Gå til innholdet

Bare i Midtbyen: Vi Fire Café

Akkurat der Ravnkloa får Trondheim til å åpne seg mot fjorden, ligger en rekke koselige butikker, kafeer og restauranter. Nyest i rekken er Vi Fire Café og Interiør. 
Bagels, makroner, pikekyss, kaker vafler og kanelboller er noen av fristelsene på disken.
midtbyen.no
Foto: Monica Bye Gjertsen
Tekst: Trond Sortland Kuldvere


- Vi prøver å gjøre ting som ingen andre gjør, sier gründer og daglig leder Agnete Miniksar.

Bypåske? Vi Fire har åpent hver dag, 11-16.

Piknikpakker og pepperkakehus
I sommer blir det piknikpakker i samarbeid med Munkholmbåten.  Man kan bestille dagen før, og få med seg mat, limonade fra Egge og teppe til å kose seg med når man kommer ut på Munkholmen.

Til jul bakte vi pepperkakehus som gikk unna i en voldsom fart. Da ble det skikkelig travelt en stund.

Og travelt har det stort sett vært, noe det nesten helt fulle lokalet viser. Vi Fire åpnet dørene første gang 23 juni 2016, samme dag som de kongelige gikk i land i Ravnkloa for å feire signingsjubileet.

-Vi fant ut at vi måtte ha åpent på en så stor dag, men egentlig var vi ikke helt ferdige med alt, så vi åpnet ikke for fullt før uka etterpå.

Det hele og fulle navnet er Vi Fire Kafé og interiør

Men Agnete, som har mange års erfaring som kokk, forteller at maten har slått an i så stor grad at det hverken har vært tid eller behov for å fronte interiørdelen som et ekstra ben å stå på.  
- Tilberedningen og serveringen av maten gir oss egentlig nok arbeid og inntekt, men vi selger litt av det  vi bruker i matlagingen og på bordene, siden gjestene etterspør det.

I hyllene langs veggene finner vi blant annet duftlys, tepper, småpynt, trefjøler, krydder, olivenprodukter, balsamico, honning, sirup, limonade,cider, te og eksklusivt godteri.

Hva slags mat har dere?
-Vi har god lunsj og mange kaker, men også middag som laks, biff, lasagne, pizza og vår egen burger. Kommer til å utvide middagsrepertoaret i takt med åpningstidene utover sommeren. Maten lages fra bunnen, mens kaffen kommer fra Jacobsen og Svart.

Hva er mest populært?

Blings! 

Som er?
Grillet hvitløksbrød med salat, husets egen pesto, balsamico, hvitløksrømme, ytrefilet, tzatziki, ovnsbakte cherrytomater og brie. Det er skikkelig godt, og det vi selger aller mest av.

Hvem er "Vi Fire"?
Det er ungene mine, det! Jeg funderte mye på hva jeg skulle kalle kafeen. Så var det en dag ungene mine skulle finne på noe sammen. "De´ bli´ no vi firan" var det en av dem som sa, og da falt plutselig navnet på plass. Det måtte bli "Vi Fire".

Barna har en finger med i det meste
- De 2 største jobber, de 2 minste spiser kake, sier hun med et smil. Men det er ikke helt sant, de minste  er også med og gjør nytte for seg. De er blant annet med og stenger kaféen og de er flinke til å se når det "koker", og de ikke kan forstyrre.

Hvem er stamgjesten?
-Jeg vil si at han eller hun er mellom 18 og 89 år. Det er mange damer, men også en del mannfolk, spesielt forretningsfolk som er ute til lunsj. Mange har sine egne stambord, og sitter her lenge, og nesten synes det er for galt om "deres" bord er opptatt. Heldigvis er smaken forskjellig, noen liker å sitte i kroken, andre ved et av de store vinduene med utsikt ut mot Ravnkloa. Vi ser at mange har faste treff her en gang i uka.

Akkurat riktig kaféstemning

Vi Fire er et sted som innbyr til å sitte og kose seg, slappe av og kjenne at her er det godt å være. Hjemmefølelsen er til å ta og føle på. Stemningen er rolig og behagelig, det er fullt, men ikke trangt. Det er luft mellom bordene, og et par av dem er ledige. Summingen rundt bordene har akkurat riktig nivå til at det er lett å konsentrere seg om avisen hvis man sitter alene. Og utvalget er bredt. Mens du nyter maten kan du velge mellom så ulike aviser som Vårt Land, Klassekampen, Dagens Næringsliv og Adressa.

Les også:
Bare i Midtbyen: Dusinvis av unike butikker og spisesteder
Trondheim får 3D-kino med 62 sitteplasser
Dette designet vekker oppsikt på ny utstilling

Skal du begynne å trene i påsken? Her er 3 løpetips fra LöplabbetDenne gjengen har sin egen bokklubb, og møtes på kafé for å diskutere boka de leser.
Mohannad Dames fra Syria har bodd i Norge i 1 1/2 år. Nå er han utplassert hos oss, lærer norsk i rekordfart og gjør en kjempejobb, sier Agnete Miniksar.