Gå til innholdet

Axel Bruun Sport satser mer enn noen gang

Et stort utvalg innen merker som Hoka, Norrøna, Rab, Patagonia og Fjällräven, gjør at stadig flere tar turen innom lokalene til Axel Bruun Sport. Butikken opplever vekst og økt omsetning år etter år – hva skyldes suksessen? 

Fra venstre: Britt Mari, Tormod og Sara.

Daglig leder Svenn Roar og SoMe-ansvarlig og selger Sara mener mye av suksessen kan tilskrives tilpasningsdyktighet i et endret marked.  

Ny type etterspørsel

De som ønsker seg en sporty fritid, ønsker seg også riktig type bekledning og sko til dette. Denne etterspørselen har Axel Bruun Sport ingen problemer med å imøtekomme. De favner dermed en bredere kundemasse enn tidligere. De er fremdeles spesialister på ski, sykkel og friluft, men satser nå hardere på løping, tur og fritid. 

Sara trekker frem skomerket Hoka som har gjort seg bemerket for sitt flotte design og den høye kvaliteten på skoene. Axel Bruun er en av de desidert største i Norge på dette merket.

– Det er i utgangspunktet et merke for løpesko, men på grunn av en svært god demping i sålen kombinert med behagelig passform har det blitt en populær fritidssko. Hoka er favoritten for de som står og går mye på jobb, forteller Sara.

F9BC0467-58B9-4473-8AC9-449E0187AEB4
0E384B41-2EBB-484F-842A-69DC11DCBF12
Hoka har skomodeller som passer godt til jobb, løp, tur og fjell  - her er det mye å velge mellom! 

Kunsten å spille på egne styrker

Axel Bruun Sport satser også på egen nettbutikk www.bruun.no, men Svenn Roar og Sara mener at lite kan måle seg med hjelpen og ekspertisen som ligger i virkelige mennesker. 

– Ofte kommer kunder inn med en forestilling om at en jakke de har sett, kommer til å passe helt perfekt. I prøverommet finner de muligens ut at det gjør den ikke, da kan vi tilby et stort utvalg i andre modeller og merker. Slike justeringer og anbefalinger får man ikke over nettet, sier Svenn Roar.

Begge to mener at mye av suksessen til Axel Bruun Sport ligger i at de har den riktige miksen av de riktige varene, som igjen gjør at de treffer bredt. Dette kombinert med å være en butikk som tilbyr det lille ekstra når det kommer til service og fagkunnskap, gjør at de opplever stor fremgang i det som er en tøff tid for mange andre sportsbutikker.


DB4B8FED-0B4A-4034-9D47-BA616F38D267
Sara har inntrykk av at mange leter etter flere produkter av Fjällräven i sportsbutikker uten hell, og tipser derfor om Axel Bruuns brede utvalg. 

6D3FFBF7-3F5C-4A40-AB1A-4F8E9FD6A0B9
Selv om butikken satser bredere, er det fremdeles spesialister på ski, sykkel og friluft.