Gå til innholdet

"Avtrykk av pust" i Ravnkloa

Utstillingen "Kunsthåndverk 2017" på Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum er Nordens største årlige mønstring for samtidens kunsthåndverk, og en svært viktig arena for kunstnere. Ett av årets bidrag er "Avtrykk av pust" - et prosjekt av kunstnerne Mara Almås Frantzen og Ruth Hol Mjanger.
Foto: Frantzsen & Mjanger
Pågangen og interessen for å kvalifisere seg til til en plass i årsutstillingen er stor, og i år kom det 307 søknader fra kunstnere. Juryen har tatt mange runder for å velge ut de kunstverk som får plass på årsutstillingen, og tilsammen 75 verk kvalifiserte seg til utstillingen hos Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum i Trondheim.

Pust i glass

Ett av årets prosjekt tilhører kunstnerne Maria Almås Frantzsen og Ruth Hol Mjanger. Prosjektet handler om å "fange" pusten i et avtrykk i glass. I sitt mobile glassblåserverksted får publikum være med å blåse skulpturelle avtrykk av unike utpust i glass. Prosjektet er utendørsbasert i Ravnkloa og inviterer publikum til å delta i performansen.

glasspublikum
Foto: Frantzsen & Mjanger

Usynlig fellesskap

Kunsterne i prosjektet stiller spørsmål som: Hva er pustens form? Hvordan kan dette usynlige fellesskapet gjøres synlig? Vi deler luften som omgir oss uten at vi kanskje ikke helt tenker over akkurat dette. Prosjektet bidrar til å synliggjøre en felles plattform vi alle deler - pusten.

glasslærer

Foto: Frantzsen & Mjanger

Assistenter


16 elever i 3. klasse ved dramalinjen på Charlottenlund VGS vil være assistenter i prosjektet sammen med faglærere Marianna Nødtvedt Knudsen og Fredrik Johansen Bjørg.

Program

Publikum inviteres til å delta, og kan velge mellom følgende tidspunkt:

Torsdag 26. oktober: kl. 12-16

Fredag 27. oktober: kl. 15-19

Lørdag 28. oktober: kl. 12-16

Søndag 29. oktober: kl. 14-15.00. ( Deltakere vil denne dagen bære glassformene fra Ravnkloa og gjennom Trondheims gater. Alle er velkommen til å delta, selv om man ikke har blåst egen glassform. Oppmøte kl. 12:45 i Ravnkloa for deltakere i performancen)


Her kan du lese mer om hovedutstillingen, Kunsthåndverk 2017.