Gå til innholdet

Bare i Midtbyen: SKILLS sneakers & clothing

Noen butikker finner du bare i Midtbyen. Skills i Nordre gate er en butikk som er bygd opp med fokus på sneakerskulturen. Her får du ikke bare sneakers og klær. Du får også bakgrunnen, historien og budskapet til skoen du holder i hånda eller prøver på foten.

Espen Arntzen (th.) driver Skills sammen sine tre ansatte.
Folkene i Skills jobber for å skape den mest attraktive sneaker-butikken i landet. De har satt sitt personlige preg på butikken, samtidig som de henter inspirasjon fra butikker og designere i storbyer som Berlin, Paris og New York. Dette gjør Skills til en magnet på sneakerheads fra hele landet.  

En butikk for alle

- Men selv om vi gjerne inviterer folk inn i vår lille verden er det ikke slik at du må være en sneakerhead for å trives hos oss, sier Espen Arntzen som driver butikken sammen med sine tre ansatte. Alle vet hva sneakers er, sier han, og folk bruker dem til det meste. Det finnes så mange varianter at du lett vil finne noe som passer deg.
- Her skal du ikke føle deg forlegen for å ha "feil stil". Hos oss kan du slappe av, få en kopp kaffe, sette deg i en stol, eller bare se deg rundt. Målet er ikke alltid at kunden går ut døra med ei skoeske, men at alle får et hyggelig innskudd på opplevelseskontoen.

Vi opplever at kundene setter pris på en jovial prat, og så gleder det oss stort om vi får vekket nysgjerrigheten med å fortelle litt om kulturen og historien bak produktene. Vi liker å ha en god relasjon til folk, og at de føler seg hjemme. Fornøyde kunder kommer tilbake, og vi har stor tro på jungeltelegrafen som markedsføringskanal.

Men også for de spesielt interesserte
Vi kommer ikke utenom at sneakerskulturen betyr mye for mange av kundene. Mange vet det, lang tid i forveien, når det kommer noe nytt fra favorittmerket. Andre er mest opptatt av de ikoniske skoene fra tidligere tiår. Ikke få har sett noe de liker på en blogg, eller på føttene til en kjendis, og kommer for å se om vi har det. Det har vi ofte. Ellers kan vi nesten alltid skaffe det, eller finne noe annet som de blir minst like fornøyd med. Vi jobber for å ha det største og det mest attraktive utvalget av sneakers.

-Vi jobber også hardt med å få en best mulig presentasjon av skoene i butikken. I løpet av høsten vil lokalene få en tøffere
stil, og kanskje en liten utvidelse.

Om sneakerskulturen
Sneakerskulturen er internasjonal, urban og sporty. Ordet og utrykket sneakers/sneaker er en betegnelse på ulike atletiske sko eller sportssko som er relatert til ulike sportsgrener. Det er en sterk tilknytning til musikk, hip hop-kulturen, dans, mote og selvfølgelig idrett. De ledende merkene vil være Nike, Adidas, New Balance, Reebok, Asics og Puma. Kulturen får næring av at det blogges om sneakers, men fremfor alt at store stjerner bruker bestemte modeller, enten de ikoniske fra tidligere tiår eller det nyeste av det nye.
Mange samler på sneakers og har skapet eller hele huset fullt. I flere tilfeller blir det arrangert Sneaker conventions hvor man møter likesinnede.

- Hvordan har det seg, at ved et øyekast, kan et par med sneakers avsløre sosial informasjon? Et bilde kan si tusen ord, men idag, gjør også et par sneakers dette.

På nett
For å tilfredsstille dem som bor lang unna har Skills opprettet en egen nettbutikk, SNEAKER.NO, som har som mål å gjenskape følelsen av å gå i den fysiske butikken. Nettbutikken skal ha bilder som er så gode at du nærmest kan lukte skoene. Her er alt gjennomtenkt og bildene er tatt i urbane omgivelser, som skaper et unikt uttrykk og viser kvaliteten i alt Skills jobber for.

Midtbykortet
Frister det å kjøpe en gave herfra, samtidig som det er vanskelig å velge? Kjøp Midtbykortet, gavekortet som kan brukes både her og på 250 andre steder innen shopping, mat- og kulturoppleveleser.


Ble du nysgjerrig på Skills? Les mer om butikken herFoto: Skills


Les også:
Bare i Midtbyen: Shine
Bare i Midtbyen: Natasja
Bare i Midtbyen: Reinskou
Norway Designs - 20 år i Midtbyen

Her kan du slappe av, få en kopp kaffe, sette deg i en stol, eller bare se deg rundt.
Disse hyllene tiltrekker seg sneakerheads fra hele landet.