Gå til innholdet

Hva skjer i desember?

Midtbyen i desember er et lite Trondheims-eventyr i seg selv. Når det legger seg et hvitt lag over de brosteinsbelagte gatene og julebelysningen skinner over de luekledde hodene våre, er det på tide å la førjulsstemningen slippe til. Julebyen Trondheim er rik på opplevelser - bare se hva Midtbyen har å by på! 

Foto: Wil Lee-Wright

Til alle julesjelers begeistring kommer et flust av konserter, forestillinger og arrangementer til å prege Midtbyen i desember. Vi har samlet et lite knippe av alt som foregår i hjertet av Trondheim, slik at du kan finne på noe hyggelig å gjøre mens du venter på jul.

Julemarkedet i Trondheim 6.-21.desember

6. desember åpner det eventyrlige Julemarkedet i Trondheim. I år blir det større og lengre enn tidligere –  i hele 16 dager skal 100 utstillere vise frem produktene sine på Torget og i Kongens gate. Bondens marked vil som alltid være der, Kafélavvoen blir større enn noensinne og barna vil få sin helt egen lavvo å boltre seg i.

Ta en tur med hest og slede og nyt synet av den julepyntede Midtbyen, få med deg de daglige grytekonsertene og korkonsertene eller ta med de minste for å se barneforestillingene «Fjøsnissen og Julemysteriet» og «Mons og Monsteret» som blir satt opp både på ukedager og i helger. 

Her kan man komme tilbake mange ganger, stadig oppdage noe nytt og sanke førjulsglede i bøtter og spann!

Endelig får Trondheim en pepperkakeby!

30. november åpner Trondheim Pepperkakeby for første gang i 3. etasje på Byhaven. Her er det i forkant invitert til tidenes bakelag, hvor alle som ønsker kan bidra med sine unike pepperkakehus. Alle størrelser og fasonger er velkomne – dette er nemlig «En by for alle»! Overskuddet går til Stiftelsen Sorgenfri som jobber med å skape større rettferdighet, likeverd og forståelse mellom mennesker.

Et flott tilskudd til Midtbyen på mange måter – besøk Trondheim Pepperkakeby, gled dere over den lille byen i byen og støtt en god sak samtidig.

FB Header Event 1920x1080-

Julegrantenning

1.desember faller på første søndag i advent, og passende nok skal Julegrana tennes på Torvet klokken 17 denne dagen. Se arrangementet her.

Spennende og koselige juleopplevelser

Den hemmelige hagen av Frances Hodgson Burnett

Gjentakende. Trøndelag Teater ønsker å gi en vakker kunstopplevelse til et ungt publikum, med en historie også foreldregenerasjonen har et forhold til – en identitetsskapende fortelling om det å være i forandring og brytning. Vi tror at historien berører selv de mest hardkokte av oss, og at den gjør både godt og litt vondt på det rette stedet – i hjertet.

Alle tiders julebord

Gjentakende. Herrene i Lager & Angeros, Svein Berg (Hans Petter Nilsen) og Kjell Rune Fjøstoft (Ivar Nergaard), inviterer igjen til ellevill førjulsmoro på Gamle Scene. Forestillingen er både en tradisjon og en kultklassiker. Hva finner de på i år?

Kirkens Bymisjons julekonsert med Ida Jenshus

4. desember. Kirkens Bymisjons julekonsert i Vår Frue er litt annerledes enn mange andre julekonserter. Konserten er en del av kampanjen "Gled en som gruer seg til jul", og gjenspeiler både tøff virkelighet og framtidshåp.

Extreme Aurora – filmvisning på Vitensenteret

10. desember. Extreme aurora er en visuell nytelse av en dokumentarfilm som tar for seg nordlyset i kunst, historie og vitenskap. Gjennom flere år har filmskaper og fotograf Ole Christian Salomonsen fulgt Nordlyset. Resultatet av hans jakt på de mest spektakulære nordlys-opplevelsene kan du nå oppleve i vitensenterets planetarium! Billetter inkluderer inngang til Vitensenteret hele dagen. 

Klassisk julekonsert 
11. desember.  Julekonserten formidler tradisjon og glad forventning, og TSO har dekket sitt musikalske julebord. Vi setter deg i julestemning. Publikum har vist at de setter pris på TSOs julekonserter med kombinasjonen av tradisjonsbaserte julefavoritter og klassiske juletoner, og med det store orkesteret og Nidarosdomens jentekor i førjulsfryd.

Silya & The Bad Santas8211457779682578_2x

Silya & The Bad Santas 
12. desember. I desember byttes anker og seil ut med glitter & snø for å få deg i rett julestemning. Silya & The Bad Santas daler ned i skjul på BYSCENEN i Trondheim. En julekavalkade full av glitter, blås, sjel og fjås!

Vi synger julen inn 
13.,14.,15. desember. Nidarosdomens Guttekor inviterer til julekonserten med lengst tradisjon i Nidarosdomen. Siden 1927 har Guttekoret ivaretatt denne tradisjonen, og også i 2019 kan publikum vente seg en usedvanlig fin konsertopplevelse med Nidarosdomens Guttekor, fiolinist Joakim Røbergshagen, organist Magne H. Draagen og TrondheimSolistene under ledelse av dirigent Bjørn Moe.

For enda mer inspirasjon og idéer kan du se hva mer Julebyen Trondheim har å by på her!

Les mer: Julemarkedet i Trondheim
Les mer: Trondheim Pepperkakeby
Les mer: Utsøkte restaurantmiddager til 150,- hver mandag
Les mer: 7 ting som gir deg storbyfølelsen i Midtbyen