Gå til innholdet

Bare i Midtbyen: Lanullva

Byens eneste spesialbutikk på ullklær til hele familien finner du bare i Midtbyen! Produktene har et helt unikt prisbelønnet strikkemønster og er strikket med luft og kjærlighet! Bli bedre kjent med unike Lanullva!

Strikket med luft og kjærlighet: Lanullva har en svært spesiell histore bak produktene, og butikksjef for Lanullva i Søndre gate ønsker deg velkommen inn! (Foto: Midtbyen Management)

Unik strikkeoppskrift basert på luft og kjærlighet

”Lanullva sin historie begynner i den lille bygda Lyngstad i Møre og Romsdal. På en gård omringet av vakker natur, idyllisk plassert ute ved det mektige Atlanterhavet, levde Brit Vinje Lyngstad et lykkelig liv sammen med sin kjære mann, Eilif. Som gårdbrukere flest hadde Eilif lange arbeidsdager på gården og kom stadig hjem kald og sliten. Brit var bekymret for mannen sin som alltid frøs etter harde arbeidsøkter i skogen. ” (Utdrag fra Historien om Lanullva)

Som utdannet konfeksjonstekniker og med en sterk lidenskap for ull og tekstiler, bestemte Brit seg for å hjelpe på den måten hun kunne best - med strikking! Brit fant ut at Eilif trengte et ullplagg som føyde seg etter kroppens bevegelser og som samtidig holdt ham varm og tørr i all slags vær. Etter mye prøving utviklet hun Lanullva ullskjorten som har et spesielt luftmønster med pustende egenskaper. Den kan brukes rett på huden og klør ikke.” (Utdrag fra Historien om Lanullva)

Lanullva_baclkdrop med annemette
REN KJÆRLIGHET: Butikksjef Anne Mette forteller at produktene har en en unik oppskrift som er laget for å ta vare på både huden og de man er glad i. (Foto: Midtbyen Management)

Hund i fåreklær

Kun to år er gått siden butikkleder Anne Mette Bue fikk spørsmål om hun ville være med å åpne Trondheims første Lanullvabutikk, og landets tredje. Siden oppstarten i Søndre gate har antall trofaste kunder og besøkende bare økt, og Anne Mette er overbevist om at dette er på grunn av den gjennomgående gode kvaliteten i ullproduktene de selger.

- Så mange mennesker kan umulig ta feil! Vi hadde en familie på besøk som fortalte oss at både store, små og enda mindre familiemedlemmer var ivrige tilhengere av ullproduktene våre. I tillegg til blant annet kjoler, singletter, bukser, tepper, gensere og jakker til tobente, selger vi også gensere og dekken til hunder, og denne familiehunden nektet å ta av seg dekkenet sitt når den kom inn fra tur, og bare dét er jo en fantastisk bekreftelse på hvor komfortable klærne våre er, ler en smørblid butikksjef.

Pen og praktisk helårsull til varmt og kaldt vær

Hvis du er en av de som trodde ull var kjedelige plagg uten sjel, vil produktene og utvalget hos Lanullva gi deg en positiv overraskelse. Kolleksjonen består av både fargesprakende og klassiske produkter i myk og behagelig merinoull, og Anne Mette forteller at Lanullvas egen designer Gunhild Eide Grøtta bidrar til å skape et tidsriktig formspråk, spennende design og utvidelse av kolleksjonen.

- Vi bor jo i et land som ofte krever at man kler seg godt for å være komfortabel og rustet for all slags vær, og da er det jo en ren bonus å kunne ta på seg en lekker kjole eller en pen jakke som ser flott ut, og samtidig beskytter deg.

- Vi reparerer også ødelagte produkt helt gratis, forteller Anne Mette.

Lanullva_hyller
ULL ER IKKE KJEDELIG: I Lanullvas kolleksjon finner man produktene i et vidt spenn av farger som passer de fleste. (Foto: Midtbyen Management)

Alle produktene er laget i 100% Merinoull, og er Øko-tex standard 100-sertifisert. Dette betyr at plagget ikke er tilsatt noen skadelige tilsetningsstoffer, og gir en garanti for at produktet ikke er allergifremkallende.

Kundefavorittene er mange, ifølge Anne Mette som blant annet nevner tynne ulltrøyer med høy hals for voksne. Vi har også gode og varme ullklær til barn som er en favoritt både blant barn, foreldre samt ansatte i barnehagene. I tillegg er butikken i Søndre gate en av få i hele byen som tilbyr tykke ullbukser til voksne og ullboxere i unisex-størrelser. For de minste finnes herlig myke babytepper, tøfler, sokker, og andre plagg som skånsomt varmer små kropper med sartere hud.

Lanullva_tøfler
FOR DE ALLER MINSTE: Lanullva lager klær og tilbehør til de aller minste også. Hva med et par gode tøfler til søte små føtter? (Foto: Midtbyen Management)

Luft ulla

Hvordan skal man best ta vare på ullprodukter fra Lanullva?

- Ull er selvrensende, så det er kanskje ikke alltid nødvendig å vaske ullplagget for ofte, vi anbefaler isteden å lufte det! Skulle det allikevel behøve en vask, er mitt aller beste tips å alltid vaske det på ullprogram på 30 grader og ikke minst sørge for å sentrifugere på maks 600 omdreininger. Kom innom butikken, så vil vi fortelle deg alt du trenger å vite om ullproduktene våre, avslutter Anne Mette med et stort smil.

Les mer: Lanullvas nettside
Les mer: Hos Lanullva og 250 andre brukersteder kan du bruke Midtbykortet ditt!
Les mer: Her kan du shoppe i Midtbyen!
Les mer: Spis i Midtbyen – restauranter finner du her