Gå til innholdet

En stemningsfull Midtby

I den lange mørketiden som legger seg over oss fra november til februar hvert år blir Midtbyen pyntet med vakker belysning som skaper stemning i gatene, og viser deg veien fram.Ta turen til Midtbyen, løft blikket og opplev den magiske stemningen som skapes av lyskledde trær, pyntede julegater og flotte butikkvinduer.

Slik så det ut da både mørketidsbelysningen og julelysene ble slått på i november 2017.

- Hvert år dekoreres Midtbyen med flott mørketidsbelysning og julebelysning. Målet er å skape en unik atmosfære som skaper god stemning og ikke minst trygghet. Belysning av gater i Midtbyen er et samarbeid mellom gårdeiere og næringsdrivende, sier markedskoordinator i Midtbyen Management, Gretha Bekken.

Hun forteller videre at belysning av Midtbyen skjer i to runder: først ute er selve mørketidsbelysnngen som er et flott og viktig lystilskudd i den mørke sesongen som har senket seg over oss. Denne blir slått på natt til 1. november i Kongens gate, Nordre gate, Carl Johans gate og på Cicignogns plass. Deretter kommer julebelysningen som i et storslått arrangement i Midtbyen vil bli tent av Askepott og prinsen 17.november. Da vil både Thomas Angells gate, Olav Tryggvasons gate, Dronningens gate og Munkegata tennes med vakre julelys.

Th.Angellsgt
LYSBANNER: De som går gjennom Thomas Angells gate vil kunne se vakre stjernebanner sveve over gaten når julebelysningen slås på her 17. november.

Mørketidsbelysning startet som et prøveprosjekt  i 2007, og ble permanent fra 2008. Julebelysningen har ”alltid vært der” og er en fin tradisjon som mange i byens befolkning setter pris på. I forbindelse med jul pyntes blant annet Nordre gate med tradisjonelle grønne girlander og store røde hjerter. Olav Tryggvasons gate pyntes i år som i fjor med vakre Candelinos som henger praktfullt ned fra lyktestolpene.

OT
CANDELINOS: Olav Tryggvasons gate blir julepyntet med Candelinos til jul.

carl johan
LYSTEPPE: Carl Johan blir dekket av et nydelig lysteppe som er et fantastisk syn og en opplevelse å gå under.

Les mer: Nyt førjulstiden i Midtbyen med shopping
Les mer: Har du fått et Midtbykort? Her kan du bruke det!
Les mer: Spis et deilig måltid hos en av Midtbyens mange restauranter