Gå til innholdet

Bind din egen julekrans

Mange av oss liker å pynte litt ekstra ved inngangsdøren, og hva er vel vakrere enn en hjemmelaget, vintergrønn dørkrans? Her får du inspirasjon til å binde din egen krans – laget av det du finner i skogen og pynt fra blomsterbutikken. 

Pynt opp inngangspartiet med en hjemmelaget krans! Avbildet krans er laget av Blomster i Byhaven.
Vil du vite hvordan du enkelt kan binde din egen dørkrans laget av det du finner i skogen? Hvis du i tillegg bruker pynt fra blomsterbutikken, kan du lage en imponerende dekorasjon til jul. Her får du inspirasjon og tips, men det er egentlig bare fantasien som setter grenser for hvordan det kan se ut. 

Til disse dørkransene er det brukt vintergrønt som edelgran, einer, eukalyptus med bær, lerkekongler og bjørkekvister. Den store kransen har en halmkrans som base, mens den lille kransens base er sammensurrede bjørkekvister festet med vikletråd. 

Dette trenger du

Det er ikke mye verktøy som kreves for å binde kranser, men for enkelt å få et bra resultat, er det greit med en vikletråd eller ståltråd. Med dette binder du materialene dine til kransen. Du kan velge en tråd som er usynlig (sort eller grønn), eller du kan bruke en tråd i gull eller sølv som ekstra pynt i dekorasjonen. Det er lurt å bruke en god blomstersaks eller rosesaks til å klippe av kvistene, Avbitertang er også greit å ha til vikletråden. 

krans_liten
Bruk de materialene du ønsker og vær kreativ! Avbildet krans er laget av Blomster i Byhaven.

Materialer

I kransen kan du bruke akkurat det du føler for. Lag for eksempel en grunnkrans av kvister først. Jobber du med lange kvister, vikle kvistene samme vei. Dette gir penest resultat. Husk at unge kvister er mykere og lettere å forme enn eldre kvister. Legg gjerne korte kvister mot innsiden og de lange på utsiden av kransen. 

Holdbarhet

Det du lager av naturmaterialer vil selvsagt ikke vare evig. Levende materialer vil tørke inn etterhvert, men utendørs kan kransene holde svært lenge. Ønsker du å ha en vintergrønn krans innendørs kan det være lurt å legge den kaldt om natten. Dusj den jevnlig med vann. Gjør du dette, vil den holde seg grønn lengre. 

Lykke til! 

Denne artikkelen ble trykket i julemagasinet vårt Jul i Midtbyen i 2019

Les mer: Gratis hjemlevering av varer 
Les mer: Årets vakreste eventyr – Julemarkedet i Trondheim
Les mer: Trondheim Pepperkakeby 
Les mer: Spise "ute" hjemme? Bestill fra disse restaurantene.