Gå til innholdet

Dette skjer i mars!

Mars – mulighetenes måned! Det er bare å se frem til alle filmene fra inn- og utland som skal vises på Kosmorama. Ungdommene kan glede seg over blant annet UKM denne måneden, og barna kan kose seg med lekebyttedag på biblioteket hvis de har lyst!

Velkommen til en helt toillat TOILLDAG i Midtbyen lørdag 14. mars!
2.-8. mars Kosmorama 2020: Den 16. utgaven av Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestival foregår fra 2. til 8. mars. Festivalen tar over Prinsen Kinosenter med et eget filmprogram i hele uke 10, og byr i tillegg på regissørbesøk, filmfaglig prat, matopplevelser, fest og mer.

2.-14. mars UKM Trondheim Kunst,-design- og fotofestival: Alle er velkomne til å komme på åpningen; kunstnere som har levert kunstverk, venner og familie. Det blir musikalsk innslag og formell åpning av årets utstilling.
Gratis inngang for alle.

UKM Trondheim Kunst-, design- og fotofestival053076916579179345_2x

4. mars Samuel Beckett og det absurde teater: Velkommen til en innføring i den irske forfatteren og dramatikeren Samuel Becketts verden på Sellanraa! Skuespiller Torstein Andersen forteller om veien inn i det absurde teaters gjennombrudd, og fremfører utdrag fra flere av Becketts tekster.

5. mars Glødende kveldstur med instruktør: Padler man på Nidelven på nattestid vil man oppleve mye spenning og begeistring. Du vil garantert bli imponert av den vakre Nidelva som speiler lyset fra kveldslivet i Trondheim.

5. mars Ungdomskveld på Vitensenteret med gratis inngang: Det blir pizza, visning i planetariet, tren som en astronaut i orbitron, koding med Micro:bit, VR-spillet Beat Saber, Vitenshow med Forsker-Frederic og åpne utstillinger.

7. mars Fotveita Bruktjazz på Krambua: Dixilandband fra Trondheim med en "dart" New Orleans sound fra vestkysten og sumpene

8. mars Omvisning i Middelalderutstillingen: Bli med kunsthistoriker Kirsten Stabel på en vandring gjennom Trondheims historie; Fra vikingtid til reformasjon og fra hedendom til kristendom.

8. mars: Kunstnerisk 8. mars-markering på Trøndelag Teater: I forbindelse med Den internasjonale kvinnedagen, inviterer flere fra teatrets kunstneriske ensemble, samt teatersjef og direktør, til en scenisk markering i Theatercaféen.

8. mars Foredrag ved Linn Stalsberg "En feminisme for kvinner flest lener seg ikke inn, men sparker ut": Foredraget tar utgangspunkt i "Feminism for the 99%. A Manifesto" som Stalsberg kommer med en norsk oversettelse av i disse dager. 

12. mars Tett på: kammermusikalsk lunsjkonsert på Byscenen: kammermusikalsk lunsjkonsert: Korpsets ensembler inviterer publikum til å være med å åpne en skattekiste med variert kammermusikk. På denne konserten får publikum muligheten til å komme tett på korpsets kammergrupper.

12. mars OnklP på Byscenen: Albumet slippes 28. Februar 2020. Samme dag legger den vitale veteranen ut på vinterturné i Norge og tar turen innom Trondheim og BYSCENEN!

14.mars: TOILLDAG: Sett av datoen og gjør deg klar for toillpriser i butikkene og fantastiske handleopplevelser!

14. mars Lekebyttedager på alle bibliotekene i Trondheim: Har du vokst fra de gamle lekene dine? Nå kan du bytte til deg “nye” leker på bibliotekene i Trondheim! Ta med deg maks tre leker som du vil bytte, og som noen andre kan få glede av. Lekene må være hele og rene. På hovedbiblioteket er det også klesbyttedag samtidig. 

15. mars Valkyrien - opera av Richard Wagner: Trondheim Symfoniorkester & Operas store operasatsing denne våren er Richard Wagners Valkyrien. Ingen av Wagners omfangsrike operaer er blitt presentert i Midt-Norge før. 

15.mars Utstilling: Dødelig handel: I utstillingen finner du blant annet neshorn, tiger, hornfugler, apollosommerfugler, mungo og hvit jaktfalk. Det vises beslaglagt materiale av gjenstander som er utlånt fra Miljødirektoratet.

17. mars En reise med Trondheimssolistene: Europadagene inviterer til åpen konsert, med en kvintett fra Trondheimsolistene og Gjermund Larsen og Einar Olav Larsen. Under konserten blir publikum tatt med på en musikalsk reise fra Trondheim til Roma.

18. mars Trygve Skaug (ekstrakonsert): Musikken hans er blant den mest spilte på norsk radio over flere år, og sangene har ligget til sammen over 180 uker på NRKs lister. En varme og tilstedeværelse av de sjeldne.

19. mars (gjentagelser gjennom hele måneden) Høstsonaten av Ingmar Bergman:  I Høstsonaten utforsker ­Ingmar Bergman hva som kan skje når siviliserte ­men­nesker ikke aksepterer sine primitive sider. Det er første gang Trøndelag Teater setter opp en av Bergmans tekster. 

20. og 21. mars What is love - Odd-Magnus Williamson: Hva er kjærlighet? Komiker Odd-Magnus Williamson har kjempet seg gjennom terapitimer, ekskjærester, flaue situasjoner, litervis med Ben & Jerry's Chocolate Chip Cookie Dough-is og 4862 sider med relasjonslitteratur. 

21. mars (gjentakelser hele måneden) Kunst fra noen av Norges fremste samtidskunstnere: Velkommen til stor kollektiv utstilling med nye og gamle verk fra noen av norges fremste samtidskunstnere! Hanne har to etasjer åpne, midt i Trondheim, med massevis av kunst i alle prisklasser. Det er gratis adgang.

21. mars Barneuniversitetet: hundene som løp til Sydpolen: Mer enn 100 hunder var med da Roald Amundsen dro til Sydpolen, og flere ble det, for det ble født valper hele tiden. Foredrag ved Jan Ove Ekeberg, forfatter og journalist. For skolebarn mellom seks og ni år.

26. mars Inge Bremnes / TYVEN: Aldersgrense 20 år

27. mars (flere gjentagelser) LIV – et møte med Liv Ullmann: Gjestespill fra Riksteatret i samarbeid med Nationaltheatret. Møt henne på scenen i en åpenhjertig samtale med teatersjef Tom Remlov. LIV blir et møte med den unge skuespillerinnen, med Hollywood-stjernen og med den modne regissøren og menneskerettsaktivisten.