Gå til innholdet

Bare i Midtbyen: Røft Rôtisseri

Røft. Rått. Ekte. Atmosfæren, maten, stemningen – alt henger sammen i en herlig harmoni hos Røft Rôtisseri på toppen av Trondheim Sentralstasjon. Med en fantastisk utsikt kan du nye et måltid fylt med gode smaker og flotte råvarer hos en restaurant som er den eneste i sitt slag.

Daglig leder Christine elsker jobben sin, og synes Røft er en fantastisk arbeidsplass. Foto: Monica Gjertsen

DEN utsikten, da

Daglig leder Christine Raaken Bykvist møter oss i døra med et stort smil når vi tar turen innom Røft. Plasseringen av restauranten er høyt oppe, og nesten alle sitteplasser er vindusplass med en fantastisk utsikt over kanalen, Tyholttårnet, fjorden og byen opp åssidene. Lokalet i seg selv er møysommelig dekorert, og gir en urban og trendy men varm og hjemmekoselig følelse.

Røft8-2

Røft2

Røft6

- Vi er litt ”American Diner” med innspill av tog, kan du si, vi har lånt flott toginteriør av Jernbaneklubben. I tillegg har vi et kult utvalg av forskjellige typer høyttalere og forsterkere som dekorasjon. Kundene våre elsker å sitte ved vinduet når de er her, så vi har dekorert lokalet slik at det er mulig å lage flest vindusplasser, sier Christine.

Et rotisseri for hele familien

Røft har mer enn 200 sitteplasser, og det er romslig mellom bordene. Det er god plass til blant annet barnevogner. Det er kjekt at alle familiens medlemmer trives når man er ute og spiser, og hos Røft har de også et lekerom hvor de minste av oss kan boltre seg fritt.

I tillegg har Røft en egen barnemeny med et godt utvalg retter. Christine er tydelig på at de har byens beste soft-is, og dét må jo sies å kunne være en fordel for de minste. (Undertegnede kan bekrefte)

Den gode smaken

Hva er egentlig et Rotisseri?

- Et rotisseri er en stor grillovn som har roterende armer. Her lager vi den berømte kyllingen vår. Ingenting lukter så godt som nygrillet kylling, og det er akkurat dette som er signaturen vår. Vi bruker kylling fra Ytterøya, og er opptatt av at råvarene skal være gode. Slik sørger vi for at kundene våre har kulinariske opplevelser når de kommer til oss, konstaterer Christine.

Selv om spesialiteten til Røft er grillet kylling i mange varianter, så er menyen og utvalget stort; burgere laget av godt storfekjøtt, fyldige salater og en stor variasjon i tilbehør. Alle kategorier på menyen tilbyr også en vegetarvariant.

- Miljø er viktig for oss, forklarer Christine. Derfor kan kundene velge hva de ønsker av tilbehør til de fleste rettene våre, og slik blir lite mat kastet. Kall det gjerne en ”spis opp-garanti”.

Røftsalat

Vaffel til folket

 Christine forteller med stor iver at vaflene de lager har blitt så populære at folk ofte venter utenfor restauranten ved åpningstid for å få tak i en bit vaffel. Den hemmelige oppskriften får vi ikke overtalt henne til å dele med oss, men hun garanterer at det mest sannsynlig er en av de beste vaflene du kan få her i byen.

Her skal du kose deg

Siden åpningen i mai 2016 har Røft Rôtisseri hatt en jevn vekst av kundestrøm, og flere oppdager den lille perlen av et spisested. Pendlere og folk som jobber i området stopper ofte innom for et matbit, men også turgåere på søndager har blitt et fast innslag.

For Christine og resten av teamet er det meget viktig at stemningen i restauranten er god. Fokuset de har på service, god mat og miljø har gjort at mange har blitt stamkunder. For å teste sin egen leveranse begynte de med hyppige besøk av Mystery Shopper* som la fokus på å observere og bedømme opplevelse, stemning, mat og servicenivå.

- Vi kan stolt fortelle at vi fikk en score på 6 av 6 på disse punktene. I tillegg til kjempefine tilbakemeldinger fra kundene våre, så er det en ekstra belønning å få en slik vurdering.

Røft4Egen APP for take-away

Som en moderne bedrift er det også viktig å følge med på teknologiske utviklinger, og i den forbindelse har Röft Rotisseri utviklet en egen APP man kan benytte for take-away. For de som for eksempel pendler til jobb er det kjekt å legge inn en bestilling, for deretter å plukke opp maten på vei til neste destinasjon.

- Vi ønsket å gi nye kunder et godt tilbud, så hvis man laster ned appen vår får man -50% på første bestilling på inntil kr. 500. 

Førstemann

På årets Toilldag er Røft Rôtisseri den første og eneste restauranten som kan friste med et skikkelig toilldagstilbud.

-Vi ønsker både nye og gamle toillate kunder velkommen, og sørger gjerne for at de får en skikkelig pust i bakken innimellom all shoppingen.

Vegetarburger
Vegetarburger. Foto: Røft Rôtisseri

*Mystery Shopper er en person som anonymt foretar et besøk hos en bedrift, og som vurderer ulike kriterier for gjeldende bedrift.Røft Rôtisseri er med på "Endelig Mandag - Middag til 150".
Les mer her

Visste du at du også kan benytte Midtbykortet hos noen av byens restauranter?