Gå til innholdet

Kirkens Bymisjons gjenbruksperle feirer ett år!

For ett år siden skrev vi om åpningen av Kirkens Bymisjons gjenbruksbutikk, som var tenkt å være en arbeidstreningsarena for unge voksne. Nå har de fått kjenne på hvordan dette fungerer i praksis og feirer altså bursdag i helgen - slik har det gått med gjengen i Fjordgata 9B!

Butikken selger brukte klær og utstyr til barn/barnefamilier, i tillegg til Kirkens Bymisjon sine egenproduserte artikler.

Butikken kom i stand med midler fra NRK TV- aksjonen 2018, og var tenkt å være en arbeidstreningsarena for unge voksne i alderen 18 til 30 år som ønsker å komme ut i arbeid eller skole.
 
– Med dette opplever vi å gi nye muligheter til unge voksne som har blitt stående på siden av samfunnsmaskineriet vår –samtidig som vi appellerer og stimulerer til gjenbruk, sier fagansvarlig for tilbudet, Arne Reidar Vik  Selven.

I anledning 1-årsdagen vil de markere feiringen rolig, ved å legge ved en barnebok til kjøpet for besøkende i butikken deres. Dette gjør de fra lørdag 23/5 til frdag 29/5. 


915CF428-AD95-46C2-AC79-BC0615592A4E

Gode erfaringer

Fra 2019 startet Kirkens Bymisjon en helt ny virksomhet som heter «I jobb» – et endringsrettet oppfølgingstilbud i Trondheim. Sammen med den tette oppfølgingen som tilbys, utgjør butikken en fullverdig arbeidstreningsarena. Her skapes det opplevelser av mestring og det å være inkludert, som motkraft mot opplevelser av utenforskap.

- Etter dette året, er vi styrket i troen på at det fungerer. Gjennom at vi møter deltakerne våre med individualitet, fleksibilitet og tid, ser vi at de unge sakte men sikkert får troen på seg selv og sin egen mulighet til å mestre. Slik skaper vi en vei ut i arbeid, skole og samfunnsdeltakelse for mennesker som har kjent seg utenfor i lang tid, og virkeliggjør TV- aksjonens mål om å legge rette for møter mellom mennesker, sier Selven.  

Les mer om Arbeidsrommet -som tilbyr kurs, opplæring og deltakelse i arbeidsrettet aktivitet

D67B9BFB-5E7C-4FB8-AD01-1416D49561EF


Gjenbruksvarer og egne arbeidsverksteder

Butikken selger brukte barneklær- og utstyr, i tillegg til håndlagede produkter fra Kirkens Bymisjons tre arbeidsverksteder. Gjenbruksmaterialer blir på verkstedene til blant annet vakre tepper, håpsbrosjer, konvolutter og glassengler. Butikken ønsker å appellere til gjenbruk, og opplever at flere og flere får øynene opp for at dette også er relevant når det kommer til klær og utstyr til barn.

– Slik klimaendringene har utviklet seg de siste årene, så ønsker vi å bidra med våre holdninger og handlinger til at vi mennesker gjør de endringer som er nødvendige nå, sier butikkleder Anne Lise Mæhre.

CB76107D-EE64-4F11-93AC-34EF219047BB

BAE20FB3-36EA-4EFF-A67C-09D21EF309D9
Arbeid gjennom «I jobb»:Engleverkstedet til Kirkens Bymisjon i Trondheim, lages glassengler av mennesker som av ulike årsaker er i en sårbar fase i livet. Overskuddet fra salget går til bymisjonens arbeid i byen. 


Les mer: Nå er det billigere å parkere i Midtbyen
Les mer: H&M Home Concept store har endelig åpnet!
Les mer: Kirkens Bymisjon har åpnet butikk i Midtbyen