Gå til innholdet

Gulating Ølutsalg på Byhaven

Glad i øl? Ta rulletrappa ned i underetasjen på Byhaven, ta til høyre og gå til butikken i hjørnet. Her finner du Trondheims eget øldorado i nye lokaler.

Gulating - et skattkammer for ølelskere.
Torsdag 23. mars kl. 12 var det høytidelig åpning med mye folk, bløtkake, og kaffe fra Langøra Kaffebryggeri og Jacobsen & Svart. Nå kan du også kjøpe med deg kaffe hjem fra disse to trønderske kaffebrenneriene. Midt i butikken står en smilende daglig leder, Tommy Holen Helland, og småprater med dem som har tatt turen.

- Jeg er strålende fornøyd med de nye lokalene!

Les også: Vinn tidenes påskeegg med gaver for flere tusen kroner

Ikke bare øl...
- Fremover har vi planer om å selge litt mat også, sier Tommy. Vi skal prøve med noen gode oster og førsteklasses sjokolade til å begynne med. 
I hyllene står det også trønderbrent kaffe, brus du sannsynligvis aldri kommer til å se i en vanlig dagligvarebutikk, ingefærøl med og uten alkohol, bøker om øl og ølglass med logoene til forskjellige håndverksbryggerier.

...men nesten.
Disse unntakene bekrefter imidlertid regelen om at dette er en ølforretning. Butikken er et skattekammer for alle som liker å prøve noe nytt i glasset. Gulating har 4-500 ølsorter og flere er underveis.

Growler og tappetårn
For 360 kr kan du kjøpe en growler, en 2-litersflaske med øl, som du kan bruke om og om igjen. Påfyll koster 250,-, og du kan velge mellom 3 ulike typer. Fenomenet oppstod i USA, som et svar på at folk ønsket å ta med favorittølet sitt hjem.
En annen mulighet er å leie et tappetårn til festlig lag.

Mer om øl i Midtbyen
Besøk også Gulatings butikkside
Les hva vi skrev da Gulating åpnet for 2 år siden
ØX Tap Room gir deg øl som er brygget på stedet - og kanskje noen assosiasjoner til Mad Men.
Trondheim befester stillingen som øl-hovedstad


Foto: Monica Bye Gjertsen
Tekst: Trond Sortland Kuldvere
 
Gulating har øl for enhver smak.
Hos Gulating på Byhaven kan du velge blant 400-500 ølsorter.