Gå til innholdet

Gjør deg klar for Kulturnatt 2018!


Gjør deg klar for en kultureksplosjon i Trondheim! Kulturnatt - Trondheims største endagsfestival går av stabelen fredag 14. september, tør du gå glipp av det?
Fredag 14. september arrangeres Kulturnatt Trondheim for sjette år på rad. Mellom kl.16.00 og 02.00 starter nye arrangementer hver time - og nesten alle har fri inngang! Det er over 100 arrangement å velge mellom! Dette er en unik mulighet for byens befolkning og besøkende til å utforske bredden av kulturtilbud som finnes i Trondheim.

Kulturnatt har som formål å gi Trondheims innbyggere en helaften med smakebiter fra byens mangfoldige kulturliv. En kveld for nye oppdagelser og varierte kulturopplevelser på kjente og ukjente arenaer.

vitensenteret nordlys
OPPLEV NORDLYSET: I det fantastiske planetariet hos Vitensenteret kan du oppleve Nordlyset under Kulturnatt 2018. (NB! Dette arrangementet koster 50 kroner.) (Foto: Vitensenteret)

En kultureksplosjon

Noen av arrangementene du kan oppleve i år er: Åpent hus på Vitensenteret, Minigolf på Trondheim Camping, kurs i Pole Dance, omvisning på Rockheim, natt på Justismuseet, korstafett i Olavshallen, utekino på Café Ni Muser, tequilasmaking på Frida Restaurant, speeddate med TSO i Olavshallen, dans og konserter på scenen i Jomfrugate allmenning, litteratur og poesi på Sjøbadet, konserter og blant annet VM i kaldkauk på Lademoen. I tillegg kan du velge mellom uttallige andre konserter, utstillinger, forestillinger, workshops, åpne gallerier og museer.

frida restaurant
TEQUILA: Hos Frida Restaurant kan du prøvesmake tequila hvis du er over 20 år. (Foto: Frida)

Programslipp 1. septemberMed over 100 arrangement er det viktig å sette seg godt inn i programmet. Plukk og miks fra en godtepose av opplevelser og finn dine personlige godbiter. Lag din egen kulturnatt-løype, oppdag steder du ikke har vært på tidligere og utforsk Trondheimsnatta!

Programmet blir tilgjengelig på kulturnatt-trondheim.no fra 1. september. Programhefter legges ut i Turistinformasjonen i Nordre gate 11 fra lørdag 1. september.

Poledance
POLE DANCE: Bli med på kurs i Pole Dance - en sport som er svært effektiv trening. (Foto: Trondheim Pole Studio)

Langåpne butikker til kl. 20:00 og posehotell

I anledning Kulturnatt Trondheim har noen av Midtbyens mange frittstående butikker utvidet sine åpningstider til kl. 20.00. Trondheim Torg har åpent til kl. 22:00, og Mercursenteret og Byhaven har vanlig åpningstid til kl. 20:00. 

I Turistinformasjonen i 2. etasje i Nordre Gate 11 finner du Posehotellet. Her kan du helt gratis sette i fra deg posene dine mens du utforsker og oppdager byens spennende og mangfoldige kulturtilbud. Om du har det så gøy at du glemmer posene dine, frykt ikke! Du kan enten hente de ut på fredag 14. september før kl. 20:00, eller i løpet av lørdag 15. september fram til Turistinformasjonen stenger kl. 18:00. Posehotellet er blitt et svært populært tilbud som mange benytter seg av. Prøv du også!

Tips til den som er ny på Kulturnatt Trondheim:

• Les programmet godt og ta en utfordring: besøk arrangementer og steder du ikke har vært før. 
• Sett opp ”Min Kulturnatt” i programheftet med godbitene du har valgt ut. Sjekk om det er noen av arrangementene som krever billett/forhåndsbooking. 
• Sørg for varme klær - natten er lang.
• Midtbyen er full av gode spisesteder som kan besøkes mellom slagene.
• Vi oppfordrer til å gå, sykle eller ta buss mellom stedene. 

Se hele programmet fra 1. september på www.kulturnatt-trondheim.no.