Gå til innholdet

5 Franske fristelser i Midtbyen

Drømmer du om mat og opplevelser i Provence, eller shopping i Paris? Du finner små biter av Frankrike i Trondheim også. På tre av stedene kan du til og med praktisere fransken, med hyggelige mennesker som har språket som morsmål.

Alma Mater har delikatesser fra gulv til tak, og sikrer garantert at helgekosen blir hakket mer smaksrikt. (Foto: Alma Mater)

Alma Mater

Richard Raburski og Christina Christensen drev tidligere en restaurant i Frankrike som var oppført i Michelin-guiden. Nå driver de en franskinspirert delikatesseforretning i Trondheim sentrum. Her selger de oster, spekemat og andre delikatesser av førsteklasses råvarer, til å ta med hjem. Er du sulten, kan du sette deg ned og spise lunsj, eller ta et glass vin. Alma Mater har spennende franske viner som de importerer selv. Ofte har de tatt seg tid til å sette sammen en helgepose med godsaker. I posen ligger det godsaker som passer perfekt til å lage en kveldsmat eller lunsj utenom det vanlige. 

SHINE
FRANSK ELEGANSE: Et besøk i Midtbyen må inneholde en tur til Shine i Thomas Angells gate. Alt med butikken er ren inspirasjon. På bildet, innehaver Charlotte de Stael. (Foto: Shine)

Shine

Shine gir deg unike dameklær, sko og tilbehør og et bredt utvalg av parfyme og produkter til pleie av hud, hår og skjegg. Charlotte de Stael, butikkens franske innehaver legger vekt på å ta inn merker hun kjenner fra hjemlandet. Sammen med personalet håndplukker hun de beste plaggene hver sesong. For å kunne gi kundene en helt spesiell opplevelse reiser de verden rundt for å hente unike varer innen mote og skjønnhet. Å besøke Shine er litt som å gå inn i en butikk i Paris. På veggene henger speil fra franske slott. Et gammelt bord fra en fransk beltemaker, kombinert med baguettehyller fra et bakeri, et gresshoppebur og et glasskap fra en tobakkshandler gir hylleplass til noen av skjønnhetsproduktene. I tillegg har butikken byens flotteste butikkvindu, noe som gjør vindusshopping til en særegen opplevelse.

Les også: Bare i Midtbyen: Shine

OLIVENLUNDEN1830
SMAKSGARANTI: Hos Olivenlunden 1830 får du smake på alle produkter du ønsker. Slik finner du best ut hva du liker. (Foto: Olivenlunden 1830/Lasse Berre/Byhaven)

Olivenlunden 1830

Olivenlunden 1830 er en gastronomisk spesialforretning for olivenolje, balsamico og kulinariske produkter fra Middelhavet. I 1996 førte Olivier Baussans lidenskap for olivenolje til at bøkene ikke lenger fikk plass i den bittelille poesibutikken hans i hjertet av Paris. Butikken skiftet samtidig navn til Olivers & Co, oppkalt etter ham. Olivenlunden 1830 er en sammensmeltning av Olivenlundens norske butikker og produktene til Olivier Baussan. I butikken på Byhaven får du smake på alle produktene, så stikk innom når du er litt sulten - da fungerer smaksløkene best.

Oliviers & Co

Med innbydende farger og et løfte om smaksrike opplevelser er Oliviers & Co i Thomas Angells gate et mekka for de som liker alt av smak fra områder rundt Middelhavet. I likhet med Olivenlunden 1830 har Oliviers & Co et magisk utvalg av oljer, balsamico og kulinariske delikatesser. Skjult bak vegger fylt med smaksopplevelser fra en annen verden i samme lokale, ligger en liten restaurant. På kjøkkenet jobber anerkjente kokker som putter all sin kunnskap og kjærlighet i det du blir servert. Spis lunsj eller middag i godt lag her, og ta med deg en flaske balsamico på vei hjem.

LE CREUSET
ALT GÅR I GRYTA: Har du lyst til å lære å lage brød i støpejernsgryte? Sjekk ut midtbyen.no for oppskrift. (Foto: Le Creuset)

Le Creuset

Det hele begynte i 1925 med en støpejernsgryte, tilpasset et landsens kjøkken i Frankrike. Siden er sortimentet utvidet og modernisert, men fortsatt står det gode, franskinspirerte måltidet i sentrum. Vin hører med til det gode franske måltidet. Le Creuset har vinglass, og et bredt utvalg vinåpnere, en vinpumpe som tar luften ut av den halvtomme flaska, så vinen holder seg lenger og en Crown prop som bevarer boblene i champagnen.

Le Bistro

Le Bistro ligger i Munkegaten og er et nydelig fransk spisested som byr på mat og drikke laget av førsteklasses råvarer. Fra menyen velger du blant kalde retter, varme retter, skinker, ost, sandwicher, hovedretter, kaffebrød og dessert. Atmosfæren er upåklagelig og her kan man lett drømme seg bort.

LE BISTROLUN ATMOSFÆRE: Spis et bedre måltid hos Le Bistro i Munkegata. (Foto: Le Bistro)

Les mer: Her kan du bruke Midtbykortet ditt
Les mer: Spis i Midtbyen!