Gå til innholdet

8 spennende aktiviteter på Martnan!


Kulturprogrammet for Martnan er som vanlig bredt, og du kan glede deg til mye flott musikk, dans og show! I tillegg kan du velge mellom 8 spennende aktiviteter å delta på!
I samarbeid med Skandia Cup inviterer Martnan små og store fotballentusiaster til å bli med på fotballmoro på 3v3-bane i Nordre gate hver dag under Martnan mellom kl. 11:00 -19:00. (Foto: Skandia Cup)

1. HESTERIDNING

Møt hestene Channa, Wicky, Snapp og Freya fra Torp Ridesenter! Hver dag på Martnan kan alle barn bli med på ridetur mellom kl. 12:00 - 18:00 i byens historiske gater med disse flotte og snille hestene - helt gratis! Førstebarn til mølla-prinsippet gjelder, hestene starter turen fra bak Vår Frue kirke.
IMG_2899Om Torp Ridesenter og Martnas-hestene: Channa er en Shetlandsponni på 12 år. Wicky er 13 år gammel, og er født i Nederland. Freya er en Fjordhest og er 13 år gammel. Alle disse tre hestene er hopper. Torp Rideskole er en av Trøndelags største rideskoler med 29 hester. Skolen har vært åpen siden 1995.

2. INTERNASJONAL KAFE I PARKGÅRDEN

Bli med på en kulinarisk rundreise når Caritas Trondheim inviterer til internasjonal kafé i Parkgården 25.-27. juni kl. 12:00 - 18:00 i samarbeid med Martnan 2019. Kos deg med mat fra Midtøsten, Latin Amerika og Afrika i Parkgårdens historiske og vakre lokaler, og kan du språket - slå av en prat!

MENY

Tirsdag 25. juni: Midtøsten - Tabola, fryka og dessert.
Onsdag 26. juni: Latin Amerika - kyllingsalat, hvitløksbrød, pudding og chuno (dessert).
Torsdag 27. juni: Afrika - Samboksa, manadsi og marrge.
kafe
Internasjonal Kafé: Utvid repertoaret ditt innen mat, og prøv nye retter hver dag hos den internasjonale kafeen i Parkgården. (Foto: Pexels)

3. FOTBALLAKTIVITETER I NORDRE GATE

I samarbeid med Skandia Cup inviterer Martnan små og store fotballentusiaster til å bli med på fotballmoro på 3v3-bane i Nordre gate hver dag under Martnan mellom kl. 11:00 -19:00. Møt opp og bli med på miniturneringer, alle kan delta. Ingen påmelding i forkant, og ingen utstyrskrav. Hver dag trekkes «Dagens lag» som mottar premier for innsatsen.

Varm opp godfoten og bli med på laget!

4. BRUKTAUKSJON

Finn gamle skatter på bruktauksjon med Andersen Antikk og Auksjon torsdag 27. juni kl. 13:00 - 15:00 på Martnan! Gjenstander for enhver smak går under hammeren på denne gode, gammeldagse auksjonen som holdes i Parkgården. Møt opp i god tid, ta en titt på det du kan kjøpe og kast deg ut i god, gammeldags budrunde. Betaling skjer med kontant eller kort.
MartnaniTrondheim2018_fotoWilLee-Wright_MG_0450copy
Under hammeren: Gjør kupp på forskjellige skatter fra Andersen Antikk og Auksjon. (Foto: Wil Lee-Wright)

5. SYKKELAUKSJON

Trenger du en ny sykkel? Gjør et skikkelig sykkelkupp på sykkelauksjon i regi av politiet, Falck Trondheim og Tordenskiold Armory i Parkgården onsdag 26. juni kl. 17-18:30.

6. PIKNIK I TORDENSKIOLDPARKEN

Kjøp deg deilig mat i markedsbodene og lån deg et piknikpledd i parken. Vi har bestilt godt vær, og satser på sommerlig stemning i Tordenskioldparken.
martnan
Matfest: Martnan 2019 byr på mange matopplevelser innen både norsk og internasjonal mat. Ta med deg dine favoritter og ha piknik i Tordenskioldparken. (Illustrasjon: Monica Næss)

7. VEITEVANDRING

Onsdag 26. juni og torsdag 27. juni kan du bli med på historisk veitevandring i St. Jørgensveita og Munkhaugveita - helt gratis! Turen er guidet, og vil foregå på norsk. Vandringen vil vare i ca 45 minuttter, og guide er autorisert Trondheim-guide Siri K. Forsnes fra Visit Trondheim.

Tidspunkt for vandring:
Onsdag 26. juni - 3 turer á 45 min
- Kl. 11:30
- Kl. 12:30
- Kl. 13.30

Torsdag 27. juni - 2 turer á 45 min
- Kl. 11:30
- Kl. 12:30

Oppmøte: Bak Vår Frue Kirke
Pris: Gratis, men billett må reserveres her på forhånd: https://midtbyen.hoopla.no/sales
MartnaniTrondheim2018_fotoWilLee-Wright_MG_0184copy[1]
Historisk veitevandring: I Midtbyen og omegn finnes det tilsammen rundt 30 veiter som alle har sin opprinnelse i Middelalderen. Ordet «Veit» betyr egentlig «grøft», men ble brukt som navn på bakgater i norske middelalderbyer. (Foto: Wil Lee-Wright)

8. FORTELLERSTUND I LAVVOEN

Kom til eventyrlavvoen i Tordenskioldparken og bli med på fortellerstund med Midt-norsk fortellerforum onsdag 26. juni kl. 13-17. Arrangementet er gratis!

Les mer: Dette skjer i Midtbyen i juni
Les mer: Her kan du spise i Midtbyen!
Les mer: Martnan i Trondheim 2019 - her finner du alt du lurer på