Gå til innholdet

Julemarkedet i Trondheim – 15 år med glede, stemning og opplevelser

Årets Julemarked er rett rundt hjørnet, og vi gleder oss til å oppleve julestemning, høre lyden av jul i form av korkonserter, grytekonserter, båltrubadurer, fortellerteater, kjøpe unike julegaver fra utstillerne, og ikke minst smake på deilig mat som bringer fram nostalgien i oss. Julemarkedet fyller 15 år i år, og har vært en tradisjonsrik og eventyrlig førjulsfestival i Trondheim siden 2003. I år som i fjor bidrar over 100 frivillige som vertskap for at du skal få en best mulig opplevelse på Julemarkedet.

Foto: Anne-Lise Aakervik

Utvidelser som gir bedre opplevelser

Fredag 8. desember kl. 11:40 fortar ordfører Rita Ottervik åpningen av årets Julemarked. I år blir markedet utvidet med tre dager, så fra 8.-20. desember kan du besøke og oppleve over 90 utstillere og 130 kulturarrangement. I tillegg er teltet hvor du finner Bondens Marked utvidet i bredden for å gi alle besøkende en bedre handleopplevelse. Den populære Kafélavvoen har i år hele 300 sitteplasser med god plass til både store og små. Om du kommer med barnevogn, kan denne parkeres utenfor lavvoen i egen inngjerding.

Julemarkedet utstiller Midtbyen Management 1 kopi

Utstillere

Utstillere med unike og håndlagde produkter i materialer som tre, skinn, glass, keramikk m.m. i form av smykker, tekstiler og interiør finner du i de tradisjonelle trebodene på torget. De lyser opp i vintermørket, og her du finner kanskje den spesielle julegaven du er på leting etter. Utstillerne kommer fra både inn- og utland. Dette er fagfolk som legger sjela si i hvert produkt de lager, og som setter stor pris på ditt besøk. Blant trebodene kan du forville deg inn i juletreskogen som huser de fineste juletrær av ulike sorter. Ikke glem småfuglene – du får også kjøpt ”fuggelband” her.

Se utstilleroversikten her

Lokalprodusert mat og drikke

I Kafélavvoen finner du et rikt utvalg av lokalprodusert mat som smaker av tradisjoner og nostalgi. Årets meny i Kafélavvoen kan by på blant annet Reinsdyrburger, vegetarburger, julegrøt, bakt potet med deilig tilbehør, bacalao og en spennende Bratwurst med oregano. Utvalget i tørstedrikk er unikt; bl.a. fra Røros Bryggeri og Mineralvannfabrikk, samt klassikere som kaffe, varm sjokolade og julegløgg. Om du kun har lyst på søtmat, kan du kose deg med nystekte vafler og gammeldags julelefse fra Melsky. 

På Bondens Marked møter du produsenter og gårdsfolk som har produsert maten de selger fra start til slutt. Juleribba som selges her har vært svært populær i mange år, så ta turen tidlig om du ønsker å sikre deg de beste godbitene. Alt av kjøtt kommer fra egne dyr, bakervarer er laget i egen ovn og andre produkter og råvarer er bearbeidet hos produsentene selv. Skulle du ha spørsmål om produktene, kan du slå av en hyggelig prat med utstillerne – de svarer mer enn gjerne på det du måtte lure på.

Se mer fra menyen i Kafélavvoen her

Trebodene Julemarkedet i Trondheim kopi

Noe for både store og små

Julemarkedet er en stor smeltegryte av aktiviteter og underholdning som skaper gode minner. Både store og små kan oppleve grytekonserter i regi av frelsesarmeen, korkonserter, båltrubadurer,  musikk- og fortellerteater. For de store vil Kafélavvoen arrangere langåpent den 13, 15 og 18. desember mellom kl. 19.00-22.00. Her kan du overvære konserter og delta på quiz.  På dagtid kan de minste være med på å løse fortellerteateret ”Nissemysteriet”, tegne tegninger i Barnas Julekrok og ta turen med hest og slede rundt i en julepyntet Midtby. Skulle det være mangel på snø til Julemarkedet åpner, så er det null problem for den erfarne hesten og kusken – sledetur blir det uansett.  Det fantastiske musikkteateret ”Jenta & Julegildet” spilles på Torvscenen alle hverdager kl. 12.00, og helgedager kl. 15.00. Historien om den uredde jenta som går seg bort i fjellet der det store trollet bor engasjerer både store og små, og er en forestilling som har spektakulære og mektige lydeffekter som skaper begeistring.

Se hele programmet her

Julemarkedet scene DDE konsert Midtbyen Management kopi

Nyt førjulstiden

Førjulstiden kan for mange være en hektisk periode med mye planlegging og ærender. På Julemarkedet har vi god tid, og her kan du senke skuldrene og bare nyte alle lyder, lukter og lys som minner deg om den fine tiden som kommer. Varm deg ved et av bålene i lavvoen, mett magen med kvalitetsmat og slukk tørsten med en ny smak. La båltrubadurene, artistene og korene underholde deg med lyden av jul. Ta med deg venner, familie og kjente til Julemarkedet og skap ditt eget lille juleeventyr. Velkommen!

Les mer om Julemarkedet her


Tekst: Kathrine Krane/Midtbyen Management
Foto: Midtbyen Management