Gå til innholdet

Bare i Midtbyen: Modern Art Gallery

I Olav Tryggvasons gate, rett over gata fra Byhaven, ligger Modern Art Gallery, to etasjer og 350 kvadratmeter med kunstopplevelser, midt i Trondheim sentrum.

midtbyen.no
Trond Sortland Kuldvere
Foto: Monica Bye Gjertsen


Her kan du gå rundt og oppleve kunst av anerkjente lokale kunstnere, og kanskje finne noe å utsmykke hjemmet eller arbeidsplassen med. Har du noe du trenger å ramme inn, hjelper de deg med det også.

- Vi er et galleri for folk flest, sier daglig leder Åse Juul.
Det betyr blant annet at du ikke finner den utpreget provoserende kunsten hos oss. Kunsten vår formidler gode budskap, som kjærlighet, omsorg, lengsel og glede, like gjerne som vakre naturskildringer eller abstrakte bilder, kunst som gir positive opplevelser i hjemmet eller på arbeidsplassen.

-Kunst skal kjøpes med hjertet! Da får man noe å glede seg over resten av livet. Det kan også være en god investering og
er en en gave av varig verdi, som de fleste setter pris på.

Farger sprer glede

Å gå rundt i galleriets lyse og romslige andreetasje er som et fargebad for sjelen og vitamininnsprøytning for humøret. Utvalget av ulike teknikker og stilarter er imponerende. Og skulle du finne et maleri, en skulptur eller et stykke glasskunst som faller ekstra mye i smak, så er alt til salgs.

-Og er du usikker på om det vil passe inn hos deg, tilbyr vi alltid deponering, bytterett og hjemlån.

Bildene er skapt med ulike teknikker: Du finner malerier i akryl, akvarell, olje, forskjellige trykk, som litografi, etsinger, flere blandingsteknikker og fotografier. Åse forteller engasjert om de ulike teknikkene og alt arbeidet som ligger bak den ferdige kunsten.

Noe av det første man ser når man kommer opp trappa er de surrealistiske og eventyrlige maleriene og trykkene til Tor Rafael Raael, som for tiden reiser landet rundt med en utstilling hvor han samarbeider med Ari Behn, Per Heimly og Mikael Persbrandt. Ellers er alle stilarter representert, fra nonfigurativ kunst til landskapsbilder.

Åse Juuls egne bilder er også utstilt. 

Modern Art Gallery 2 web

Noen av de nyeste har spanskinspirerte motiver, som sammen med andre bilder skal stilles ut ved en sjømannskirke i Spania. Sjømannskirken er ikke noe tilfeldig valg. Åse reiste verden rundt som telegrafist på ulike skip i årene før hun åpnet Modern Art Gallery. Da var sjømannskirkene gode å ha som sosiale møtepunkt.

- Som kunstner er det utrolig inspirerende å møte kundene. Jeg legger jo litt av sjela mi i hvert eneste bilde, sier hun.

Glass og keramikk

I tillegg til alle de ulike bildene, har galleriet et stort utvalg av glasskunst, keramikk og skulpturer.
Modern Art Gallery 6 web
Her er det naturlig å trekke frem Ingunn Dahlins uttrykksfulle skulpturer med harmoniske fargetoner, og glasskunsten til Åshild Karevoll og Elena Leth-Olsen.
Modern Art Gallery 1 web

Alt i alt, har Modern Art Gallery gjennom sine 30 år opprettet samarbeid med 50 ulike kunstnere. Det er anerkjente kunstnere som har det som levebrød, og leverer meget høy kvalitet. En stor andel har lokal tilknytning. Til enhver tid er 30 kunstnere utstilt.

I kjelleren har galleriet sitt eget rammeverksted som tar på seg alt du måtte ha behov for av innramminger.

Klikk og les hvilke andre butikker og restauranter vi har besøkt i serien Bare i Midtbyen