Gå til innholdet

7 ting som gir deg storbyfølelsen i Midtbyen

Midtbyen minner mer og mer om en storby – med butikker utenom det vanlige, spennende restauranter, et rikt kulturtilbud og yrende byliv. Her er de beste storbyopplevelsene, samlet på ett sted!

Foto: Marius Rua

1. Oppdag noe helt nytt

Visste du at det har åpnet nesten 20 nye butikker og spisesteder i Trondheim bare de siste seks månedene? Sjekk ut det nye utvalget av dameklær på Day Birger et Mikkelsen og Riccovero, kostymer og fest på Arti Læll, senger på Hästens og elektronikk og hvitevarer på Elkjøp i Nordre. Prøv drop-in legesenteret Dr. Dropin, eller lever klær til nye Sydesign og renseri. Ta en kaffe og en kanelknute på Hevd Håndverksbakeri, en kjapp baguette på Subway – og ikke glem det syriske konditoriet Sweet Gate!

HEVD
 Hos nyåpnede Hevd Håndverksbakeri på Torvet lukter det fersk bakst dagen lang. 

2. Prøv mat fra hele verden

Spis eritreisk injera på Mesob, ekte amerikansk frokost på Jimi’s Diner, koreansk grill på KŌNĀ, indisk på Indian Tandoori, meksikanske burritos på La Border, erkefransk løksuppe på Le Bistro, og ikke minst deilig, italiensk pizza på Grano og Frati.

 

3. Besøk Britannia

Når Britannias Doorman ønsker deg velkommen, er det nesten så du kommer inn i en helt ny verden. Her er det champagnelunsj og gourmetmat i Speilsalen, Afternoon tea i Palmehaven, saftig biff på Jonathan, franske retter på Brasseriet, cocktails utenom det vanlige i baren og deilige, avslappende spaopplevelser.

 

4. Gå i Midtbyens unike butikker

Det som er så fint med store byer, er det er rom for de små butikkene du ikke finner andre steder. Det er det også i Midtbyen. Sjekk ut butikker som Abby’s tekstiler, Hærlighet Lille København, Johnny Love, Etikken, Sjokoladebutikken, M. Sommer, Livid Jeans, Shine, Gulating og mange fler! Her kan du lese om de flotte butikkene og spisestedene du kun finner i Midtbyen.  

25BDDBBE-A695-4810-A6E5-78C80DB4D202
Shine er en nydelig konsept- og motebutikk som holder til Thomas Angells gate.

5. Spis lunsj på restaurant

Vi trøndere elsker å spise middag ute, men for å virkelig utnytte storbylivets goder er det lunsj på restaurant som gjelder. Det er mange flotte steder å velge mellom, blant annet Alma Mater, Tulla Fischer og San Sebastian på Torvet. Nyt det lille avbrekket midt på dagen – kanskje med et lite glass vin til?

  

6. Ta deg tid til å nyte bylivet

Den gode storbyfølelsen kommer når man tar seg tid til å nyte den, for eksempel i en park eller på en benk. Ta med deg barna til den nye lekeplassen i Stiftsgårdsparken, bli kjent med byens kriker og kroker i Midtbyens rebus-app, eller kanskje du vil lese en bok på kafé?

Snart er også Torvet ferdig – det perfekte stedet å sette seg ned, drikke kaffe og se på bylivet.

KAFE_RUA5285_hoy
Foto: Marius Rua

7. Opplev det byen har å by på

De siste årene har Midtbyen fått et mangfold av konsertscener med ny og spennende musikk. I tillegg er byen full av kunst, kultur og opplevelser! Du kan se hva som skjer i byen her, men det beste er kanskje bare å gå rundt og se om du finner noe som frister, slik som en utstilling, et galleri, et slag minigolf på Trondheim Camping eller shuffleboard på Work-Work.

Kos deg!