Gå til innholdet

Bruk byen din!

Vi ønsker alle å bevare mangfoldet av butikker, kaféer og restauranter i byen vi er så glad i. Her er 10 gode grunner til å legge årets julehandel til Midtbyen!

1.        Trygg julehandel

Det er trygt å handle i Midtbyen.  Her kan du trekke inn frisk luft mens du går mellom butikkene i vakre julepyntede gater. Husk å vise hensyn og holde avstand til ansatte og andre kunder, og vit at butikkene tar smittevern på alvor. Vi unngår alle å håndhilse og klemme – men sparer ikke på smilene!

2.        Du får personlig og god service 

De ansatte i de spennende butikkene, der mange er unike nisjebutikker og familiebedrifter som i en årrekke har drevet handel i byen, yter litt ekstra for sine kunder. De møter deg gjerne med personlig service og kanskje kjenner de deg og vet akkurat hva du er på utkikk etter.

3.        Du kan prøve eller se varen før du kjøper den

I butikkene får du både prøve og se varen. Da er det lettere å bestemme seg, og du slipper retursending ved bomkjøp. Du kan raskt få hjelp om du trenger å bytte, reklamere eller vil komplettere ditt kjøp. Du slipper også å sende varen i retur om den ikke passer. Det er bra for miljøet!

4.        Det er miljøvennlig å handle lokalt – og vi har flust med parkeringsplasser

Midtbyen er det mest miljøvennlige handelsområdet i Trondheim.  De fleste går, sykler eller reiser kollektivt til byen. Og for dem som kommer med bil, er det mange parkeringshus å velge mellom i Midtbyen. Der er det alltid plass! I helgene i desember står også parkeringsplassen ved Katedralskolen (innkjørsel Bispegata) til rådighet.

5.         Åpningstider i desember

I desember kan du legge julehandelen i Midtbyen til en søndag eller ta en tur etter endt arbeidsdag. Vi har søndagsåpent den 6., 13. og 20. desember fra kl. 14-19, og fra den 7. desember har de fleste butikkene åpent til kl. 20.

6.        Julemarkedet på Torvet 4. -20. desember

Finnes det noe koseligere enn å gå gjennom julepyntede gater til Torvet hvor Julemarkedet ønsker velkommen for 18. gang i år?  Tre inn i den magiske verdenen rundt Olav Tryggvason statuen med belyste treboder og hvite snøtelt , hest og slede, nisser og juletrær, samt den lune Kafélavvoen med lokal mat og drikke på menyen.

7.          Gratis hjemlevering i Trondheim Kommune

Mange butikker i Midtbyen tilbyr gratis hjemlevering til deg som bor i Trondheim kommune.  Hvis du ikke har anledning til å komme til byen, gjør dette tilbudet at du likevel enkelt kan handle i din favorittbutikk. Hvis du er i byen, kan du også få det du har handlet levert hjem, og benytte sjansen til å nyte byens mangfoldige tilbud til sent på kveld uten handleposer.

8.        Møtesteder skaper et levende sentrum 

Byen er et viktig møtested for alle - ungdom, studenter, barnefamilier, kolleger og voksne. En handletur lokalt kan også være en positiv opplevelse i møte med kjentfolk, og en hyggelig prat. Nyt god mat og drikke på en av byens mange kaféer eller unn deg en middag utenom det vanlige på en av våre fantastiske restauranter.

9.         Skaper arbeidsplasser 

Ved å handle i byen din er du med på å opprettholde viktige arbeidsplasser og lokal verdiskaping.  Du bidrar til en attraktiv by og til å øke mulighetene for utvidelser og nyetableringer.

10.  En levende by – også i fremtiden!

Ja, det er viktig at du bruker byen din! Byen du er glad i blir ikke den samme hvis butikker, kaféer og restauranter forsvinner. Vi ønsker en levende og attraktiv by, og kan alle bidra til dette ved å bruke den.

Velkommen til en hyggelig julehandel i Midtbyen. God Jul og Godt Nyttår!

#Sammenforbyenvår