Gå til innholdet

7 vårtips som lyser opp dagen din!

Det er på tide å finne vårgleden! Vi har samlet et knippe hyggelige aktiviteter som kommer til å gjøre dagene dine ekstra lyse i tiden fremover.

Få med deg godt selskap og oppdag byen din på nytt med rebusløp!

Bli kjent med egen by

Vårt første tips er å bytte ut skogsstien med Midtbyens veier, veiter, kriker og kroker en gang i blant. I likhet med marka er det også her store områder å boltre seg på. Hva med å la en rebusløype lede deg gjennom Midtbyens brosteinsbelagte gater?

Last ned gratis-appen Rebusløp Midtbyen og opplev byen din på en annerledes måte. Her er det noe for hele familien!  

Last ned vår app ”Rebusløp Midtbyen" her:
Til iPhonehttps://itunes.apple.com/us/app/rebusløp-midtbyen/id1457981279?ls=1&mt=8
Til Android:https://play.google.com/store/apps/details?id=no.lastfriday.heyho.rebusloep.midtbyen

Et annet alternativ er Midtbyrunden, som tar deg rundt i utkantene av Midtbyen

IMG_6672
Lek turist og la deg sjarmere av de mange veitene og flotte bygningene i Midtbyen!

Handle lokalt

Vi er veldig stolte av mangfoldet av butikker i Midtbyen! I vakre byomgivelser finner du klær, sko, smykker, sportsutstyr, interiør, hobbyprodukter og mye mer – både fra store, kjente varemerker og kjeder, og i de mange unike nisjebutikkene som finnes her. 

Etter korona-utbruddet har veldig mange butikker i Midtbyen åpnet kommunikasjon med kunder gjennom sosiale medier, nettbutikker både på nett og via Vipps, livestreaminger og telefon. Alt dette for å kunne sende varer hjem til deg, uten at du må møte opp i butikk. Du skal ikke mangle noen ting!

Alle legger til rette for en trygg handel, med forsvarlige smittevernstiltak tilpasset sine lokaler hvis du ønsker å ta turen selv. 

Slik handler du lokalt -  #sammenforbyenvår

Her finner du en oversikt over butikker som holder åpent!

Spisesteder og take away

Restaurantene og kaféene begynner gradvis å åpne for servering i lokalene sine igjen. Her tilrettelegger de godt for å forhindre smitte. De aller fleste tilbyr også take away du kan plukke opp i restauranten selv, eller få sendt hjem med Wolt eller Foodora. 

Det finnes også veldig mange sitteplasser utendørs i Midtbyen, hvor du selv kan regulere avstanden til andre. Hva med å ta med noen croissanter og kaffe fra Hevd og sette deg i Stiftsgårdsparken med en venninne? Eller ta med en deilig middag fra yndlingsrestauranten og slå deg ned på en av de mange sittegruppene som har dukket opp på Torvet?

Været har ikke vært så verst i det siste, så benytt sjansen neste gang du ser solen gløtte frem!

Her kan du bestille mat!

IMG_6693
På Torvet finnes det mange bord, stoler og benker nå. En perfekt møteplass!

Utfordre din indre masterchef

Finn en fancy oppskrift og overrask de hjemme med noe helt spesielt. Vi har noen fantastiske delikatesseforretninger her i Midtbyen som kan bidra med noen skikkelige kvalitetsprodukter til måltidet! Stikk innom eller ta kontakt med de hyggelige menneskene på Alma Mater, Olivenlunden 1830, Oliviers & co for å få fatt i råvarer som kan vise seg å være prikken over i-en. For drikke til måltidet kan helt sikkert Tommy på Gulating Ølutsalg komme med noen gode alternativer, og ønsker du en dessert utenom det vanlige har vi både Sjokoladebutikken og Sweet Gate som ypperlige søtsak-kandidater!

5A09D127-E1BC-45A0-9CE7-134D651A9D57
Hos Sweet Gate er det mer enn nok konfekt å finne!

Gjør klart til våren inne og ute

Tiden for å freshe opp områdene utomhus er her. Vi har hatt noen fine dager i det siste, og det nytter ikke å hvile på laurbærene hvis man skal få gjort noe før været skifter igjen. Mangler du noe, kan for eksempel Jernia Eggen bistå - de har alt som trengs til uterommet!

Hvis du liker å endre litt innendørs på vårparten også, er det mange interiørbutikker i Midtbyen! Se om du finner noen spennende vårnyheter hos C.I Pedersen, Kremmerhuset, Black & White, Kid Interiør, Hærliget - Lille København, Alvar & Maija, Ting - det er mange plasser å oppdrive interiørskatter og inspirasjon!

Glem for all del heller ikke hva en plante eller blomsterbukett fra Blomster i Byhaven eller Mester Grønn kan gjøre med både humøret ditt og og hyggen i hjemmet. 

Hjemmespa

Frisørene og hudpleie- og velværepesialistene har åpnet dørene igjen. Dette gjorde nok godt for mange forvokste frisyrer! De aller fleste salonger har også utsalg av produkter som gir deg muligheten til å bevare arbeidet deres hjemme. Hva med å undersøke hvilke hårkurer Nikita eller Stas Hår og Bryn kan by på, eller se hva Solsiden Spa har av hudpleieprodukter du kan ta med hjem? Kanskje et fotbad hadde gjort seg en kveld? 

Aktiviser deg med spill eller hobby-prosjekter

Mange har gått hjemme og tråkket lenge nå. Bokhandlere og spillbutikker har merket at folk ønsker seg noe å gjøre, og både brettspill og puslespill har vært veldig populære. Hvis du trenger noen ideer selv, kan du ta en titt på lenkene under:

Les brettspill-guide her!

4 ting du kan gjøre når du kjeder deg