Gå til innholdet

Kiss - The Exhibition åpner 6. september


Svenske Alexander Johansson har samlet på Kiss-effekter helt siden han 7 år gammel fikk se coveret til Kiss-albumet Destroyer. I dag har 41 år gamle Johansson av Nordens største Kiss-samlinger. Dette blir første gang han tar med seg vandreutstillingen Kiss – The Exhibition utenfor Sverige.
Artikkel skrevet og først publisert av Rockheim

Utstillingen kan du oppleve på Rockheim fra 6. september til februar 2019. Den unike samlingen innehar et rikt utvalg unike effekter som brukte scenekostymer, gullskiver, leketøy, flipperspill, dukker og mer.

kiss privatEN AV NORDENS STØRSTE: I tillegg til å eie en av Nordens største Kiss-samlinger, har Alexander Johansson sett bandet spille live 117 ganger og møtt bandmedlemmene flere ganger. (Foto: Privat)

Bandet Kiss ble dannet i New York i 1973, og ble kjent for fengende rock og sitt spesielle image med ansiktsmaling, kostymer og tegneserieinspirerte karakterer, samt liveshow med pyroeffekter og rykende gitarer. Det anslås at det fortsatt aktive bandet har solgt rundt 75 millioner album, og i 2014 ble de innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame.

Samtidig har Kiss lisensiert ut navnet sitt til flere tusen produkter, fra kondomer til lønsjbokser, og startet en egen industri. «It’s not a band, it’s a brand» er et kjent sitat knyttet til bandet. De har også en stor, organisert internasjonal fanskare i Kiss Army.

utstillingen
UNIKE OBJEKTER: Her bilde av én av samleobjektene du kan oppleve i utstillingen. (Foto: Rockheim)

Fankultur har alltid vært en viktig del av pop og rock, og er et tema Rockheim ønsker å fokusere på fremover. Denne utstillingen kan sees på som en start på dette arbeidet.

Utstillingen åpner torsdag 6. september og står på Rockheim til februar 2019. Alexander Johansson er selv tilstede på åpningsarrangementet.


Les mer: Bli med på åpningen av utstillingen!
Les mer: Her kan du bruke Midtbykortet ditt
Les mer: Spis i Midtbyen - restaurantene finner du her