Gå til innholdet

Bare i Midtbyen: Suuz

Har du opplevd at barnet du går sammen med drar deg med inn i en butikk for vise deg en sebra?
Se! en sebra! Foto: Monica Bye Gjertsen.
Sånn er det første møtet med Suuz for enkelte, forteller daglig leder Susanne Gau Klein.

Hvorfor sebra?

Sebraen har vært med helt fra starten for 10 år siden. Jeg og ei venninne var i Oslo på innkjøpstur til butikken og la merke til at dyr var et tema som gikk igjen. En av grunnene til at vi la så godt merke til det, var at mannen hennes er en ivrig jeger. Dagen før åpningen, mens vi stresset med innredningen, syntes vi den ene veggen så så tom ut.
- Jeg stikker innom kontoret til Øyvind, sa venninna mi, og så kom hun tilbake med et sebrahode og et antilopehode. Siden den tid har jeg lånt dem og håper at han ikke vil ha dem tilbake med det første.

Nye merker til våren
Suuz er en frittstående butikk uten kjedetilknytning. Vi ønsker å være en real godtebutikk for damer når det gjelder klær, vesker, sko og annet tilbehør, sier Susanne. Av merker vil hun trekke frem sko og vesker fra Calvin Klein og sveitsiske Bally, og klær fra Joseph og Lala Berlin. De to klesmerkene er Suuz alene om i Trondheim. Til våren ankommer 3 nye merker butikken: De italienske merkene Dondup og Lardini og ungarske Áeron. Også disse merkene blir Suuz alene om i Trondheim.
-Det er i det hele tatt viktig for oss å ha ting som er litt annerledes, som du ikke finner over alt, sier Susanne.
Under sebraen er det også blitt plass til litt interiør. Her finner du et lite utvalg kopper, puter, coffee table books og andre småting å pynte hjemmet med.

Forandring fryder
Det at vi ikke tilhører noen kjede gjør det lett å gjøre endringer underveis for å tilpasse oss hva kundene vil ha. Til å begynne med drev vi kafé og hadde enda mer sko. Nå har vi sluttet med kafédriften og fått plass til flere klær. Men vi serverer fortsatt kaffe til dem som vil ha. Hun viser frem en lekker kaffemaskin i nostalgisk italiensk design. Vi ser at damene senker skuldrene noen hakk når vi utstyrer mennene deres med en kaffekopp. På lørdag satt det to menn her som ikke kjente hverandre fra før. De drakk kaffe og pratet sammen og hadde nesten ikke tid til å bli med da damene skulle videre. Vi hjelper også til med barnevogner når noen vil se på sebraen, for eksempel. Det handler om å gjøre det hyggelig å handle.

Midtbyen er full av butikker du ikke finner noe annet sted i byen. Se flere av dem her

Vanskelig å velge julegaver? Gi Midtbykortet og la folk velge selv! Suuz er et av de 250 stedene gavekortet kan brukes.

Foto: Monica Bye Gjertsen
Tekst: Trond Sortland Kuldvere

Susanne ønsker deg velkommen enten det er sebraen eller klærne som lokker. Foto: Monica Bye Gjertsen.
Et røft, men elegant interiør gir god presentasjon av produktene. Foto: Monica Bye Gjertsen.