Gå til innholdet

Bare i Midtbyen: Aagaard 1876

Med lange familietradisjoner og en dyp lidenskap for varehandel er Aagaard 1876 en av Midtbyens beste leverandører av skinn, lærvarer og reiseutstyr. I tillegg kan de skilte med å være den eneste butikken i Norge som selger det eksklusive merket Longchamp Paris.

Martin, Tine og Martin ønsker velkommen til en hyggelig handel hos Aagaard 1876

Historien om Aaagaard starter i 1876, slik navnet tilsier. I Prinsens gate kom folk og fe til salmakeriet for å få tilpassede varer til sine behov. Da bilen gjorde sitt inntog gikk produksjonen mer over til vesker, lommebøker og mapper. Reisende selgere solgte varene landet rundt og moderniseringen var i gang.

- Frem til 1986 jobbet fremdeles to salmakere hos Aagaard med produksjon av seletøy og spesialproduksjon.  Driften har utviklet seg med tiden, og det kom til et punkt hvor det ble bestemt at Aagaard skulle satse på butikkdrift med vesker og reiseutstyr, slik som vi fortsatt gjør i dag, forteller eier Martin Aagaard.

Aagaard5
Størst utvalg: Ta vare på hendene i kulden, hos Aagaard kan du velge blant mange ulike typer skinnhansker.

Kvalitet i hyllene

I det flotte lokalet i Dronningens gate har butikken vært å finne i snart 30 år. Vesker, reiseutstyr, tekstil og ikke minst et stort utvalg hansker er fordelt på to plan i en ellers lys og vakkert innredet butikk.

Far og datter Martin og Tine Aagaard er lidenskapelig opptatt av kvalitet på varene de selger. Butikken er preget av kvalitet i hyllene, og Martin Aagaard understreker at det som ser ut som skinn i denne butikken, er skinn.

- Vår siste hovedsatsning er det svært eksklusive merket Longchamp Paris. Aagaard er de eneste som fører merket i hele landet, og vi får ofte telefoner fra både inn- og utland med kunder som ønsker å kjøpe og få tilsendt Lonchamp produkter. Vi er svært behjelpelig med dette, og synes det er stas at mange reiser ens ærend inn til Trondheim for å få tak i favorittveska si.

Aagaard3
Ekslusivt: Aagaard 1876 er den eneste butikken i Norge som selger produkter fra Longchamp Paris.

Prosessen med å få ”innpass” hos store ”Luxury Brands” som for eksempel Longchamp kan være møysommelig, og konkurransen er ofte stor. Vi synes derfor det er gøy at vi fikk tillit, sier Martin, og Tine nikker anerkjennende.

I likhet med Aagaard er også Longchamp et familieeid selskap. Dette var nok noe av det som var avgjørende for at Aagaard fikk tilgang til å selge Longchamp. Dette er en langsiktig satsning sier Tine og Martin i kor.

Business and pleasure

Hvis man reiser mye i forbindelse med jobb eller lange ferieturer er det kjekt å kunne ta med seg verdisakene sine i produkter som holder høy standard hva gjelder kvalitet. Hyllene i underetasjen er fylt med kvalitetsvarer og høyprofilerte merker som Samsonite, Tiger, Victorinox og Rimowa.

- Samsonite har patentene  på verdens sterkeste/letteste koffertmateriale ”Curv” sier Martin og viser fram en stilig variant på fire hjul. (Undertegnede har testet, og sier seg enig.)

- Man kjøper seg ”forsikring” for tingene sine på reiser ved å investere i kofferter og annet reiseutstyr i topp kvalitet, påpeker Tine.

Aagaard2
Reis trygt: Investér i kvalitet når du skal reise. En koffert som beskytter eiendelene dine er et must på reise, sier Tine.


Den gode opplevelsen

Som 4. og 5. generasjon kjøpmann og kvinne har Tine og Martin opplevd mye gjennom årenes løp i butikkdriften. Mange kunder som kommer innom butikken blir kjent med produkter som de får et solid forhold til, og derav ønsker seg mer av. Både Tine og Martin reiser mye rundt på store motemesser i utlandet for å finne inspirasjon og knytte bånd med leverandører som potensielt kan ta plass i butikken i Dronningens gate.

Aagaard1
En suksess: Tine og Martin Aagaard viser stolt fram en av de flotte veskene du kan finne fra Longchamps kolleksjon.

- De fleste ønsker å være unik, vi også. Men vi tenker at i tillegg til et unikt vareutvalg er det hele ”pakken” og folkene du møter i butikken som gir deg opplevelsen som gjør at du ønsker å komme tilbake, sier Tine. Vi bryr oss veldig om kundene våre, og personlig service er du garantert å få hos oss.

Er det noe dere husker spesielt godt fra tiden som har gått?

- Jeg husker veldig godt den aller første Toilldagen som ble gjennomført for snart 30 år siden, smiler Martin. Da lå butikken i Prinsens gate, og vi hadde en kø på over 100 meter som stod og ventet på at dørene skulle åpne. Det var så mange kunder at vi måtte sluse kundene ut bakdøren da de var ferdige med handelen. Etter 1,5 time var alle Toilldagstilbudene revet vekk, og  jeg gikk ut for å si i fra om dette til de rundt 30 kundene som fortsatt stod i kø. Det var svært forbløffende at selv om jeg da fortalte at alt var borte, så var det ingen som gikk. Dét er et stort kompliment til oss! I dag på Toilldagen selger vi i snitt 1000 kofferter, og lastebilene våre går i shuttletrafikk fram og tilbake fra hovedlageret på Lade hele denne dagen.

Å ta tilbake familienavnet

Aagaard har vært på en spennende reise i årenes løp. Bedriften har hatt mange forskjellige navn, som A.M Aagaard, Citybag og Citybag Aagaard, men kjernen i vareutvalget har vært det samme. Bedriften har vært en viktig del av Midtbyen i snart 130 år, og det var derfor naturlig å  ”ta tilbake” familienavnet.  

Kan vi håpe at Aagaard fortsatt er en del av Midtbyen de neste 130 årene, Martin?

- Absolutt, det skal vi gjøre alt vi kan for å få til.  Vi har lyst til å være en del av det som styrker Midtbyen. 


Foto: Monica Gjertsen /Midtbyen Management
Tekst: Kathrine Krane


Les mer: Butikker du bare finner i Midtbyen

Les mer: Aagaard 1876 er én av butikkene hvor du kan benytte Midtbykortet

Les også: Her får du full oversikt over Midtbyens butikker