Gå til innholdet

Høstferieaktiviteter for hele familien

Høstferien er like rundt hjørnet! Teater, musikk og museumsbesøk er noe av det familien kan kose seg med i Midtbyen den kommende uken. Her er en smakebit på noe av det som foregår!

Den hemmelige hagen går på Trøndelag Teater går hver dag i høstferien! Skjermdump: https://www.trondelag-teater.no

Morsomme kulturopplevelser

I Olavshallen blir det familiekonsert 5.oktober! «Hva gjør du når barnevakten har glemt deg, mamma og pappa har dratt til Spania, og du havner midt i Trondheim Symfoniorkester?» Barnevaktkonserten tar for seg denne knipen i sin musikalske forestilling. 

«Har du noen gang gjort noe du ikke fikk lov til? Kanskje ble du så nysgjerrig at du ikke klarte å la være. Slik var det nok tiåringen Mary følte det da hun først fikk vite om den hemmelige hagen.» Trøndelag Teater har flere forestillinger av Den hemmelige hagen i høstferien. Dette blir en fin opplevelse for barna – og kanskje en nostalgisk en for de voksne. 

I Erkebispegården går teaterstykket Olav den helliges kappseilas 5. og 6. oktober. Dette er en underholdende teateropplevelse for hele familien, spekket med sprell, moro, pilegrimer og drager.

Screen Shot 2019-10-04 at 11.00.21
Forestillingen er basert på middelalderballaden ‘Sankt Olavs Kappseiling’, og er et samarbeidsprosjekt mellom Teater Basun og Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider. Skjermdump: Nidarosdomen.no 

Lørdag 12. oktober blir det åpning av det nye lekeområdet i Stiftsgårdsparken med brask og bram. Hit kommer det både prinser, prinsesser og hoffnarrer – og forhåpentligvis mange barn som vil feire.

Stiftsgårdsparken - illustrasjon_ lFra 12. oktober kan barna boltre seg i det krone-formede lekeapparatet i Stiftsgårdsparken!

Museumshygge

Museene stiller sterkt i høstferien og byr på mye spennende for skoleelever som har fri. Temaene er mange, så sjansen er stor for at barna finner noe som passer dem. Under er det forslag for de som liker å lage ting - altså kunst, de som syns musikk er gøy og de som rett og slett liker å lære.    

Trondheim Kunstmuseum kan friste med en kunstcamp fra mandag til onsdag for barn på mellomtrinnet, hvor de får mulighet til å både se og uttrykke seg gjennom kunst. Det hele avsluttes på hyggelig vis med utstilling av hva barna har laget på onsdag, slik at venner og familie kan beundre arbeidet deres. Det trengs ingen forkunnskaper for å delta.

På Rockheim har de daglige omvisninger og aktiviteter, med blant annet sangsnekkeri som er egnet for barn mellom 8-12 år, Barnas time som er egnet for barn 5-12 år og omvisning i hovedutstillingen. Her går nok tiden fort unna! Helt perfekt for hele familien og gratis for barn under 16 år.

rockheim
Tidstunnellen på Rockheim er utformet som en reise gjennom nyere norsk musikk og kulturhistorie. Under en omvisning vil du få en innføring i populærmusikkens utvikling i Norge og en veiledning i bruk av den interaktive utstillingen. Foto: Rockheim

Fra tirsdag og ut uken inviterer NTNU Vitenskapsmuseet til høstferieaktiviteter i framtidens Trondheim hver dag. Det blir kunnskapsløype, familiequiz og mulighet til å oppleve den interaktive utstillingen Futurum.

Søndag 13. oktober arrangeres familieverksted i forbindelse med utstillingen Damselfrau. Først blir det en omvisning i maskeutstillingen, deretter blir det verksted slik at alle kan lage egne masker.

damselfrau
Bli inspirert av Damselfraus masker og lag deres egne på verksted!

Det er mye som skjer, så ta med hele familien og ha det gøy i høstferien! Vi minner også om appen vår "Rebusløp Midtbyen" som er en gøy og litt utfordrende måte å bli bedre kjent med byen vår på – både for voksne og barn! 

Til iPhone: https://itunes.apple.com/us/app/rebusløp-midtbyen/id1457981279?ls=1&mt=8
Til Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=no.lastfriday.heyho.rebusloep.midtbyenrebuslop-sirkel (1)