Gå til innholdet

Akkurat nå i Kulturkvartalet!

Litteraturhuset i Trondheim, Sellanraa bok & bar, Kunsthall Trondheim og Trondheim Folkebibliotek utgjør Trondheims eget Kulturkvartal – og her er det alltid mye som foregår! 

Kunsthall Trondheim:
Et mylder av inntrykk

11
Foto: Aage A. Mikalsen / Kunsthall Trondheim På Kunsthall Trondheim kan man frem til 16. februar se den ambisiøse og inntrykkseksplosive vandreutstillingen «A beast, a god, and a line». Det er kunst til alle kanter og et mylder av uttrykk: Tekstil, malerier, trykk, skulptur og video.

Utstillingen «A beast, a god, and a line» – som er sitt første av sitt slag i Norge – viser et vev av kunstverk som strekker seg over ulike steder og perioder, med den asiatiske stillehavsregionen som sentrum.

Dette er også Kunsthall Trondheims største utstilling per dags dato med tanke på at den viser over hundre verk og over femti kunstnere.

Utstillingen tar for seg et mangfold av ulike tematikker, blant annet gamle og nye reiseruter, personlige biografier, vold mot kulturer og natur, samt revurderinger av historiske hendelser. Det er kunst til alle kanter og det er en hovedvekt på tekstil, samtidig som at det er malerier, trykk, skulptur og video. Perfekt for hele familien – store og små! Husk at det er gratis inngang på kunsthallen hver tirsdag. Få med deg siste nytt her: Kunsthall Trondheim på Facebook

Fra 4. mars 2020 vil det være gratis inngang alle dager. 

Sellanraa bok & bar

Et sted for god mat, god litteratur og gode samtaler. Nydelig lokaler med kvalitetskaffe og utsøkt mat. Det serveres sesongbaserte og jordnære retter hvor grønnsakene spiller hovedrollen på tallerkenen. Du får også kjøpt de fineste bøker og magasiner - len deg tilbake og nyt en avslappet stund her. 

Det arrangeres også arrangementer med jevne mellomrom, med både mat- og litteraturtema – så for å få med deg siste nytt kan du følge de her: Sellanraa på Facebook

8E5D2905-32E0-447D-A4C7-0D849D358DA7
Lunsj med venner eller kollegaer? Prøv en nydelig delemeny hos Sellanraa!

Litteraturhuset i Trondheim

Litteraturhuset har siden åpningen i 2016 gjennomført over 1000 samtaler, foredrag, konserter, forestillinger, debatter, opplesninger, seminarer, litterære måltid, frokostmøter og barnearrangement. Hovedtyngden av arrangementene ligger innenfor formidling av litteratur,  forskning og aktuell samfunnsdebatt.

IMG_5818

Noe av det som skjer i den aller nærmeste tiden på Litteraturhuset: 

Barnas Litteraturhus: FORTELLERSTUND – ASBJØRNSEN OG MOE:  En lørdag i måneden inviterer Litteraturhuset til fortellerstund. 8. februar fortelles kloke, triste, skumle, rare og morsomme historier for barn fra skolealder og oppover. Voksne er også hjertelig velkommen!

Miljøkveld: E6 Nord - Highway through Hell?  
11. februar: Nye veier jobber for tiden med ny E6 nord for Trondheim, og det planlegges 4-felts vei og 110 km/t fartsgrense. Er det samfunnsnyttig å bygge en slik vei i en tid da klimagassutslippene skal ned?

Debatt: Svikter sportsjournalistene leserne? 20. februar: Den politiske journalistikken har vært gjennom et år med mange oppgjør om kildebruk. Hvordan ser dette ut fra sportsredaksjonene? Klarer kommentatorer og journalister å ha tilstrekkelig avstand til idrettsutøverne? 

Det er veldig mange flere arrangementer å holde rede på, følg derfor: Litteraturhuset i Trondheim på Facebook

Trondheim Folkebibliotek

Hovedbiblioteket ligger i krysset Kongens gate og Kjøpmannsgata. Det er inngang fra Kongens gate, fra Peter Egges plass, og via Sellanraa bok & bar, når denne er åpen. Trøndelag fylkesbibliotek ligger også i samme bygning og sammen har de en felles samling som kan brukes av alle.

Over tre etasjer finner du tilbud for barn & unge, voksne, lesesal, og lokaler for arrangement og utstillinger.

IMG_5845

Noe av det som skjer i den aller nærmeste tiden på hovedbiblioteket: 

TSO Kammerkonserter: Utvalgte søndager frem til påske (perioden biblioteket er søndagsåpent) arrangeres kammerkonsert i Rådhussalen i samarbeid med Trondheim Symfoniorkester & Opera

Strikk og lytt: 
Vi inviterer til høytlesning på Trondheim folkebibliotek 13. februar! Du kan ta med deg strikketøy, heklenål eller bare komme og lytte hvis du vil.

Vinterferieaktiviteter for barn på bibliotekene: 17. februar: I vinterferien blir det spennende aktiviteter for barn på alle avdelingene! Aktivitetene begynner kl 12 og varer i 2-3 timer. Alle aktivitetene er gratis.For å holde deg oppdatert på alt som skjer, følg: Trondheim Folkebibliotek på Facebook

Les mer: Hva skjer i februar?
Les mer: Kulturkvartalet i Søndre gate
Les mer: Midtbyens ferskeste butikker og restauranter 
Les mer: Trondhjems Sjøfartsmuseum