Gå til innholdet

Bare i Midtbyen: Restaurant Atelier / Oliviers & Co.

’Europa’ er et viktig nøkkelord når man skal beskrive den spennende menyen til nyåpnede Restaurant Atelier i Thomas Angells gate. Restauranten og butikken Oliviers & Co åpnet sammen dørene i desember 2018, og har på kort tid tiltrukket seg ’Foodies’ fra hele landet.

Favorittsuppe: Prøv denne fantastiske gulrotsuppen neste gang du skal spise lunsj i Midtbyen. (Foto: Restaurant Atelier)

Gjengen bak konseptet har sammen hatt lang fartstid i restaurantbransjen, og utfyller hverandre med kunnskap, interesse og lidenskap for mat. Estetikk og utførelse er like viktig som smaken i seg selv, og dette vises godt både i interiørdesignet i restauranten, samt utførelsen på det som blir servert fra kjøkkenet.

- Totalpakken skal være bra. Vi er veldig opptatt av at folk vet at de kan komme hit og spise og drikke godt til en svært overkommelig pris hele dagen, forteller restaurantsjef Anders Lundin. Enten man ønsker å sitte ned for å spise middag, eller ta med seg et lunsjmåltid er dørene åpne og alle er velkommen.

Restauranten eies av kjøkkensjef Mira Tkacz sammen med sin mann Przemyslaw Tkacz og driver og innehaver av blant andre Alma Mater, Richard Raburski.

_DSC7901
STOLTE EIERE: Sammen med Richard Raburski eier Mira og Przemyslaw Tkacz Restaurant Atelier og Oliviers & Co. (Foto: Restaurant Atelier)

Supper, salater og bagels

All mat lages fra grunnen på kjøkkenet, og sesongbaserte råvarer benyttes i alle retter som serveres. På menyen finner du blant annet crispy and med plommesaus, rillets (Kjøttpålegg), ferske bagels med egenrøkt ørret og bressert svin, ostefat, tartar og mye mer. Man får alltid veganske og vegetarianske alternativer, og man kan også hver dag mellom mandag til fredag velge ”Dagens rett” hvis man ønsker det.

Som en av få plasser i byen tilbyr restauranten supper, salater og bagels som take-away hele dagen. Suppene varierer, og restaurantsjefen er klar på hvilke som er hans personlige favoritter:

- Det er absolutt løksuppen vår og på en god andreplass kommer den krydrede gulrotsuppen.

Deler lokaler med Oliviers & Co

Restauranten deler lokaler med Oliviers & Co; en delikatesseforretning med eddiker, balsamico og olivenoljer som sin spesialitet.

- I mange av rettene fra kjøkkenet brukes disse smaksrike produktene, noe som har begeistret mange gjester, forteller restaurantsjef Anders Lundin.

- Da er det veldig gøy å kunne henvise de til butikken etter endt måltid for å kjøpe varer som gjør det mulig for de selv å lage tilsvarende mat hjemme hos seg.

_DSC7868
OLJER OG EDDIKER: Restaurant Atelier og Oliviers & Co deler lokaler. Her finner du et stort utvalg av oljer og eddiker som også brukes i maten du får servert i restauranten. (Foto: Restaurant Atelier)

Sesongbaserte temadager og kveldskurs

Med en kjøkkensjef som tidligere har jobbet for de Michelinstjernebelønte restaurantene Maemo og Credo, en restaurantsjef med erfaring fra vinbransjen og en eier som driver franske delikatessebutikker sier det seg selv at kunnskapsnivået om mat og vin er høyt. Gjengen bak Restaurant Atelier synes kunnskapsdeling er spennende, og inviterer til temadager og kvelder hvor man kan lære å lage ulike typer mat, smake på vin og lære om ulike temaer innen den kulinariske verden.

_DSC2865
WINE MAKERS DINNER: Hos Restaurant Atelier kan du oppleve og delta på ulike typer temadager for mat, samt kurs og andre samlinger rundt mat og drikke. (Foto: Restaurant Atelier)

- ”Mat-dagene” våre har blitt veldig populære, forteller Anders. Den 19. mars arrangerer vi på nytt Pirog-dag, hvor vi lager mange ulike typer piroger som gjester enten kan spise i restauranten eller ta med seg som take-away. I tillegg arrangerer vi vinmiddager og temakvelder. Hvis man ønsker kan man leie restaurantens lokaler på kveldstid.

Hvis du ikke ennå har besøkt Restaurant Atelier, anbefaler vi et besøk i nærmeste framtid. Ta med deg lunsj fra restauranten tilbake til jobb, eller spis en bedre middag og nyt et glass med venner og bekjente på slutten av dagen.

Les mer: Her finner du restauranten på Facebook
Les mer: Se butikkutvalget i Midtbyen her
Les mer: Her kan du bruke Midtbykortet ditt!