Gå til innholdet

Egon Søndre fyller 30 år - gratulerer med dagen!

Egon Søndre åpnet dørene for første gang i 1987. Med et nytt konsept og et velkjent navn, ble restauranten de fleste av oss kjenner godt, et spennende og positivt tilskudd til byen.  Den 7. desember fyller Egon Søndre 30 år, og er i dag en bauta innen familievennlige restauranter.

På Egon hører alle hjemme

Det hele startet som det ofte gjør, med en god idé.  En idé utviklet seg til en plan og takket være høy gjennomføringsevne, stort pågangsmot og viljestyrke, ble Egon Søndre starten på et familievennlig restaurantkonsept hele Norge kjenner til i dag. I begynnelsen var gjestene skeptiske til konseptet – du skulle selv bestille og betale for maten i baren. Etter hvert når konseptet hadde fått litt fotfeste hos besøkende, ble det satt pris på at man kunne gå etter endt måltid uten å måtte vente på servitør for å få betalt.

Slagordet og hovedkonseptet til Egon er ”På Egon hører alle hjemme”. I restauranten kan man nyte et godt måltid med kjente og kjære, mens man slapper av i lune, flotte og uformelle omgivelser. Hele restauranten er pyntet med gjenstander som har en autentisk sjarm. På veggene henger bilder av Trondheim.

Hva er tanken bak de historiske bildene?

- Alle Egon-restauranter i hele landet har bilder fra sitt eget nærmiljø på veggene, og gjerne bilder som har mye historie i seg. Disse er med på å skape en tilknytning mellom Egon og gjestene våre. Folk trives med historie, og bildene skaper definitivt engasjement, forteller driftsleder, Erling Skogseth.

_MG_7848
Egon er et flott møtested for små og store grupper.

Kontakt med nærmiljøet

Det har vært viktig for Egon Søndre å være synlig i nærmiljøet, ved for eksempel å invitere til treff i restauranten, dele ut kaffebonger til folk og å være samarbeidspartner på arrangement som foregår i Trondheim. I år er  Egon Søndre en av hovedsamarbeidspartnerne til Julemarkedet. Å være en støttespiller for lokalsamfunnet, og samtidig ta godt vare på gjester er viktig for Egon teamet.

- Vi er svært opptatt av å ta vare på vår autentiske sjarm ved å alltid være oss selv på Egon. Alle skal kunne føle seg hjemme her, og med god service og interessant interiør jobber vi for å skape en god atmosfære i restauranten, sier Erling.

Nye oppgraderinger med det kjente og kjære i behold

I begynnelsen var størrelsen på lokalet en av utfordringene med å bygge Egon Søndre. Målet var å skape en intim og personlig stemning, der alle følte seg hjemme. I et stort lokale kunne dette blitt vanskelig, men det ble løst ved å lage en rekke ulike avdelinger på ulike plan med forskjellige temaer.

- Man kan ofte høre servitørene omtale ulike avdelinger i restauranten med navn som ”Fotballkroken”, ”Stallen” og ”Lekekroken”, forteller Erling med et smil. Mange har faste plasser, og vi har stamkunder som har favoritt bord de ønsker å sitte ved når de kommer hit.

Spareribs
Nyt en deilig måltid med spareribs. Egon oppgraderer menyen sin én gang i året, og inspirasjonen hentes fra inn - og utland.

Til 30-års dagen har Egon Søndre fått seg et realt ansiktsløft. Oppgraderingen skulle handle om forbedring, og ikke forandring. Det er blitt lagt nye lyse fliser for å skape en lysere atmosfære i restauranten, nye langbord er satt opp for større grupper, og baren er utvidet og plassert midt i lokalet. Fra taket henger en lysekrone som sørger for en lun atmosfære. Menyen har blitt oppgradert med nye spennende retter, tilbehør og drinker. Inspirasjon hentes fra hele verden, og formålet med den store og varierte menyen er at alle skal finne noe de liker, enten selskapet er på 3 eller 30 gjester.

- Vi har gjort mange forbedringer og føler oss klare til å møte 30 nye år. Vi ønsker både eksisterende og nye gjester velkommen til oss på Egon Søndre i dag, i morgen og hver dag de neste 30 årene, avslutter driftsleder Erling Skogseth.  


Les mer: Se Egons nettsider

Les mer: Egon er én av restaurantene i Midtbyen som tilbyr middag til 150,- på mandager

Les mer: Se flere av byens restauranter

Les mer: Hos Egon kan du benytte Midtbykortet