Gå til innholdet

Bare i Midtbyen: Lille Martine

Med lekre og elegante klær og tilbehør som dekorerer veggene, er Lille Martine i Byhavens toppetasje et inspirerende sted for den som liker mote for barn, og en av byens få spesialister på barnetøy. Butikken tiltrekker seg kunder fra hele landet, og er for mange et førstevalg når barneklær skal kjøpes.

Full fart hos Lille Martine og julehandelen er i gang! Andrine Bakke til venstre og Wenche Bakke til høyre. (Foto: Lille Martine)
Wenche Bakke står i spissen hos Lille Martine med et team i ryggen som ikke kan beskrives som noe annet enn gledesspredere som elsker jobben sin.

- Vi har det veldig hyggelig på jobb, og vi møter mange kunder som synes at det å handle til barn er en fin opplevelse i seg selv, forteller Wenche.

- I butikken finnes det et Legobord som de små kan leke med mens de store ser seg rundt i butikken.

Siden 2000 har Wenche vært en ivrig ambassadør og selger av barneklær av god kvalitet. Hennes personlige utgangspunkt for karrierevalg hadde start i jussens verden, men en bilulykke gjorde at planene måtte endres. Hun er imidlertid veldig glad for at tilfeldighetene ville det slik, og sier at hun ikke kunne tenkt seg en bedre jobb.

- Jeg elsker jobben min, men det er definitivt mye arbeid som må legges til ned hver dag. De koselige kundene gjør det absolutt verdt det.

47325114_291512864818011_3889344691870629888_n


dressgitt
JULENS ANTREKK: Hos Lille Martine finner du kjempefine juleantrekk til både små og store gutter og jenter. (Foto: Lille Martine)

En generasjonsreise

Lille Martine tilbyr et stort utvalg av kvalitetsklær til både gutter og jenter; fra den nyfødte og til 15-åringen som skal konfirmeres og trenger dress. Fra nyttår utvides størrelsesutvalget opp til 16 år, og Wenche forteller at å jobbe hos Lille Martine er som å være med på en generasjonsreise.

- Det er utrolig gøy å møte kunder som selv fikk klær fra Lille Martine da de var små og som nå selv begynner å få barn og velger å handle hos oss. Vi kan navnet på mange kunder, og har dem i bakhodet når vi velger ut varer til butikken, sier Wenche.

- Kom til oss hvis du vil ha noe ordentlig

Hun poengterer at det er bedre å kjøpe én ordentlig lue istedenfor mange dårlige, og synes man heller kan vaske produktene litt oftere.

- Vi synes definitivt at kvalitet er bedre enn kvantitet.

Wenche uttrykker stor stolthet av butikken, og synes det er en utfordring å velge sine favoritter.

- Jeg elsker alt det vi har her, men jeg har et ekstra godt øye til det som kommer fra den spanske merket ’Mayoral’. Vi er faktisk verdens nordligste forhandler av disse nydelige produktene. I tillegg er jo ’Hummel’ helt fantastisk, og der er vi den største forhandleren i Norge.

46995963_349254532507510_2933431898317258752_n
FAVORITT: Det spanske merket Mayoral er en av Wenches favoritter, som denne kjolen som finnes i butikk. Med vakre sløyfer fra Prikken over I'en blir antrekket komplett. (Foto: Lille Martine)

Se Lille Martines merkeutvalg her

- Det vi har i butikken er lett å like, og alt er laget i gode kvalitetsstoffer som passer godt for sensitiv barnehud.

Vakker innpakning

På den romslige, flotte disken står dispensere med gavebånd i mange ulike farger lett synlig i selskap av fjær, lekkert gavepapir og andre dekorelementer. Lille Martines unike varemerke er flotte innpakninger, og kunsten å gjøre en gave innmari spennende hele veien, til og med før du åpner den.

- Vi har fokus på å sørge for at alle kunder får en lekker innpakning av det de kjøper. Det skal være en del av handleopplevelsen, sier Wenche.

Har dere pakkekurs for ansatte?

- Hehe, ja, vi snakker mye om hvordan vi ønsker det skal se ut, og vi deler ideer for å få et best mulig resultat.

46985943_305567556726564_974579576120279040_n
47033000_188386242111270_4690430103451074560_n
KRONEN PÅ VERKET: Lekker innpakking av gaver er en del av handleopplevelsen hos Lille Martine. (Foto: Kathrine Krane/ Midtbyen Management)

Lille Martine vokser

Alle barn vokser seg store, og det samme gjelder også Lille Martine. Nettbutikken er like travel som butikken på Byhaven, følgerskarene i sosiale medier vokser seg større for hver dag, og i høst åpnet Wenche butikk nummer to på landsbasis, nærmere sagt i Paleét kjøpesenter i Oslo. Det er mye som skjer og Wenche trives med det.

- Det e passion, herre sjø, smiler hun med innlevelse og glimt i øyet.

- Vi synes det er utrolig stas å innta Østlandet med Lille Martine, og det ser ut som at butikken blir like godt mottatt der som her hjemme. Vi gleder oss til fortsettelsen, og ønsker både små og store hjertelig velkommen til oss!

Les mer: Lille Martines nettside finner du her
Les mer: Hos lille Martine og 250 andre brukersteder kan du bruke Midtbykortet ditt
Les mer: Byhavens butikker
Les mer: Spis i Midtbyen