Gå til innholdet

Bare i Midtbyen: Peak Performance

Trøndere er fasjonable turmennesker som trives godt både på fjellet og i byen. Peak Performance lover at i deres produkter kan du gå ”fra bike to bar” og ”work to workout” uten å skifte.

Carina og Marius ønsker nye og gamle kunder velkommen!

En spennende reise

- Funksjonelle klær har faktisk ”tatt helt av” de siste årene. Spesielt med det varierende været vi har her i byen. Mange ønsker muligheten til å gå fra det ene til det andre uten å måtte skifte klær i mellom. Våre kolleksjoner er derfor av stødig ”yttertøy-kvalitet”, men samtidig café-vennlige, sier Carina Hepsø, butikksjef på Peak Performance Trondheim.

Peak Performance startet sin reise i 1986. Visjonen var å kombinere skikjøring med fashion. Siden oppstart har konseptet og kolleksjonene stadig utviklet seg til å være miljøvennlige, stilige og funksjonelle.

- Det skjer mye i retailverdenen hele tiden, og det er viktig å posisjonere seg med ”det nye” for å holde på interessen til målgruppen sin.  I den anledning har vi for eksempel gått inn i et samarbeid med den londonbaserte designeren Nigel Cayborn og vår egen kjente Unge Ferrari. Disse er begge kjente pionerer og populære ikoner. Unge Ferrarri har blant annet laget musikken til våre promovideoer – det synes vi er utrolig kult. Vi er i tillegg uredde når det gjelder konsept- og fargebruk.

PP3
Stort utvalg i høsten og vinterens flotteste farger (Foto: Monica Gjertsen=)

Utvalget til både små og store er stort, og det man ikke finner i butikken kan Carina og teamet hjelpe til å finne på deres digitale lagerløsning,  bedre kjent som ”Order in store”. Finner du noe på nett som ikke er inne i butikken, så kan det bestilles direkte i butikk og du får det sendt direkte hjem til deg helt gratis.

- Den tjenesten er det mange turister og besøkende som benytter seg av. De kommer hit, shopper og shipper på samme tid. De slipper å bære med seg store jakker rundt omkring i byen, og får produktene rett hjem. Vi sender til hele verden, og det er jo populært for våre internasjonale kunder.

Miljøbevisst

Peak Performance er opptatt av å ta vare på miljøet, og har gjort mange spennende tiltak for å begrense forurensing av vann og overproduksjon av produkter.

- Ett av målene våre er at ingen plagg fra Peak Performance skal kastes. Vi reparerer alle plagg, og prøver å erstatte manglende ”deler” eller fyller for eksempel mer dun i jakkene. Hvis plagget ditt ikke kan reddes, så tar vi i mot den og bruker det som er igjen som en ”dele-jakke”, slik som man gjør med for eksempel biler. Til gjengeld får du -20% avslag på en ny jakke.

PP1
Foto: Monica Gjertsen 

Du nevner vann, hvilke tiltak har dere gjort her?

- Vi farger noen av produktene våre uten å bruke vann – vi trykker den rett og slett inn med teknikken som heter ”Drydye”. Ofte ligger fabrikkene som produserer klær i områder hvor det i utgangspunktet er lav tilgang på rent drikkevann, og da skal ikke vi være de som heller fargerester ut i elva. Fargene på plaggene våre er fortsatt sterke og sitter godt, så vi har funnet en bærekraftig måte å gjøre det på, heldigivs.

Det er ikke bare vann og overproduksjon som står på agendaen til Peak Performance. På alle dunjakkene de selger i butikken henger det tags med en unik QR-kode på. Skanner du denne koden vil du få se ”livsløpet” til duna som er blitt brukt; alt fra hvor den kommer fra, livet og oppvekstvilkårene til anda som har donert den, og skadeprosent på fjærene. I tillegg er årets kolleksjon den siste hvor det vil bli benyttet ekte skinn.

- Skinnproduksjonen er svært vanskelig å følge fra start til slutt, og det er viktig for oss og mange av kundene våre at de vet nøyaktig hva de kjøper. Om vi ikke vet den hele og fulle prossessen, så ønsker vi heller ikke å selge produktene.

Reparasjonsgaranti

Er det bare skientusiaster som handler hos dere?

- Absolutt ikke, her har vi noe til alle sammen – også til de aller minste. Ettersom våre klær har god kvalitet og vi i tillegg har reparasjonsgarantien, så er det mange som kjøper barneklær hos oss. De minste er kanskje tøffere i bruken av sine klær, så det er greit at man slipper å kjøpe nytt hvis det blir ødelagt eller litt slitt. Vi har klær i størrelse 100-170 cm i mange kule farger.

PP2
Juniorutvalget er bredt og produktene har god kvalitet. (Foto: Monica Gjertsen)

Carina understreker at alle butikker er tilpasset det området de ligger i, så utvalget for ”trøndervær” er naturlig nok større i Trondheims-butikken.

- Folk vil ha ulike produkter avhengig av hvor de befinner seg, og vi føler vi treffer ganske bra på det trønderen ønsker seg. Vi har også fjernet den typiske ”kjønnstaggen” på klær slik at utvalget blir enda bredere for kunder som ønsker ulike passformer. En morsom fakta er at mange, spesielt damer ønsker at antrekkene som blir brukt i byen skal være mer ”oversized” enn klær som brukes i skibakken. Stretchbukse i skibakken er veldig hot akkurat nå!

PP4
Gode gensere i ull. (Foto: Monica Gjertsen)

Hva er årets julegave  fra Peak Performance?

- Ei skikkelig dunjakke! Vi håper på masse snø, og da er det godt å pakke seg inn i noe som holder på varmen. 


Hos Peak Performance kan du benytte Midtbykortet, les mer her.

Her kan du lese om flere butikker som finnes bare i Midtbyen