Gå til innholdet

Bare i Midtbyen: Røst

Midt imellom sine søsterbutikker Ting og Småting ligger Røst med et litt annerledes men stilig utvalg i interiør, design og klær. Enten du samler på klassikere fra 70- tallet, håndlaget keramikk fra Danmark
eller ønsker unike barneklær så vil du definitivt finne det hos Røst!

Kule trefigurer fra Lucie Kaas. Klarer du å se hvem de skal forestille?

Et populært turistmål

Når vi tar turen til Røst er butikkmedarbeider Eva Lyngstad i full sving med å pynte til jul. Utstillinger skal skiftes ut, sesonges fineste varer skal fram og julefreden skal også omsider senke seg over Røst etter et spennende år med økt kundemasse og besøk fra alle verdens hjørner.

- Vi er blitt et populært reisemål for turister. Vi har mange amerikanere, tyskere og spanjoler på besøk. I det siste året har vi også opplevd økt besøk fra Asia. De ser alle ut til å ha én ting til felles; de elsker skandinavisk design. Og det er gøy!

I utlandet blir lille Norge stadig mer populært som reisemål, og skandinaviske varer ser ut til å være gull verdt for de besøkende.

- Det kan godt være på grunn av noen av de ”erkenorske” merkene vi har, som We Norwegians fra Voss. Vårt eget klesmerke, Skog, er klær for barn i ren bomull. Vi selger også mye Mini Rodini, det merket er svensk da, men det er flotte klær som er kjønnsnøytrale i snitt og fargebruk og har litt mer spennende mønster enn mye annet man kan finne til de minste.

Røst
Butikkmedarbeider Eva Lyngstad ønsker en travel tid velkommen.

Gå på oppdagelsesferd i Midtbyen

Eva forteller at Røst trives veldig godt med å være plassert i Olav Tryggvasons gate, selv om hun tenker at det tar litt tid å oppdage alle de kule butikkene som er å finne der også.

- Folk burde gå litt mer på oppdagelsesferd i Midtbyen, for det er så utrolig mye spennende konsepter og butikker her. Vi opplever at når kundene først har oppdaget oss så bruker de lang tid her, og ser ut til å kose seg med å se på alt vi kan tilby. Det er god stemning i butikken, og det gjør det fint å være her både for oss som jobber og for de hyggelige kundene våre som kommer inn på besøk.

Opplever du at folk vet hva de skal kjøpe når de kommer hit, eller er det mange som ønsker tips og innspill fra dere som er ”eksperter” på området?

-  Det varierer veldig! Butikkene som er naboer hjelper hverandre, så hvis en kunde vet nøyaktig hva de ønsker, men butikken de er i der og da ikke har det, så sender vi kundene dit vi vet de kan finne det. Så har vi for eksempel voksne damer med nostalgi fra 70-tallet som er på utkikk etter utvikling og nye versjoner av Marimekko sin stødige porselensserie. De vet hva de vil ha, men ønsker gjerne tips.

Røst4
Deilige duftoljer til hjemmet.

Røst
Postkort man kan bygge trefigurer av fra Finland.

God hjelp til å velge riktig gave

Enn til de som ønsker å kjøpe noe i gave, men som ikke har peiling på hvor de skal begynne?

- Da synes jeg elimineringsmetoden er fin å bruke, sier Eva. Man starter på topp og eliminerer det man vet ikke er interessant. Som regel finner vi sammen noe flott som mottaker blir glad for. 

Eva har rett i at man kan bruke lang tid på å oppdage alt det flotte som finnes innenfor dørene til Røst, enten man har lidenskapen for design og interiør eller ikke. Butikken er en liten oase bestående av detaljer, duse farger og blikkfang. Blant økologiske hudpleieprodukter, duftlys, puslespill og artige designfigurer som ligner på kjendiser legger vi raskt merke til noe vi ikke har sett før – postkort som kan settes sammen som trefigurer i alle slags variasjoner. Designet er finsk, heter Lovi Oy og er laget av Anne Paso. Figurene er av bjørk fra finske skoger.

Man kan jo bygge en liten by av dette?

- Ja! Og så er det stilig at du kan sende det som et vanlig postkort, og så får mottakeren en flott pyntegjenstand i tillegg. Det er ikke et postkort som typisk blir lagt vekk etter noen dager. Når bjørka felles for å lage slike kort så blir det plantet et nytt tre i dets sted, og det er jo en fin måte å gi tilbake på.

I likhet med kjente og kjære merker, så kan man også finne nostalgien i ulike dufter. Røst selger en helt fantastisk duftlysserie fra Skandinaviske som har dufter som heter Skog, Bål, Jul, Snø, Nordlys, Bær, Hav og så videre. Ved en nærmere titt (les sniff) på disse lysene vekker duftene gode minner om ro og velbehag, glede og spenning.

- Definitivt en av årets fineste julegaver, konstaterer Eva. Et duftlys gjør noe med atmosfæren i et rom, og utvalget fra Skandinaviske er bredt. Man finner garantert noe som passer for alle. Den store utfordringen er; hvilken skal du velge?

Røst2
Et hav av ulike dufter som bringer frem nostalgi kan du kjøpe hos Røst.

Butikken får mange positive tilbakemeldinger fra de som er innom, og Eva synes det gjør jobben helt topp.

- Vi som jobber her er genuint opptatt av  interiør, og det er viktig for oss å være innbydene og spennende. Vi er hele tiden på utkikk etter nye merker, da vi ønsker å kunne tilby produkter som ingen andre har.

Har du ikke oppdaget Røst ennå? Besøk Eva og teamet i Olav Tryggvasons gate og få en hyggelig og spennende handleopplevelse.


Tekst: Kathrine Krane
Foto: Monica Gjertsen/Midtbyen ManagementHos Røst kan du benytte deg av Midtbykortet! Les mer om hvordan du får kjøpt Midtbykortet her.

Vi har besøkt flere butikker i serien "Bare i Midtbyen". Se flere spennende butikker her.