Gå til innholdet

Bare i Midtbyen: Le Creuset

Bli med inn i en av byens mest fargeglade butikker, et elegant blikkfang på Nordre, med gryter, panner, kjeler, former og servise i lekre farger og rustikk fransk design.
Foto: Monica Bye Gjertsen
Le Creuset forbindes kanskje mest med den ikoniske støpejernsgryta som fås i mange farger og leder tankene til et landsens kjøkken i Frankrike på 1920-tallet.

Over hele verden - og på Nordre

Le Creuset finnes nå i 60 forskjellige land. Men butikken på Nordre er den eneste av sitt slag i Norge. Interiøret er i rene hvite linjer som står i kontrast til, og fremhever fargene og nostalgien i varene. Dette gir et utrolig fresht inntrykk som gjør butikken til en elegant fargefest for øyet og et blikkfang for alle som går i gata.

Franske tradisjoner
Siden den første støpejernsgryta ble laget i 1925 er sortimentet utvidet i mange retninger, men alle produktene er nært tilknyttet franske mat- og vinopplevelser. Visste du at det franske kjøkkenet er på UNESCOs liste over mesterverker i muntlig og immateriell kulturarv? Dette begrunnes blant annet med tradisjonene og de sosiale rammene rundt måltidet. Alt i Le Creusets sortiment skal bidra til den gode opplevelsen på kjøkkenet og rundt bordet. Designet er i stadig utvikling, men mye av den nostalgiske stilen og detaljene man kan kjenne igjen er bevart. De tre stripene fra den første gryta går fortsatt mye igjen.

Hvorfor handle her når varene også finnes i andre butikker?

Her får du en mer helhetlig handleopplevelse. Vi har mer spesialkompetanse om produktene, og selvfølgelig er utvalget mye større, sier butikksjef Therese Stenersen. Vi kan gi deg mange tips om hvordan du bruker produktene. Visste du for eksempel at du kan bruke støpejernsgryta til å lage eltefritt brød i ovnen? Det er bare å se seg rundt for å konstatere at hun har rett når det gjelder vareutvalget. Her får du alt som kan settes på en plate for å tilberede mat og drikke. Du kan velge mellom støpejern og stål og mange lekre farger. Du får også de andre redskapene du trenger til matlagingen. Og butikken er full av lekre ting du kan bruke når maten og drikken skal på bordet.
 
Vintilbehør
Et eget bord er tilegnet tilbehør til vin. Det innebærer selvsagt vinglass, men også et bredt utvalg vinåpnere, en vinpumpe som tar luften ut av den halvtomme flaska, så vinen holder seg lenger og en Crown prop som bevarer boblene i champagnen hvis ikke alt blir drukket med en gang.

Midtbykortet
Frister det å kjøpe en gave herfra, samtidig som det er vanskelig å velge? Kjøp Midtbykortet, gavekortet som kan brukes både her og på 250 andre steder innen shopping, mat- og kulturoppleveleser.

Foto: Monica Bye Gjertsen
Tekst: Trond Sortland Kuldvere

Beslektede artikler:

Bare i Midtbyen: Reinskou
Bare i Midtbyen: SKILLS sneakers & clothing
Bare i Midtbyen: Bookbinders Design
Bare i Midtbyen: M. Sommer
Bare i Midtbyen: Shine
Bare i Midtbyen: Natasja
Bare i Midtbyen: Oasis


Foto: Monica Bye Gjertsen
Foto: Monica Bye Gjertsen