Gå til innholdet

Fra stengt til «døgnåpent» museum!

Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum har åpnet på en ny måte: vinduene har gjennomgått en transformasjon og er nå museets ansikt utad – bokstavelig talt – der man 24/7 kan oppleve gjenstander fra den store samlingen deres.

Museum i transitt

«Blir du med på en reise?» står det skrevet på vinduene. Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum har siden bygget lukket 1.februar i år, vært et museum i transitt. Nordenfjeldske Transitt er derfor navnet på museets utadrettede program mens samlingen pakkes og flyttes ut av bygget.

Noen av gjenstandene kan du altså se i vinduene, mens andre vil reise på besøk til andre kjente og uventede steder. Disse mellomlandingene på andre lokasjoner vil også vises som en turnéliste på et av vinduene.

Publikum er hjertelig velkommen til å ta en nærmere titt i vinduene, som vil være slik en lang stund fremover. 

Utstillingen gjør seg faktisk best på kvelds- og nattestid, så benytt muligheten til å ta en kulturell spasertur uten åpningstider.

nt-2Døgnåpent: Utstillingen består av tretten «titteskap», i tillegg til ti kunstverk gjengitt på foto på vindusfolier. 

Titteskap inn i samlingen

Nordenfjeldske Kunstindustrimuseums samling er på over 30.000 verk, så det er umulig å vise frem alt samtidig. Vindusutstillingen vil likevel forsøke å vise en spennvidde og et mangfold i det som er samlet i løpet av 128 år. I tillegg vil gjenstandene bli byttet ut med jevne mellomrom slik at det er mulig å stadig oppdage noe nytt. Kanskje du nylig har sett en gjenstand på museets Instagram-konto og lurer på hvor stor den egentlig er? På hjemmesiden til museet er det også en oversikt over det som til enhver tid er utstilt. Det er tretten «titteskap» i tillegg til ti kunstverk gjengitt på foto på vindusfolier.

nt-3
Kulturell spasertur: Utstillingen som jevnlig bytter ut gjenstandene, kan være et fint stopp på turen gjennom byen! 

Les mer: Parkeringshus i sentrum
Les mer: Familietid i Midtbyen
Les mer: Her finner du vintageskattene