Gå til innholdet

Bare i Midtbyen: GANT Store


Om du foretrekker klassiske snitt, god kvalitet og eksepsjonell service når du trenger en fornyelse i garderoben, er GANT Store stedet å dra.

Velkommen til GANT Store i Nordre gate!

Midt i Nordre gate ligger GANT. Døra er som alltid litt på gløtt, og vi inviteres inn av en blå løper som strekker seg innover i butikken. Vi blir møtt av pent dekorerte bord og vegger som gjør sitt for å vise fram flotte produkter til den motebevisste mann og kvinne. Produktene er klassiske og tidløse, og de som liker pene klær til både hverdag og business, vil finne mye lekkert her; enten det er komfortable rugbygensere, behagelige Oxfordskjorter, klassiske chinos eller fargerike piquéskjorter.

Butikksjef Astrid tar i mot oss med åpne armer og et bredt smil. Hun forteller at selve GANT ble stiftet i USA i 1949, men da produserte de kun skjorter. I ettertiden har kolleksjonene utviklet seg i omfang, og karakteriseres som fritidsklær med et sofistikert europeisk uttrykk. I butikkene finner man også sko, vesker, og klokker.


30232678_10155677652667496_1225363001_o
TILBEHØR: Antrekket kan du gjøre komplett hos GANT, med både sko og klokker.

Service er Alfa Omega

Mens vi prater med Astrid om kolleksjoner, farger og snitt på klær, kommer en kunde inn i butikken. Han har nå slitt sitt tredje par sko fra GANT, og ønsker seg et par nye. De skoene han ønsker seg tilhører vinterkolleksjonen, og er dessverre ikke å finne i butikken, men Astrid tilbyr seg mer enn gjerne å løpe ned i kjelleren på lageret for å hente fram det hun har. En kort stund senere kommer Astrid opp med ikke bare ett par, men med 3 par av skotypen som kunden ønsker seg, og historien får en lykkelig slutt for begge parter.

For det er slik det skal være, sier Astrid.

- Folk skal komme inn hit og føle at de blir sett og hørt. Jobben min er å avdekke behov, slik at kunden er tilfreds når han forlater butikken. Både GANT og Midtbyen lever av våre besøkende, og da er det viktig å være på tå hev, smiler Astrid.

I 12 år har hun drevet GANT Store i Nordre Gate, og elsker jobben sin. På den tiden har hun rukket å bli veldig godt kjent med varemerket GANT, kundene og byens befolkning.

- Vi har mange faste kunder som kommer hit når de trenger en fornyelse i garderoben, eller som bare stikker hodet innom for en liten prat, forteller Astrid.

30546446_10155677653157496_566402975_o
GODT HUMØR: Butikkdriver Astrid  er full av engasjement og godt humør, og ønsker gamle og nye kunder velkommen til GANT Store.

GANT er kjent for sitt klassiske uttrykk på kolleksjonene, både i snitt og farger, og mange kunder finner enkelt det de liker. Astrid forteller at mange menn som ikke er så glad i shopping synes det er greit å vite at den genseren fra GANT de prøvde forrige gang også passer nå, og det gjør fornyelsen litt enklere - man kan i praksis gå inn, peke på størrelse og betale. Vips, så var shoppingen unnagjort.

Fargerik vårkolleksjon

Totalt er de 5 ansatte i butikken, men Astrid er den eneste som jobber fulltid. Hun har også ansvaret for innkjøp, og innrømmer nølende at hun elsker fargen blått, og at innkjøpene ofte bærer preg av det.

- Kanskje jeg er miljøpåvirket etter alle disse årene, men heldigvis har blått en stor tilstedeværelse i kolleksjonene til GANT. Ellers finner man mye hvitt, sandfarger og grått. Det brede fargespillet finner man i det store utvalget av pique-skjorter med kort og lang arm, forteller Astrid, og viser ivrig fram den fargerike samlingen. Vårkolleksjonen for 2018 består av mange ulike farger, deriblant corall og grønt.

30550936_10155677652862496_1884003621_o
FARGERIKT UTVALG: Samlingen av Piquéskjorter er bredt, og de finnes i mange forskjellige farger.

GANT er blitt viden kjent for kvaliteten på produktene sine, og er populær hos flere kundegrupper enn bare voksne menn og kvinner. Astrid forteller at det har blomstret en interesse blant yngre kunder for GANTs klassiske hettegensere, og at dette har blitt mange sin nye favoritt innen komfortabel bekledning.

Hva er viktig for deg i den jobben du gjør?

- Det viktigste for meg er at kundene våre går ut herifra med en god opplevelse, uansett om de ønsker å kjøpe noe eller ikke, avslutter Astrid med et smil.


Les mer: Hos GANT Store og over 250 andre brukersteder kan du benytte Midtbykortet ditt!
Les mer: Bare i Midtbyen: Flotte butikker og spisesteder med sjel
Les mer: Spise i Midtbyen? Her får du oversikt over spisesteder