Gå til innholdet

Alvar&Maija med nyåpnet barneavdeling!

Alvar&Maija kunne nylig presentere en skjønn barneavdeling med særpreg og håndplukkede merkevarer –  og her som i resten av butikken står nordisk håndverk og design i fokus.

Her finner du unike varer som er helt perfekt å gi bort i gaver.

Nisjebutikken i Olav Tryggvasons gate har lenge hatt lyst til å åpne en egen avdeling for barn. De er veldig fornøyde med at drømmen nå har gått i oppfyllelse og at de kan tilby byens befolkning noe nytt og annerledes. Målet er ikke å konkurrere med allerede etablerte barnebutikker, men å tilby varer og merker av de mer sjeldne slagene.

– Produktene blir plukket ut med kjærlighet. Vi ønsker at mest mulig er naturlig og økologisk, og at varene som blir kjøpt her er tidløse og kan brukes lenge, sier kommunikasjons- og eksponeringsansvarlig Anna Victoria Morseth.

Hun står i en gardintrapp og henger opp et par uroer i taket mens hun snakker. De svever pent over det lille bordet med de små stolene som står utstilt foran resten av barneartiklene. I denne delen av butikken finner vi altså både møbler, ulltekstiler, leker, pleieprodukter, krus, glass – og klær.

IMG_2004

Sjeldent utvalg av barneklær fra Marimekko

Både Anna og daglig leder Wibeke Krohn er spesielt stolte av barneklærne fra Marimekko som henger sirlig organisert på et stativ. Det er ikke mange butikker, om noen i det hele tatt, som selger dette i Norge, forteller de. Anna sier at før Alvar og Maija kom, var det en ren Marimekko-butikk i lokalene. På den tiden ble det solgt barneklær der, og hun har inntrykk av at dette har vært savnet av kunder i ettertid.

Barneklær fra Marimekko har lang historie, og er for mange noe som fremkaller nostalgi og minner fra egen barndom. De er slitesterke, unike og har holdt seg aktuelle i tiår. Flere av plaggene har spennende forhistorier, og Anna kan by på flere fortellinger om hvordan de ulike plaggene ble til.

– Denne kjolen ble for eksempel i sin tid designet av finske Vuokko Nurmesniemi for ansatte på Rikshospitalet i Helsinki. Dette var rett og slett for å gjøre hverdagen til innlagte barn mindre skremmende, med morsomme og fargerike lommer som kanskje rommet noe godt til de små. Nå selges den altså i kleskolleksjonen til Marimekko – både til barn og voksne. Vi har faktisk hatt 4 generasjoner fra én familie i denne kjolen her, smiler Anna.

IMG_1964
Ikonisk design fra Marimekko.

Unike dåpsgaver og barselsgaver

I tillegg til tidløse klær, fører de produkter fra anerkjente merker som Mummi, Klippan Yllefabrik, Gustavsberg og AfroArt. Her finnes mange slitesterke perler – perfekte gaver med andre ord. God design i holdbare materialer som kan brukes av flere barn ligger Alvar&Maija varmt om hjertet.

IMG_1953
Mummi-krus i metall – slitesterke og veier ikke mye i tursekken.


IMG_1990
Ulltepper, tovede uroer og kosebamser i økologisk bomull er noe av det du får fra Klippan Yllefabrik.


IMG_1939
Møbler fra Artek, tegnet av den store arkitekten Alvar Aalto.


Velkommen til Alvar&Maija i Midtbyen!

 

Les mer: 7 ting som gir deg storbyfølelsen i Midtbyen

Les mer: Stiftsgårdsparken får et lekent løft