Gå til innholdet

Januar – fokus på helse, kosthold og livsstil


For mange starter et nytt år med fokus på bedre helse, kosthold og livsstil. I Midtbyen finner du butikker som med sine produkter og ekspertise kan hjelpe deg på vei med å nå dine mål for året.

Foto: Pexels

Helse og trening

Har du bestemt deg for å trene mer eller spise bedre? Forskning viser at et aktivt liv med et balansert og sunt kosthold gjør at man føler seg bedre og fungerer bedre i hverdagen. Hvis du har som mål å bli mer aktiv, hjelper det med riktig utstyr som er av god kvalitet, samt antrekk som hjelper litt på selvfølelsen.

Hos Löplabbet i Thomas Angells gate får du topp ekspertise til riktig valg av sko for løping. Ved hjelp av testing og analyseverktøy som måler hvordan du løper får du tips til skoen som passer perfekt for deg, enten du er nybegynner eller erfaren. Utvalget av sko er stort, og du finner garantert noe som passer dine føtter her.

löplabbet løpstest
Hos Löplabbet får du testet hvordan du løper og tilpasset sko deretter


Les mer: 3 løpetips fra Löplabbet - for nybegynnere

Pretty Sporty i Olav Tryggvasons gate er kjent for sine flotte og fargesprakende treningsantrekk til kvinner, og man kan ikke bli noe annet enn inspirert og i godt humør av å ta turen innom butikken.

Er det nødvendigvis slik at man føler seg bedre hvis man ”ser” bra ut?

- Vi får tilbakemeldinger fra mange av våre kunder om at nytt og stilig treningstøy gir dem ”guts” og glede til å dra på trening, så det tror jeg absolutt stemmer, sier Julie Wiggen, innehaver av Pretty Sporty.

Treningsmoten endrer seg i takt med sesongene, og nytt til våren hos Pretty Sporty er nedtonede farger, delikate stoffer og et design som gjør at treningsklærne minner om vanlige klær man kan gå rett fra jobb til trening i.

- For oss er det viktig å kunne tilby en ”helhet” i antrekket når man kjøper treningstøy, sier Julie. Derfor kjøper vi inn kolleksjoner som gjør det lettere å sette sammen antrekk med sko, topper, tightser og jakker.

I tillegg har de store aktørene, som Adidas, Reebok og Röhnisch, startet en miljøbevegelse innen treningsbransjen som omhandler å lage klær av resirkulerte materialer for å spare miljøet mest mulig.

Les mer: Bare i Midtbyen: Pretty Sporty

Les mer: Trondheims største utvalg av sportsutstyr


prettysporty_vegg_vår
Våren hos Pretty Sporty byr på duse farger og delikate stoffer.

Sunn mat som smaker godt!

Hos de aller fleste restaurantene i Midtbyen finner man smakfulle og sunne alternativer hvis man ønsker å spise litt bedre. En av de som står i spissen for å benytte grønnsaker som hovedrolleinnehaver på tallerkenen er Sellanraa Bok & Bar i Kongens gate 2. I tillegg til god mat og drikke kan du også slappe av med litterære opplevelser i rolige omgivelser. Det sies at frokost er viktig for å holde energien oppe gjennom en hektisk hverdag, og det kan du spise hos Sellanraa Bok & Bar fra kl. 07:30 -11:00 alle hverdager. Les mer om Sellanraa Bok & Bar og Kulturkvartalet her


etikken1
Etikken Kolonial er enestående i sitt slag i Trøndelag, og har et stort utvalg innen idealprodukter.

Ønsker du å bruke mer økologiske, miljøvennlige, resirkulerte og/eller veganske produkter i hverdagen, er Etikken i Olav Tryggvasons gate plassen å dra til. Etikken er enestående i sitt slag i Norge, og er en non-profit økologisk kolonial som selger alt du trenger innen dagligvarer;  mat- og husholdningsartikler. Etikken, som eneste butikk i Trøndelag og tredje butikk på landsbasis, kan smykke seg med Debios gullmerke. Det betyr at 90% av alle matvarer som selges i butikken er økologiske. Les mer om Etikken her


Les også: Få full oversikt over alle spisesteder i Midtbyen

Rene produkter til huden

En sunn kropp får mye god hjelp fra de produktene vi også bruker på ”utsiden” i form av hudpleie og kosmetikk. Visste du at nordmenn er den befolkningen i verden som har mest giftstoffer i kroppen på grunn av produktene vi bruker? For å vite hva som best passer til deg og din hud, så anbefales du et besøk hos Miss Organic i Thomas Angells gate. Denne butikken er Norges største økologiske parfymeri, og alle produktene  her er laget med fullt fokus på vinning for helse og miljø. Her får du analysert huden din, og deretter tilpasset produkter som passer best for deg. I butikken finner du blant annet en spennende ”oljebar” hvor du kan blande og sette sammen dine egne skrubber, masker, serumer og oljer basert på oppskrifter med ingredienser som passer til din hud.

Les mer: Bare i Midtbyen: Miss Organic

oljebar

sminkemissorganic
Miss Organic har Nordens største utvalg i økologisk hudpleie og kosmetikk. 

… og hvis du vil gjøre en ekstra liten innsats for både deg selv og miljøet: Ta bussen! Da sparer du penger, og du har muligheten til å gå av bussen ett stopp tidligere for den fysiske aktivitetens skyld. Her finner du mer informasjon fra AtB.

Lykke til!


Les mer: Her kan du bruke Midtbykortet ditt