Gå til innholdet

Damselfraus fascinerende masker

Fantastiske, kunstferdige masker som er sett i både Vogue og Vanity Fair stilles nå ut – her i Trondheim!

I forbindelse med Kulturnatt Trondheim åpnes den fantastiske utstillingen med Damselfrau den 13. september på Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum.

 

Damselfraus fascinerende masker

Bak kunstnernavnet Damselfrau er Trondheimsfødte Magnhild Kennedy.  Det var i forbindelse med et kostymeball og ulike klubbkonsepter i London at hennes første masker ble til – i møtepunktet for drag, mote, street-kultur, kostymer og teater. Med denne kulturelle smeltedigelen som bakteppe, gjenspeiles alle disse referansene i Damselfraus masker på en enestående måte.  

Håndverk, mote, design og kunst møter hverandre i denne utstillingen og maskene får et særegent uttrykk som er veldig interessant og spennende. Det fantastiske og drømmeaktige universet som skapes rundt maskene er kanskje årsaken til at de appellerer til så mange.  Maskene har vært å se på sceneopptredener til internasjonale artister, i musikkvideoer til artister som Beyoncé og i magasiner som Vanity Fair og Vogue.

maske2
Velkommen: til et univers hvor det er vanskelig å skille mellom virkelighet og fiksjon. (Foto: Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum)


Museumsdirektør Åshild Adsen beskriver utstillingen og Damselfrau med entusiasme.

«Dagens kunstnere og designere har fått en unik mulighet til å kommunisere med sitt publikum gjennom sosiale media. De nye plattformene bryter ned hierarkier og løfter frem en rekke talenter som lett kunne vært oversett om man bare forholdt seg til tradisjonelle kanaler og institusjoner. Sånn er det med Magnhild Kennedy, kunstneren fra Trondheim som har skapt et utrykk og en plattform gjennom sitt alter ego – Damselfrau.»

Hvis du ble nysgjerrig på hvordan Damselfrau når ut til sitt publikum på sosiale medier, kan du ta en titt på Instagram-profilen hennes Damselfrau.

 

Utstilling på Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum

Utstillingen åpner på Kulturnatt 13. september (klokken 19) og blir stående til 11. november. Damselfraus masker innleder en ny sesong på museet og er høstens aller første utstilling. Besøk nettsiden deres for mer informasjon og formidlingsprogrammet som er lagt ut i forbindelse med Damselfrau og alle hennes fantastiske masker!

 
Les mer: Kulturnatt lanserer APP
Les mer: Hva skjer i september?