Gå til innholdet

Digital kultur!

Takket være oppfinnsomhet og digitale løsninger finnes det fremdeles muligheter for kulturelle innslag i (hjemme)hverdagen. Er virtuelle konsertsteder eller digitale bokhyller noe for deg kanskje?

Selv om kulturtilbudene har blitt færre etter at det ble iverksatt tiltak for å forebygge spredning av koronaviruset, har det dukket opp flere løsninger. For de som er mye hjemme for tiden og har kultur-abstinenser, har vi en liste med forslag under. Kanskje blir listen lengre etter hvert også!


Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum
Museet syns det har blitt så stille uten publikum på besøk, at de har bestemt seg for å invitere til digitale omvisninger.

Det er bare å følge med på deres digitale medier fremover, slik at du kan få med deg historien til ulike utstillingsgjenstander de har. En morsom og kreativ måte å inkludere publikum hjemmefra! Trykk her for å komme til FB-siden deres. 

Kunsthall Trondheim
Ta med deg en bit av Jenna Sutelas utstilling NO NO NSE NSE hjem 💕 Last ned I Magma, en mobilapp som utfører spådommer basert på formene som skapes i de hodeformede lavalampene på Kunsthall Trondheim. Trykk her for å laste ned appen! 

DigitaltMuseum
Trondheim Kunstmuseum tipser på sine Facebook-sider om DigitaltMuseum. Der kan du besøke mange av landets museer digitalt, og blant annet søke i 1179 objekter fra Trondheim Kunstmuseums samling. Trykk her for å se blant annet  Trondheim Kunstmuseum i DigitaltMuseum.

Brakkesyke 2020 på Facebook
Dette er en nyopprettet side på Facebook som fungerer som et virtuelt konsertsted. Siden har virkelig gått som en farsott over mange nordmenns Facebook-feed den siste tiden. Gjennom livesendinger kan man nyte konserter hjemme fra stua. Trykk her for å komme til FB-siden deres.

For de yngste
På nettsiden til Periskop, som er et tidsskrift om kunst for barn og ungdom, ligger det flere tips rettet mot nettopp barn og unge. Det er hørespill, livesendte høytlesninger – med andre ord verdt å følge med på!

Trondheim Folkebibliotek

Facebook-siden til biblioteket har de allerede lagt ut flere nyttige tips  - hva med å sjekke ut den digitale bokhyllen satt sammen for barn? 

digital-bokhylle---nettside
https://biblioteket.trondheim.kommune.no/innhold/barn-og-unge/tips-og-anbefalinger/digital-bokhylle-for-barn/

Alle med nasjonalt lånekort på norske bibliotek kan se kort- og dokumentarfilm gratis gjennom strømmetjenesten Filmbib. Du logger deg inn med lånenummer og PIN-kode som du får på biblioteket. Alle filmene du finner her er kjøpt inn gjennom den nasjonale innkjøpsordningen for film. Ordningen administreres av Norsk filminstitutt på oppdrag fra Kulturdepartementet og er opprettet for å bidra til bredde og kvalitet i filmtilbudet, for voksne og barn, og stimulere filmkulturen i Norge.

Sjekk ut dette her: filmbiblioteket 
Om du ikke har lånekortnummeret ditt tilgjengelig i nærheten, kan du logge inn med ID-porten og finne det under min profil i Bibliofil: trykk her for å logge inn på denne måten 

Du kan også låne e-bøker og e-lydbøker gratis fra Trondheim folkebibliotek med appen eBokBib som er tilgjengelig ut april. Mye er utlånt, men det er mulig å sortere ut bøker som er ledige. Appen lastes ned fra AppStore eller Play butikk. For å komme i gang laster du ned appen eBokBib fra Google Play eller Apples App Store.  

Universitetsforlaget

Siden universiteter, høgskoler og biblioteker er stengt og mange jobber hjemmefra, sitter det mange uten tilgang på viktig faglitteratur og pensumartikler.

Univeristetsforlaget gjør derfor alt innhold på Idunn.no åpent tilgjengelig for alle. Der finnes det over 36.000 artikler og kapitler, over 70 tidsskrifter og en rekke vitenskapelige bøker. Nå har du sjansen til å bruke denne tiden til å fylle opp på kunnskapssiden.

Les mer: Får varene dine levert gratis fra Midtbyen!