Gå til innholdet

Bare i Midtbyen: Shine


Som et innbydende smykkeskrin ligger Shine vakkert til i Thomas Angells gate. Her finner du det beste av det beste innen fransk og europeisk mote, og kunnskap om stoffer og vakre produkter du ikke finner noe annet sted.

Foto: Shine

Innhehaver Charlotte De Stael kan en ting eller tre om kvalitet, trender og historie. I løpet av sin fartstid har hun jobbet med og for store internasjonale motehus som franske Pret-a-Porter, designet en smykkekolleksjon for Karl Lagerfeldt og vært Jean Paul Gaultiers personlige assistent. I tillegg har hun vært en del av Johnny Loves første kolleksjon, drevet en interiørbutikk, og oppi alt dette gjort Shine til den fantastiske butikken den er i dag.

IMG_7742CHARLOTTE: Innehaver av Shine, Charlotte De stael. (Foto: Nikol Herec)

Den store skattejakten

Shine ble født i 2001, og har i løpet av sine 18 år blitt et kjent navn både på Norges- og landsbasis. Alt som finnes i butikken håndplukkes av Charlotte, og ingenting er overlatt til tilfeldighetene. Det estetiske uttrykket i butikken er like viktig som kvaliteten på produktene, og Charlotte går på skattejakt både på de hotteste moteshowene i Paris, København og New York, samt i antikvitetshandlere på jakt etter det ene, det spesielle.

- Vi har bord i ren marmor fra 60 tallet,  300 år gamle speil fra franske slott, antikke glasskap med sinkbeslag, baguettehyller fra et gammelt bakeri og en takhengt lampe med en diameter på 3 meter som veier et halvt tonn, forteller Charlotte.

Det nye henger godt sammen med det gamle og skaper sammen en harmoni som gjør butikkopplevelsen i seg selv komplett. Mote og historie henger sammen.

Hvordan vet du hvor du skal lete etter det ”nye”?

- Ved å fysisk oppsøke butikker i utlandet og undersøke rundt brands jeg ikke kjenner, følge med på sosiale medier, se filmer og ved å observere gatemote. I tillegg må man også se på hva de store designanvnene viser fram i sine show. Det hele er hardt arbeid, men også ekstremt spennende, forteller Charlotte.

Isabel Marant, ene og alene

En av Charlottes store stoltheter og absolutte favorittdesign er Isabel Marant. Shine holder eksklusiviteten på dette merket i Trøndelag, og er alene om å tilby det i butikk.

- Jeg elsker simpelthen Isabel Marant. Designet er tidløst, lekkert hverdagslig, og har en upåklagelig kvalitet. I tillegg er jeg svært stolt av at Isabel Marant har tillit til Shine og ønsker å fronte sine produkter gjennom oss.

Charlotte forteller videre at 95% av klærne hos Shine består av merker du ikke finner andre steder i Trondheim, som det danske ullmerket Aiayu, Maria Black og Jerome Dreyfuss.

BE81690F-7AC1-4DE3-B345-3E7A432CEB77
9820698F-3CF7-436A-98DA-1EAA5240399APOPULÆRT: De gullbelagte sølvsmykkene er svært populære hos kundene, forteller Charlotte. De fleste smykkene finnes det bare 1-3 stk av, noe som gjør pynten unik. (Foto: Shine)

Smykker, hårpynt, vesker og hudpleie

I lekre glassbeholdere og skap over hele butikken finner du smykker og hårpynt som også er unike i sitt slag. Øredobber, ringer, armbånd og halskjeder i sølv med gullbelegg fra blant andre Annilu og Carré ligger lekkert dandert og fristende til.

- Smykkene våre er svært populære, forteller Charlotte. Ofte får vi kunder inn i butikk som har blitt sendt til oss av gullsmeder. Da har de vært på jakt etter noe ”annerledes”, og ikke funnet det. Da er det stor stas at de finner det de ønsker seg hos oss!

De som elsker hår- og hudepleieprodukter kan velge mellom to fantastiske merker hos Shine: den australske hår- og hudpleieserien Aesop, og franske kvinners favorittkremer fra Embryolisse.

59849511_814326012271407_6851287287473373184_n
60138994_2281069975442589_6435810185826009088_n
AESOP: Denne Australske hår- og hudpleieserien er plantebasert, og har nydelige dufter av ulike typer urter. (Foto: Kathrine Krane/ Midtbyen Management)

Se, ta, føle

Charlotte understreker viktigheten av å løfte fram produkter fra hengene, kjenne på stoffet og virkelig gå i dybden når man skal shoppe.

- De fleste plagg kommer gjerne svært få i ulike størrelser, ingenting er masseprodusert. Ta ut plagg, kjenn, se, prøv, gå i dybden, prøv kremen på hendene og smykkene rundt halsen. Å shoppe hos oss skal være en reise av oppdagelser, hvor man virkelig får kjenne på arbeidet og kunnskapen som er lagt ned bak hvert plagg og produkt.

Les mer: Shine på nett
Les mer: Hos Shine og 250 andre brukersteder kan du bruke Midtbykortet ditt