Gå til innholdet

Kosmorama inviterer deg inn i mørket!

De sier at de beste opplevelser skjer i stummende mørke. Og gjerne i en kinosal. Kosmorama 2019 inntar byen om en snau uke og byr på ren og skjær filmmagi.

Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestival er byens og Midt-Norges største filmfestival som arrangeres årlig i starten av mars. I år er datoene satt fra 4.-10. mars, og i løpet av 7 dager presenterer festivalen et svært mangfoldig program med håndplukket film fra hele verden, filmquiz, sosiale arrangement, spesialvisninger, foredrag, fester, samtaler om film og mer.

Les også: Informasjon om billetter finner du her

thebirdcatcherBIRD CATCHER: The Bird Catcher er en britiskprodusert spillefilm som er delvis spilt inn i Trondheim og har handling satt til Trøndelag i 1942. Trondheim er i en falsk fredstilstand etter okkupasjonen. Linjene mellom naboer og fiender utvaskes gjennom sabotasje, spionasje og deporteringen av de norske jødene. Etter et forsøk på å rømme fra okkupasjonen i Trondheim, befinner tenåringsjenten Ester seg på en okkupert gård i nærheten av svenskegrensen og hun må skjule sin identitet. (Foto: Kosmorama)

Programserier

For å sørge for at du ikke går glipp av filmer du virkelig har lyst å se, er det greit å gjøre noen undersøkelser på forhånd. For å gjøre det litt lettere har Kosmorama laget egne programserier. Programseriene er tematiske er sjangermessige inndelinger av filmene. Kosmorama har fem faste programserier, og disse er: dokumentar, samfunn, skråblikk, mennesker imellom og Ramaskrik. Nytt av året er jubileumsserien «Kosmorama 15 år», og «Internett 50 år». Sist men ikke minst er familieprogrammet «Kosmokids» som inneholder filmer og tematikk perfekt tilpasset litt yngre filmelskere. Her er forklaring på de ulike programseriene du kan velge mellom i år:

New Directors: Kosmoramas konkurranseprogram. Dette er filmer fra nye regissører som vi har tro på.

Mennesker i mellom: Filmer om det varme og såre, felleskapet og ensomheten, det dysfunksjonelle og herlige i møter mellom mennesker.

Skråblikk: Filmer med elementer av det magiske, surrealistiske eller absurde. Her finner du blant annet rå western, en episk musikal og en mørk komedie.

Samfunn: Fortellinger som synliggjør enkeltmenneskets møte med samfunnsmaskineriet. Her finner vi alt fra ren fiksjon til filmer basert på sanne historier.

onthebasisofsexON THE BASIS OF SEX: Historien om Ruth Bader Ginsburg er en av årets spennende filmer, og er et biografisk rettsdrama om starten på hennes vei mot å bli USAs andre kvinnelige høyesterettsdommer. (Foto: Kosmorama)

Dokumentar: Rapporter fra den uoverskuelige virkeligheten. Årets dokumentarer viser alt fra de menneskelige konsekvensene av krig til portretter av inspirerende kvinner.

Ramaskrik: Skrekkfilmprogrammet som gir deg frysninger på ryggen og tar deg til de skrekkeligste avkrokene av verden.

Kosmokids: Familiehelga for barn i alle aldre. På årets Kosmokids reiser vi til havets bunn gjennom fantastiske filmer og morsomme aktiviteter på Prinsen Kinosenter.

Kosmoramaopplevelser: Kosmorama er ikke bare film! Under festivalen kan du oppleve regissørbesøk, kulinarisk kino, quiz, festvisninger og film i helt spesielle omgivelser.

Kosmorama 15 år: Vi feirer at årets festival er den 15. utgaven av Kosmorama med et tilbakeblikk på noen favoritter fra tidligere festivalprogram.

Internett 50 år: I år er det 50 år siden oppfinnelsen av ARPANET, forløperen til det vi i dag kjenner som internett. Gjennom denne programdelen setter vi fokus på hvordan internett påvirker livene våre.

Minimalens kortfilmprogram: I år samarbeider vi med Minimalen kortfilmfestival om et kortfilmprogram på Kosmorama.

Les også: Se årets program her

deuønskedeDE UØNSKEDE: Under andre verdenskrig ble det født titusenvis av barn med norsk mor og tysk far. I De uønskede forteller fem av disse hvordan livet som «tyskerunge» har vært – om hvordan det har vært å bære skammen og måtte stå til rette for mødrenes valg og fedrenes synder. (Foto: Kosmorama)

Følg programmet i egen APP!

Visste du at Trondheim Kino har sin egen app? Der finner du nå også programmet til Kosmorama! Appen gir deg mulighet til å se hele festivalprogrammet samlet, og du kan velge å sortere det etter de ulike programseriene våre eller dag for dag. Appen kan du laste ned her:

AppStore

GooglePlay

Les mer: Kosmoramas nettsted
Les mer: Dette skjer i Midtbyen i mars