Gå til innholdet

Jakob Weidemann til Trondheim Kunstmuseum


Gled deg til den største retrospektive utstillingen med Weidemann noensinne! Nå er det trøndernes tur til å få oppleve den roste utstillingen, med den folkekjære maleren - som også var fra Trøndelag!
Av Jakob Weidemann

Jakob Weidemann var banebrytende i den moderne norske kunsthistorien. Han var elsket av både kritikere og publikum gjennom hele karrieren. I utstillingen får vi oppleve bredden i kunstnerskapet hans, fra det tidlige figurative, over til det abstrakte, videre til de kjente skogbunn-bildene og de siste periodene hvor han skapte lysfylte naturformasjoner. Den siste, lyse perioden er den fasen som de fleste gjerne forbinder med Weidemann. Dette er en sjelden mulighet til å oppleve nye sider ved han. 

Om kunstneren

Weidemann var født i Steinkjer og selv om han ikke bodde mye av sitt liv i Trøndelag, var han likevel knyttet til familien og bakgrunnen derfra. Under krigen oppholdt han seg i Steinkjer før han flyktet videre til Sverige. Der ble han utsatt for en ulykke som gjorde ham blind på ett øye. Selv fortalte han at hendelsen var avgjørende for han, og hans veivalg som maler. Han var også på Okkenhaug gård ved Levanger og malte der i perioder. Et av høydepunktene i karrieren, var utsmykningen i Steinkjer kirke på midten av 1960-tallet. Dette arbeidet førte til et skifte i kunsten hans, og han fikk et nytt forhold til lyset. 

Utstillingen åpner lørdag 27. april kl. 13:00 - 16:00 hos Trondheim Kunstmuseum Bispegata. 

Unngå kø på åpningsdagen og kjøp billetter allerede i dag! Billetten gjelder for åpningsdagen 27. april og ett valgfritt besøk til museets andre avdeling, TKM Gråmølna. Kjøp billetter her: Åpning: Jakob Weidemann 27. april 2019.

Les mer: TKMs nettsted
Les mer: Dette skjer i Midtbyen i mai
Les mer: Her kan du bruke Midtbykortet ditt
Les mer: Shopping i Midtbyen - se våre butikker
Les mer: Spis i Midtbyen