Gå til innholdet

Bare i Midtbyen: Sjokoladebutikken

I Thomas Angells gate ligger Sjokoladebutikken - en butikk og et mekka for de som elsker sjokolade, nostalgi og søte saker. Med markerte vinduer, sjakkbrettmønstret gulv og glassmonteren med konfektbiter som kronen på verket midt i butikken, er Sjokoladebutikken en fryd å komme inn i.

Konfekt i form av små cupcakes er like flott helgekos som gaver til noen som fortjener en litt ekstra fin dag.

- Å spise sjokolade skal være en opplevelse, forteller assisterende butikksjef Monika. I butikken holder vi en temperatur på maks 18 grader for å ta best mulig vare på sjokoladen. Den liker verken å bli lagt i kjøleskap eller fryser, ei heller i en vinduskarm på en solrik dag. 

marsipanbarer

konfekthvitkuler

hasselnøttkonfekt
Fristende: Er du en konfektkjenner? Sjokolade fra Norge, Irland, England, Latvia og Frankrike fyller glassdisken i butikken.

Søte, salte og sure valg fra de beste

Hvis du kjenner suget etter noe godt, kan du boltre deg i mange ulike merker hos Sjokoladebutikken. Velkjente navn som Valhrona, Niederegger, Jelly Belly, La Praline, Cielo, Heimdal Chokolade fra Arendal, The Mallows, Edel, Tante Pose og ikke minst Johan Bülow er å få kjøpt i butikken. Enten du har lyst på marshmallows, drops, kremet konfekt, lakris, myk vaniljefudge, trøfler med havsalt eller syrlige pasjonskuler i hvit melkesjokolade, er Sjokoladebutikken definitivt din destinasjon.


jellybelly

jellybellycherry
Smaker i alle regnbuens farger: Om du ikke har prøvd Jelly Belly, bør du gjøre det så snart du kan. Smakskombinasjonene er fantastiske, og her kan man virkelig leke seg med godteriet ved å kombinere smaker med hverandre for et morsomt resultat.

Tradisjoner

Sjokoladebutikken har en lang tradisjon i Midtbyen. Den flyttet inn i Folkets Hus etter krigen, og het da Gunnar Olsson AS. Dette var en kiosk med spill, sigarer, kaffe, te, aviser, samt et godt utvalg i konfekt og godteri. Da butikken senere ble kjøpt opp av nye eiere, ble den etter hvert flyttet til Thomas Angells gate 12, og er i dag en rendyrket godteributikk med konfekt som sin spesialitet.

Monika forteller at  både nye og gamle stamkunder kommer og handler lørdagsgodteri, fyller påskeegg eller kjøper gaver hos Sjokoladebutikken.

- Barna vet nøyaktig hvor ”barnekroken” befinner seg, så mange går rett bort hit for å plukke sine favoritter når det er tid for lørdagsgodt.


godterikroken
Populær hos de minste: Godterikroken er en stor favoritt hos barn som skal ha lørdagsgodteri.
 

Lekker lakris og smågodt i fleng

Tradisjoner og faste rutiner gjelder også for sjokoladeelskerne blant oss. De som vet hva de vil ha og vet hvor de finner det, går som oftest direkte bort dit når de kommer inn i butikken. Monika forteller at i tillegg til sjokoladen, får utvalget i lakris og smågodt mye oppmerksomhet fra besøkende, både lokale og internasjonale. I smågodtdiskene finner man over 100 ulike biter, og lakrisdisken serverer lakris med ulike salthetsnivåer.

 - Hvor salt lakrisen er markeres med X på toppen av lokket, viser Monika. Personlig elsker jeg klassikeren i den salteste versjonen, men vi har lakris med chili, jordbær, salmiakk, søt lakris og mye mer. Den salteste lakrisen vi har er markert med XXX.

Skal man tro ryktene, er nordmenn i verdenstoppen når det gjelder kjærlighet for lakris.

- Sjokoladebutikken er også et sted som trekker til seg mange turister, og de er som regel på jakt etter norsk sjokolade. Mange turister har aldri smakt ordentlig salt lakris, sier Monica. Hos oss får derfor nykommerne innen lakrisverdenen smake på lakris fra Johan Bülow.

Sjokoladedrømmen

Det første som møter deg når du kommer inn i butikken, er en eneste stor sjokoladedrøm i form av 300 ulike konfekttyper plassert i en 5 meter lang glassdisk. Glassdisken inneholder alt du noen gang har ønsket deg. (Hvis du er like glad i sjokolade som oss). Utvalget består av belgisk, fransk, latvisk, irsk, norsk og trøndersk sjokolade, og det aller meste er håndlaget.

heledisken

ulikesorterkonfekt
Utvalg til tusen: Her kan du prøve litt av hvert i jakten på din favoritt.

Om du ønsker fine innpakninger og konfektesker du selv håndplukker innholdet til, er ikke det noe problem. Butikkmedarbeider Karianne mimrer tilbake til en kunde som kom inn og ville kjøpe én av hver bit i glassdisken. Det resulterte i mange konfektesker, og forhåpentligvis en svært fornøyd kunde.

- Folk finner favorittene sine hos oss, forteller Karianne. Vi får ofte mange bestillinger av gavepakninger og konfektesker, både til privatpersoner og til bedrifter.

Hva er det stor etterspørsel etter nå?

- Folk ønsker seg slike gammeldagse, seige karameller med paranøtter fra Thorntons, forteller Monika og fortsetter: - Det ble utsolgt før jul, men er snart tilbake i butikken.


LAKRISLOVE

gavevegg
Gavevegg: Om du trenger gaver til bursdag, morsdag, valentinsdagen eller en liten oppmerksomhet til noen som fortjener det, så har Sjokoladebutikken en hel vegg med gaver og flotte saker i ulike smaker, størrelser og innpakninger. Spesielt populært er lakrisen til verdenskjente Johan Bülow.

VISSTE DU?

- Sjokoladebutikken har et utvalg i laktosefri, melkefri, glutenfri og sukkerfri sjokolade og godteri.

- Hvis sjokoladen din er ”hvit”, er det ikke fordi den er gammel, men mest sannsynlig på grunn av ”fatblooming”. Det hvite belegget er småbiter av kakaosmør, og kan oppstå ved temperaturforskjeller.

- Sjokolade uten tilsatte ferskvarer (som f.eks nøtter) har lang holdbarhet og kan godt spises lenge etter at den har passert best før datoen.

- Skal du oppbevare sjokolade over tid, trives den best mellom 12 og 18 grader.

- Sjokoladebutikken har også et lite utvalg i sigarer, pipetobakk og cigarillos.

- Sjokoladebutikken pakker gjerne gaveposer og konfektesker med dine favoritter.Les mer: Her finner du Sjokoladebutikken på Facebook

Les mer: Unike butikker du bare finner i Midtbyen

Les mer: Her kan du bruke Midtbykortet ditt

Les mer: Helaften i Midtbyen? Her finner du oversikt over restauranter og spisesteder