Gå til innholdet

Herlige sommerdager i byen

For andre år på rad arrangeres Sommer i Byen. Det blir fem dager med variert moro og et program som skal glede besøkende i alle aldre.

Tekst: Therese Holmen

22.-26. juni er første uken av skolenes sommerferie og et perfekt tidspunkt for å skape aktivitet og liv i Midtbyen - innenfor trygge og smittevernvennlige rammer. Prosjektlederduoen Sarah og Torstein i Midtbyen Management ser frem til å igjen skape sommeraktivitet i sentrum.  

Torghandel og matglede 

Nytt av året er at trebodene som vanligvis brukes på Julemarkedet, settes ut på Torvet og fylles av lokale og regionale torghandlere. 
– Vi har sendt invitasjon til tidligere deltakere på Martnan og Julemarkedet, så nå blir det håndverk, god mat og pinnevaffel under Sommer i Byen også, sier Sarah med et smil. 

sommeribyen2Prosjektlederne av Sommer i Byen, Sarah Føreland og Torstein Høe, gleder seg til fem herlige sommerdager. Foto: Therese Holmen

Det blir ikke bare salg av god mat og håndverk på Torvet, det er også lagt opp til aktivitet, skyter Torstein inn. Det blir satt opp en basketballbane, en veteranbuss skal stilles ut, og denne blir også startpunktet for veitevandringene. I tillegg skal Dj-er underholde fra Torvscenen hver dag.

Sarah og Torstein understreker at smittevern tas på alvor. Det skal være stort og åpent på Torvet, slik at det blir lett å holde avstand og lett å ha oversikt. De minner om at publikum må være flinke og passe på selv også, ved å holde avstand og ikke dukke opp hvis de kjenner på symptomer. Det blir satt ut håndsprit på området, og det oppfordres til bruk av munnbind. 

Du finner lenke til programmet lenger nede i artikkelen.

Bondens marked kommer også. I Kongens gate, ved Vår Frues Kirke, vil det stå 15 produsenter alle fem dagene. Derfra sprer nydelige dufter fra fersk håndmat seg over markedet, og besøkende kan nyte ferske hamburgere, pølser, fiskekaker, bacalao og sveler.

sommeribyen_nettsidebilder

Ønsker du å lage et godt måltid av lokale produkter, finner du et variert utvalg av blant annet sild, klippfisk, spekemat, syltetøy og ost. Trenger du god drikke til, finnes ulike typer saft. Til kaffen kan du kjøpe lefser, gjærbakst og sjokolade, forteller markedsleder for Bondens marked Trøndelag, Marit Nestande.

Etter det som har vært et krevende år for produsentene på Bondens marked, gleder hun seg over muligheten til å delta under Sommer i byen.

– Med godt smittevern, håper vi kundene igjen vil besøke markedet og handle kortreiste produkter av oss, sier Marit forventningsfullt.  

Aktiviteter i hele sentrum 

I tillegg til det som foregår på Torvet og i Kongens gate, vil det også arrangeres aktiviteter rundt omkring i resten av sentrum. Du kan blant annet delta på veitevandringer eller besøke Hornemans Have, hvor det vil være både konsert, foredrag og auksjoner i løpet av de fem junidagene. Bilinteresserte får mulighet til å slå av en bilprat når Norsk Mustang Club stiller opp sine flotte klassiske biler i Ytre Kongsgård. Det blir også mye moro for de yngste denne uken, blant annet på museene i Midtbyen.  

Smittevernregler på enkeltarrangementene er ivaretatt, og det vil være plassbegrensning på en del av dem. 

– Hver enkelt arrangør skaper trygge rammer rundt sitt arrangement. Noen vil ha påmelding i forkant også. Det er bare å følge med i programmet og se hva som står i arrangementsbeskrivelsene, forklarer Sarah.

Det er altså mange grunner til å ta turen innom byen denne uken, oppsummerer prosjektlederduoen.

Det blir litt av hvert for både store og små – velkommen til Sommer i Byen!

Se hele programmet til Sommer i Byen her. 

Denne artikkelen ble skrevet til sommermagasinet 
Sommer i Midtbyen.