Gå til innholdet

Kirkens Bymisjon har åpnet butikk i Midtbyen

Kirkens Bymisjon i Trondheim har åpnet butikk i Fjordgata 9B. Butikken har kommet i stand med midler fra NRK TV- aksjonen 2018, og skal være en arbeidstreningsarena for unge voksne i alderen 18 til 30 år som ønsker å komme ut i arbeid eller skole. 

FOLKENE BAK: Fra venstre, fagansvarlig Ole Oxhovd Svalesen, butikkleder Marte Westrum Johansen og sosionom Arne Reidar Vik. (Foto: Kirkens Bymisjon)

– Med dette ønsker vi å gi nye muligheter til unge voksne som opplever å ha blitt stående på siden av samfunnsmaskineriet vårt, sier sosionom i tilbudet, Arne Reidar Vik.

Skal selge brukte barneklær- og utstyr

Kirkens Bymisjon åpner en helt ny butikk i nyoppussede lokaler. Butikken skal selge brukte barneklær og –utstyr, i tillegg til håndlagede produkter fra Kirkens Bymisjons tre arbeidsverksteder. Gjenbruksmaterialer blir på verkstedene til blant annet vakre håpsbrosjer, konvolutter og glassengler. Butikken ønsker å appellere til gjenbruk.

– Slik klimaendringene har utviklet seg de siste årene, så ønsker vi å bidra med våre holdninger og handlinger til at vi mennesker gjør de endringer som er nødvendige nå. Å gjenbruke klær og å lage nye produkter av gammelt er en måte å bidra på, sier den nye butikklederen, Marte Johansen.

IMG_2076RIGGING: Her gjør Ole butikken klar med ulike produkter man kan kjøpe. (Foto: Kirkens Bymisjon)

Fullverdig arbeidstreningsarena

Stiftelsen har siden 2014 arbeidet tett med en målgruppe av unge voksne i alderen 18 til 30 år, som er i behov av tett, individuell og helhetlig oppfølging for å nå drømmen om å komme ut i arbeid eller skole. TV- aksjonen ga dette arbeidet nye muligheter, og nå starter Kirkens Bymisjon en helt ny virksomhet, I jobb, som sammen med den tette og endringsrettede oppfølgingen, skal kunne tilby en fullverdig arbeidstreningsarena i den nye butikken. Her skal det skapes opplevelser av mestring og det å være inkludert, som motkraft mot opplevelser av utenforskap. Slik tenker Kirkens Bymisjon at de kan bidra til at de unge reiser seg, finner tilbake til troen på seg selv og egen selvtillit, og på sikt kan tre inn i en ordinær arbeidssituasjon eller et skoleløp.

- Dette har vi virkelig troen på. Vi mener at vi med dette virkeliggjør TV- aksjonens store visjon om å skape arenaer for at mennesker som kjenner seg utenfor, får styrke til å tre inn i samfunnet og hverdagslivet, avslutter Vik.  

Les mer: Dette er Kirkens Bymisjon
Les mer: Dette skjer i Midtbyen i mai
Les mer: Her kan du bruke Midtbykortet ditt
Les mer: Spis i Midtbyen