Gå til innholdet

Bare i Midtbyen: Emilies ELD

I et av Trondheims travleste kryss finner du en perle av de sjeldne. Det ligger i navnet; Emilies ELD – en glødende opplevelse av folkelig luksus og gourmet av ypperste kvalitet. Velkommen inn!

Hos Emilies ELD legges det kunnskap, hardt arbeid og yrkesstolthet ned i hver eneste rett som sendes ut på tallerkenen. (Foto: Emilies ELD)

Lokalet bærer preg av en eksklusiv touch, og er svært delikat og innbydende. Interiøret er nøye valgt ut for å skape en hjemmekoselig atmosfære hvor man virkelig kan slappe av og nyte nydelig mat. Her opplever man frierier, romantiske aftener, sosiale sammenkomster med vennegjengen og kollegaer, dåp, konfirmasjoner og til og med bryllupsfester har blitt en del av historien til Emilies ELD.

- Et måltid er mer enn bare mat, sier daglig leder Vidar Fjerdrumsmoen. For oss er det viktig å skape en atmosfære i restauranten som gjør at gjestene våre har lyst til å være her både før, under og etter middag. Vi har hentet mye inspirasjon fra Chicago og den interkontinentale måten å spise middag ute på.

Å være interkontinental betyr å forbinde to kontinenter. Emilies ELD kan derfor sies å være det beste av flere verdener, både i forhold til mat og ulike bruksområder. Mange velger å komme til Emilies ELD for et glass vin etter jobb på fredager, ta en kaffe mens de venter på bussen i Prinsenkrysset, møte venner eller nyte en helaften med kjæresten. Det er ikke uten grunn at restauranten har fått Trip Advisors høythengende fortreffelighetspris.

ee_kjott_IMG_4048
(Foto: Emilies ELD)


Det er mye kjærlighet i god mat

- Vi leter alltid etter de beste råvarer. For at våre retter skal bli best mulig er det også viktig at råvarene holder høy standard, understreker Vidar. Vi bor midt i smørøyet når det gjelder å få tak i sjømat og skalldyr av upåklagelig kvalitet, og det sørger vi for å ta nytte av. Samtidig leter vi etter de beste leverandører av kjøttprodukter. Vår signaturrett; Entrecote fra Åsen, er et svært populært valg blant våre gjester.

Selv om restauranten er lun og innbydende, er det på kjøkkenet magien skjer. Her legges det kunnskap, hardt arbeid og yrkesstolthet ned i hver eneste rett som sendes ut på tallerkenen. Alt lages fra bunnen av, og kjærligheten for god mat og kulinariske opplevelser skinner igjennom alt som serveres. Kjøkkenet er i tillegg nøttefritt, og alt kan tilpasses gjestens behov. 

ELD_5
Foto: (Emilies ELD)


Opplev magien fra kjøkkenet i form av flere retter

 Vet du nøyaktig hva du har lyst til å spise, eller er du åpen for å bli inspirert? Friheten man har som gjest hos Emilies ELD er sjelden vare for en restaurantgjest.

Mange steder må man som gjest ofte forholde seg til et begrenset utvalg fra en satt meny, men hos Emilies ELD står friheten til selv å kombinere ulike retter sterkt.

- Du kan velge om du vil spise enkeltstående retter fra vår satte meny, eller utvide med 3-4-5-retters om du heller ønsker det. Om man har lyst til å fordype seg i magien fra kjøkkenet kan vi også sette opp en større meny, alt etter hvilket behov våre gjester har, forteller Vidar. Vi tilrettelegger til vårt ytterste for gjesten, både når det gjelder allergier, alternativer til drikke og litt ekstra hjelp med andre hyggelige ting, smiler Vidar lurt.

ELD_8
Spis gourmetmat laget av de beste råvarer. (Foto: Emilies ELD)


Intime opplevelser

Han refererer til de svært hyggelige øyeblikkene når en nervøs frier kommer med en diskret forespørsel om å få servert champagne til bordet når viktige spørsmål skal stilles.

- En gang hadde vi et svært romantisk frieri i restauranten, og en av kokkene ble så rørt at tårene trillet i fossefall der han stod.

Positive opplevelser og hyggelige gjester er dagligdags for alle som jobber på Emilies ELD. Gjester kommer ofte tilbake, og mange velger å holde viktige arrangementer i restaurantens lokaler.

- Vi overtok 2. etasjen til Mathallen da de la ned, og i dette lukkede lokalet har vi plass til større selskap på 15-36 personer. Her kan vi dekke alt fra langbord til intime bord – alt etter hva gjestene trenger for å få en best mulig kveld hos oss.


OSC_6777
Restauranten er flott innredet, og gir en varm og lun atmosfære. (Foto: Emilies ELD)

cIMG_6483
Ønsker man å holde selskap med flere gjester er mulighetene for dekking av langbord mange. (Foto: Emilies ELD)


Book i god tid

 Emilies ELD er en svært populær destinasjon for mange i helgene. Vidar anbefaler derfor at man booker bord en ukes tid i forveien. Samt at de i januar og februar tilbyr sin populære kampanje på 5-retters meny inkludert drikkepakke til kun kr 1.000,- pr person.

- Skulle det være litt ventetid på bord, kan man starte kvelden i baren. Vår dyktige bartender og Restaurantsjef Silje sørger for at kvelden starter bra med en kulinarisk opplevelse – også på drikkefronten i form av et rikholdig vinkart, kvalitetsdrinker med og uten alkohol, cocktails, øl på tap og annet.

Opplev gløden du også, les mer om Emilies ELD herLes mer: Her finner du en oversikt over byens restauranter

Les mer: Emilies ELD er én av plassene du kan benytte Midtbykortet ditt

Les mer: Unike butikker og restauranter du bare finner i Midtbyen