Gå til innholdet

Bare i Midtbyen: Lounge

Filosofien bak klesbutikken Lounge er like enkel som den er krevende: Å besøke oss skal være som å komme hjem til den venninnen som inspirerer deg mest, sier gründer og innehaver Kamilla Kamstrup Samdal.

Kamilla Kamstrup Samdal er gründer og innehaver. Foto: Monica Bye Gjertsen
Klesforretningen ble åpnet av hennes beste venninne da hun selv var i svangerskapspermisjon for 10 år siden. Men så fort permisjonen var over var de 2 om alt. Etter 5 år tok hun over driften selv, og for 2 år siden flyttet de inn i sine nåværende lokaler i Olav Tryggvasons gate 31, midt imot Byhaven.

-Kundene er gjestene våre
Vi pynter som hjemme, og spiller den musikken vi ville spilt når vi har besøk. Vi dyrker den varme og hyggelige atmosfæren. Fra det øyeblikket du kommer inn døra, ønsker vi at du skal føle deg som den velkomne gjesten du er. Vi slår av en prat, gir deg en kopp kaffe og lar deg slå deg ned i sofaen med et blad, hvis du ønsker det. Det handler om å ha tid til dem som har tid til overs. Om vi samtidig kan være til inspirasjon og hjelpe deg å finne et plagg, noe tilbehør eller en hel garderobe du liker, gir det oss stor glede.

Skandinavisk med en touch av Italia
En av grunnene til at vi startet Lounge var at vi savnet et sted vi kunne stikke innom og få inspirasjon til antrekk, f.eks. før vi skulle ut en lørdagskveld. Vi savnet det stedet med litt jentete klær og god service som ga oss inspirasjon til ukedager og fest, litt som å besøke den venninnen du vet har mange klær og ideer å låne bort, når du føler at du ikke har noe å ha på deg.

Ideen gjenspeiles i butikkens brede utvalg av skandinaviske merker med innslag av italiensk design.  
Stine Goya og Just Female er de nyeste tilskuddene, som må være bra, for medarbeider Gry tar en liten dans når hun får høre at sistnevnte er på vei inn. Fra før har Lounge klær fra Ganni, RiccoVero, Part Two, Nina Jarebrink, Bruunz Bazar, og OOTD. Du får også armbåndsur med blomster eller dyremotiv fra Olivia Burton, smykker fra Cecilie Melli og SuMisura, ringer fra Maria Zabel og duftlys fra Skandinavisk.

Gjør seg flid med julegavene

Er du av typen som synes innpakkingen betyr like mye som innholdet, og er en oppgave som ikke kan overlates til en tilfeldig butikkansatt? Her er gaven din i trygge hender.
-Vi kjører på med elegante folieposer med et dryss av konfetti.
Har du sett Rowan Atkinson i Love Actually? Litt sånn er vi når vi pakker inn gaver. Det er det flere som har bemerket, sier Kamilla, med et stort smil om munnen.

Vanskelig å velge julegaver? Gi Midtbykortet og la folk velge selv! Lounge er et av 250 steder gavekortet kan brukes.

Her er 9 andre butikker du bare finner i Midtbyen:

1. Bookbinders Design
2. Le Creuset
3. M. Sommer
4. Natasja
5. Moods of Norway
6. Oasis
7. Reinskou
8. Shine
9. SkillsKlærne hos Lounge er hovedsakelig skandinaviske, men med en touch av franske og italienske merker. Foto: Monica Bye Gjertsen.
Smykker fra Cecilie Melli. Foto: Monica Bye Gjertsen.