Gå til innholdet

Bare i Midtbyen: Ting og Småting

Spennende ting og trendy design - vi trøndere er glade i det lille ekstra, og det som gir liv til alle våre rom. I Olav Tryggvasons gate ligger Ting og Småting nesten vegg i vegg, og har det meste av spennende nordisk design.

Hilde viser frem det som kan bli årets kuleste julegave til menn.

Trendy Trønder

-’ Folk er ikke redde for å prøve ulike uttrykk, og har - vil jeg påstå - fått en bedre smak’, sier Hilde Walstad, medarbeider hos Ting. ’Vi har jo også et veldig bredt utvalg, og merker som Muuto, Hay, Firm Living, House Doctor og Vipp er meget populære. Trøndere elsker for eksempel å kjøpe design til hytta si, og mange har det nok finere på hytta enn hjemme.’

Det er bare å se seg rundt i butikken, og konstatere at det er forståelig at folk ønsker å pynte opp hjemmene sine med alt det flotte Ting har å by på. Utvalget er enormt, og Hilde bemerker at de opplever en strøm av turister i høysesongene som gjerne kjøper interiør framfor standard souvernirer når de er på reise.

ting2

Ting til alle

Vareutvalget hos Ting appellerer bredt, og kundemassen består av folk i alle aldersgrupper; ’fra 5 til 90 år.’

- Hos oss kan man registrere ønskelister til enhver anledning, men det vi ser er mest populært er til bryllup og dåp. Mange handler julegavene her, og en gang hadde vi besøk av en kunde som gjorde unna 18 gaver på én tur. Det var svært hyggelig både for oss og kunden, og definitivt praktisk.’

ting4

Småting

Praktisk og pent er to viktige nøkkelord for Småting som ligger to hakk opp gata fra Ting. Småting preges av det samme store utvalget innen flotte interiørprodukter, men da tilpasset de aller minste av oss, fra 0-7 år.

- ’Kundene våre er svært opptatt av at produkter til barna skal være laget av naturlige råstoffer, og definitivt giftfritt - det er et krav. Ikke minst skal de være av god kvalitet som holder lenge, og da ser vi at leker og andre produkter som er laget i tre er det vi selger aller mest av. Besteforelde er meget gode på å sondere terrenget etter kvalitetsgaver til de små, og vi har mange på besøk som har funnet fram til oss via Instagram eller Pinterest’, sier butikksjef Cathrine B. Storholmen.

 I likhet med Ting har Småting et godt utvalg av nordisk design. Av norsk design er det merket ’Blafre’ som er mest populært. I denne serien finner man sekker med et nostalgisk preg i ulike jordfarger, og tilhørende matbokser og termoser som matcher.

- ’Denne serien var svært populær til skole- og barnehagestart, og ikke minst som dåpsgaver. Vi merker godt at sosiale medier spiller en stor rolle i populæritetsgraden til ulike produkter. Bloggere og store aktører på Instagram er flinke til å inspirere kundene våre, og vi gjør jobben med å sørgefor at de finner det de ønsker seg hos oss.'

Småting er ikke bare tilpasset barnevogner og småfolk som ønsker å leke, men er også unik i den forstand at butikken har en egen bursdagsavdeling. I denne avdelingen finner man alt man kan ønske seg av pynt til bursdager og festlige anledninger. Temabursdager er lette å arrangere når man finner alt på én plass’.

småting2

Bare fine ting, takk

En viktig sesong er på vei, og mange har allerede startet planleggingen av årets julegaveshopping. Hos både Ting og Småting er det ofte fullt kjør i butikken fra morgen til kveld når sesongen virkelig går i gang. Både Hilde og Cathrine kan melde om at stemningen i begge butikkene denne tiden er helt på topp, og butikkene fylles opp av nyheter og gjøres fresh og fin.

- Hva blir årets julegave til liten og stor?

- ’Det er vanskelig å si, men jeg tør gjette på at Happy Socks sin Limited Edition Beatles Socks til menn kommer til å bli svært populært til menn, og kanskje mor blir glad for et deilig pledd fra Elvang? I tillegg kommer det nye versjoner av Kay Bojesen sin berømte tre-ape, det gleder vi oss til!’ konstaterer Hilde.

- ’Definitivt saccosekk til de minste her hos oss, samt råstilige lekekjøkken og arbeidsbenker i behagelig nordisk palett fra Sebra’ avslutter Cathrine.

I artikkelserien "Bare i Midtbyen" besøker vi de unike butikkene og spisestedene én etter én. Noen av dem er gamle og tradisjonsrike, mens andre nettopp har åpnet dørene. Mange er frittstående og familiedrevne. Noen få tilhører større kjeder. 
Men felles for dem alle: I Trondheim finner du dem bare i Midtbyen. Og en ting til: Alle tar Midtbykortet.

Midtbykortet
Frister det å kjøpe en gave herfra, samtidig som det er vanskelig å velge? Kjøp Midtbykortet, gavekortet som kan brukes både her og på 250 andre steder innen shopping, mat- og kulturopplevelser.

Cathrine på Småting viser frem populære produkter fra Blafre.