Gå til innholdet

Bare i Midtbyen: Samsøe & Samsøe

Samsøe & Samsøes rene, enkle linjer og behagelige materialer er allerede kjent for Trondheims innbyggere fra klesbutikker som Kleins, Companys, Park, Volt og Høyer. Nå har merket fått en helt egen butikk i Thomas Angells gate, den første i landet, utenfor Oslo.
Foto: Monica Bye Gjertsen
www.midtbyen.no
Trond Sortland Kuldvere


-Her kan vi vise frem en mye større bredde av hva Samsøe & Samsøe har å tilby, slik at man får se helheten, sier daglig leder Christina Pettersen Laug, som gleder seg over beliggenheten, midt i sentrum. 

 At merket finnes i andre butikker i byen tror hun bare er en fordel 


-Det gjør at folk allerede kjenner til det, og butikkene i Midtbyen hjelper hverandre ved at vi sender kundene til andre butikker hvor de kan finne det de leter etter, hvis vi ikke har det selv.

Samsøe & Samsøe er et dansk merke for dame- og herreklær som ble grunnlagt i København av brødrene Samsøe i 1993. Navnet fikk bli med videre da merket fikk nye eiere i 2000.

Samsøe&samsøe4
Foto: Monica Bye Gjertsen

Luksuriøse materialer som silke, lin, skinn og kasjmir er hyppig brukt. 
Designet er basert på kjerneverdiene enkelhet, bærekraft og kvalitet, verdier Samsøe & Samsøe deler med klassisk skandinavisk design.

-Klærne våre er tidløse, samtidig som de gjerne har en liten "twist" som gir den tidsriktige følelsen.

Samsøe&samsøe2
Foto: Monica Bye Gjertsen

Inspirasjonen kommer fra hverdagslivet, skandinaviske årstider og tradisjonelt håndverk. Linjene er enkle og rene med diskrete detaljer. Materialene gir en avdempet luksusfølelse.

-Nå, når det blir varmere i været vil jeg for eksempel anbefale skjorter med lin i stoffet. Det gir en svalende følelse i varmen.

Tidløsheten gjør Samsøe & Samsøe til et merke som passer for alle


- her har vi både tenåringer og 70-80-åringer som kunder. Det er morsomt å se at mor og datter eller far og sønn kan handle sammen og finne klærne de liker i samme butikk.

Samsøe&samsøe
Foto: Monica Bye Gjertsen

Et litt tøffere festantrekk
Selv om hovedfokuset er på jeans og elegante hverdagsklær, kan både damer og herrer finne festantrekket hos Samsøe & Samsøe. Her finnes du både festkjolen og findressen. 

-Jeg liker å se alle de forskjellige måtene et antrekk kan styles på. Når jeg hjelper noen å kjøpe dress, for eksempel, liker jeg å vise hvordan den blir med en t-skjorte eller turtle-neck, og kanskje med oppbrettede bukser. 
Det er fint å kunne vise at klassiske plagg kan brukes på annerledes måter. 

 Hyggelig handel
-det skal være hyggelig å handle hos oss, sier Christina og tilbyr kaffe fra kaffemaskinen. Vi liker at folk tar seg god tid og rusler rundt med kaffekoppen. Mange ender også opp i disse, sier hun, og peker mot to stilige dype stoler, sannsynligvis i dansk design de også. 

Samsøe&samsøe1
Foto: Monica Bye Gjertsen

På utkikk etter flere shopping-godbiter eller restaurantoppleveser i Trondheim sentrum?
Se alle sakene i serien Bare i Midtbyen her!

Flere nyheter fra midtbyen.no:

Pinnevaffeldama kommer til Martnan
Les Midtbyens sommeravis her! Med arrangementskalender for juni, juli og august
Se hva Galåvolden Gård skal ha med seg til Martnan
Hvem er du i Mummidalen?