Gå til innholdet

3 krimbøker du må lese i påsken!

Foretrekker du den sanne, den morsomme eller den klassiske påskekrimen? Vi har fått Kjersti på Norli til å anbefale tre vidt forskjellige – og knallgode – bøker til påsken. God lesning!

Inne i Norlis lokaler i Nordre gate finner vi butikksjef Kjersti Eriksen. Hun deler gledelig ut anbefalinger og boktips til de som er på utkikk etter gode leseopplevelser. Nå som påsken er like rundt hjørnet, må vi nesten spørre henne: 

Kan du anbefale tre krimromaner til påsken?

Det kan hun selvfølgelig!

img_0018-2

Den fra virkeligheten

Agent Sonya av Ben Macintyre

– Livet hennes er laget som en krim, sier Kjersti og holder opp boken. 

Fortellingen om Ursula Kuczynski, med kodenavn Sonya, er som en europeisk historie i miniatyr. Som ung jødisk kvinne vokser hun opp i et stadig mer fiendtlig Tyskland. Hun blir overbevist kommunist og lar seg verve som spion for russerne.

Kjersti utdyper. – Hun var husmor og ingen trodde at hun skulle være storspion, men hun skal visstnok være en av de større kvinnelige spionene gjennom tidene. Hun hadde skrevet sin livshistorie, men DDR lot henne ikke utgi. De er for øvrig flinke til å arkivere, så den lå ble lagt i arkivene til DDR, og senere skrevet litt om – også fikk vi denne boken nå.

Den fornøyelige

Torsdagsmordklubben av Richard Osman

Boken handler om fire hobby-detektiver som alle er i 70-årene, de bor på et luksuriøst aldershjem i et ombygget kloster, i en nydelig liten landsby i Kent. De møtes hver torsdag over et glass vin eller to for å diskutere lokale, uløste mordsaker.

– På disse torsdagene har de altså en mordklubb, og plutselig blir en byggherre på stedet de bor drept, og vel – det er veldig fornøyelig, hvis man kan si det. Veldig morsom, den har blitt en liten snakkis faktisk, forteller Kjersti med et smil.

Den klassiske 

Mayday av Grethe Bøe

NATO-pilotene Ylva Nordahl og John Evans har en tilsynelatende umulig oppgave. De må krysse iskald russisk tundra til fots - med fienden i hælene - for å komme seg til Norge og forhindre den ultimate katastrofen. Jaget gjennom den ville, vakre arktiske tundraen oppdager Ylva at verken co-piloten John Evans eller dem hun har stolt på, er det de utgir seg for å være.

– Norske Grethe Bøe debuterer som forfatter med denne romanen – som er en av årets påskefavoritter. Her blir det storpolitikk etter hvert, sier Kjersti. 

Skulle du mot formodning bli lei av lesing, påpeker Kjersti at Norli har 40 % avslag på alt av spill og puslespill – som jo også er koselig påskesyssel!

img_0020
Tilbudet på spill og puslespill varer frem til påske.

Les mer: Vinn Midtbyens fantastiske påskeegg
Les mer:
Her finner du vintageskattene i Midtbyen
Les mer: Familiehygge i Midtbyen – uansett årstid
Les mer: Dra på bytur med Midtbyens rebusløp