Gå til innholdet

Familieopplevelser hos museene

Skap opplevelser hos Museene i Sør-Trøndelag. Med Sommerkortet i lomma går dere så mye dere vil på museene i sommer!

Tekst: MIST

MIST. NO
La ungene svinge seg i toppen av ei skipsmast, lete etter spennende troll i eventyrskogen, bli med på gruvesafari eller besøk et ekte båtbyggeri. Mulighetene er mange for både store og små som vil utforske Museene i Sør-Trøndelag (MiST). Med Sommerkortet kan du besøke våre 11 museer som står klare for å ta i mot deg og familien din i hele sommer!

Skjulte perler i Trondheim sentrum

Både Rockheim, Ringve Musikkmuseum og Sverresborg Trøndelag Folkemuseum er rene eldorado for barn, enten det er fint eller dårlig vær. Det finnes også noen litt mindre kjente museums-perler i Trondheim. Hos Trondhjems Sjøfartsmuseum finner du spennende historier for voksne og barn, og her finner man også en hel etasje for hvor de små kan utfolde seg fritt. Der kan de selv styre skuta, klatre i riggen, kle seg ut og finne det hemmelige rommet! Norsk Døvemuseum er spesielt spennende for litt større barn. Her lærer man om hvordan man kan snakke med kroppen, og museet har et eget rom hvor man kan øve seg på å forstå og bruke tegnspråk. Begge stedene er i Midtbyen og kan kombineres med en bytur!

Friluft

Man kan stort sett kombinere museumsbesøket med en tur ute i frisk luft. Trondheim kunstmuseum er nærmeste nabo med Marinen og de vakre områdene rundt Nidarosdomen. På tunet på Rindal skimuseum er det god plass til å slå hjul, leke gjemsel eller bare ligge på ryggen i gresset og høre fuglene kvitre. Rørosmuseet byr på mange familieaktiviteter ved Doktortjønna, eller man kan ta en rusletur på Sleggvegen og bare nyte det historiske suset. På Kystens Arv på Stadsbygd kan man ro i elva, fange krabber eller besøke et ekte båtbyggeri.

Spennende opplevelser

Besøk Orkla Industrimuseum for en reise med de 100 år gamle togvognene på Thamshavnbanen. Bli også med ned i de dype gruvegangene på Løkken Verk. På Kystmuseet i Sør-Trøndelag kan man bestille tur til et ekte fiskeoppdrett mot et tillegg i prisen. Her blir man tatt med i RIB ut for å lære om moderne havbruk, og for å mate den hoppende laksen. Dette er en spennende opplevelse med vind i håret og mange sanse- opplevelser!

skjermbilde-2021-06-03-kl.-12.51.55

Sommerkortet kan brukes her:

Ringve Musikkmuseum
Rockheim
Sverresborg Trøndelag Folkemuseum
Rørosmuseet
Trondheim kunstmuseum
Norsk Døvemuseum
Rindal skimuseum
Kystmuseet i Sør-Trøndelag
Trondhjems Sjøfartsmuseum
Museet Kystens Arv
Orkla Industrimuseum

Kjøpes i våre museer, eller på: www.mist.no/sommerkort

Denne artikkelen ble skrevet til sommermagasinet Sommer i Midtbyen.