Gå til innholdet

Bare i Midtbyen: Oasis

Liker du klær som har en historie å fortelle?
Leter du etter en butikk med plagg som gjør deg glad, og hvor det alltid henger et løfte om sommer på stativene? 
Butikksjef Marte Nyheim viser frem vinterens gull og glitter. Foto: Monica Bye Gjertsen
"Oasis" lyser mot deg i hvite og rosa bokstaver fra en vegg i Olav Tryggvasons gate. Innenfor finner du noen av byens mest livfulle kleskolleksjoner.

Butikken er kanskje best kjent for sine fargerike kjoler med blomster, som lover at en ny sommer alltid er i sikte. Stativene er fulle av klær du blir glad av å se på. Rett innenfor døren henger en glinsende lyseblå kjole med fargerike blomster og fugler. Men ikke alt er blomstrete og søtt. Enten du føler deg i det søte, elegante eller tøffe hjørnet, finner du noe her, fra dongeri og genser til hverdagen og kjole til julebord og bryllup.

Nytt liv til tradisjonelle mønstre
Oasis er et unikt britisk kleskonsept med over 300 egne butikker på de Britiske øyer og 79 i resten av verden, hvorav én i Trondheim. Noe av det mest spennende med kjeden er at de gjenoppliver tradisjonelle mønstre fra samlinger i britiske museer.

The V & A Collection har fått navnet sitt fra The Victoria & Albert Museum i London. Klærne har blant annet print fra museets samling av tapeter og chinoiserie, europeisk dekor fra 1600-tallet som var sterkt inspirert av kinesisk kunst. Det slippes nye mønstre fra kolleksjonen 2 ganger i året.

Den nyeste kolleksjonen, The Warner Textiles Archive, har navn fra et museum i Essex. Også denne klesserien blåser nytt liv i gamle tradisjoner. Plaggene gjengir historiske mønstre, tøy og stoffer som ble båret av den britiske overklassen for over 100 år siden.

Alltid noe nytt
Vi har mange faste kunder som tar turen innom ukentlig, sier Butikksjef Marte Nyheim.
De vet at hos oss kan de alltid finne noe nytt fordi vi får inn nye varer én gang i uken. Dessuten har vi ytterst få av hvert plagg, så nyhetene forsvinner ofte fort ut igjen. Vi er opptatt av at plaggene skal føles unike, så vi tar som regel bare inn 8-10 eksemplarer av hver kjole, for eksempel.

Klær som passer
- Mange kunder kommer bort til oss bare for å si at de synes vi har mye fint. Mange har funnet "sin fasong" og kommer tilbake for å finne lignende klær med andre mønstre og farger. Fasongen på klærne ligger nemlig relativt fast, mens mønstre, stoff og tykkelser varierer etter sesong og trender. Klærne er formsydd etter normale kropper. Det er det mange som setter pris på. Mange skryter også av den gode holdbarheten klærne har.

Rikelig med prøverom
Trondheimsbutikken åpnet dørene i 2004, og har holdt til forskjellige steder i Midtbyen før den fant plassen sin i Olav Tryggvasons gate 27. Lokalet er stort og lyst med mønstrede tapeter i duse farger på veggene. Hele 7 romslige prøverom gjør at du sjelden må stå i kø for å prøve et plagg. Et par lekre stoler er også tilgjengelig for dem som mangler svart belte i shopping eller trenger å hvile bena.

Midtbykortet
Frister det å kjøpe en gave herfra, samtidig som det er vanskelig å velge? Kjøp Midtbykortet, gavekortet som kan brukes både her og på 250 andre steder innen shopping, mat- og kulturoppleveleser.

Foto: Monica Bye Gjertsen
Tekst: Trond Sortland Kuldvere

Les også:

10 grunner til å forelske seg i Midtbyen i vinter

Bare i Midtbyen: Reinskou - Ny klesbutikk for barn
Bare i Midtbyen: SKILLS sneakers & clothing
Bare i Midtbyen: Bookbinders Design
Bare i Midtbyen: M. Sommer
Bare i Midtbyen: Shine
Bare i Midtbyen: Natasja


Det tøffe hjørnet med striper og ruter. Foto: Monica Bye Gjertsen
Det søte, elegante hjørnet. Foto: Monica Bye Gjertsen